LiigaPloki – LP Kangasala 2-3 (23-25,25-19,25-27,25-22,9-15)

Ottelussa LiigaPloki johti ensimmäistä erää jo 21-17, mutta kovaan kevätkuntoon päässyt LP Kangasala tuli takaa ohi. Kotijoukkue sortui tekemään erän lopussa runsaasti hyökkäysvirheitä, joiden turvin LP nousi 25-23 erävoittoon.

Toisessa erässä molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi ja peli eteni tasoissa tilanteeseen 16-16, jonka jälkeen Plokin Nette Tuomisen aloitusvuorolla Alex Reidin johdolla LiigaPloki takoi selkeän erävoiton 25-19.

Kolmas erä oli jo monen mielestä jo pelattu LiigaPlokille. Selkeä 21-14 johto kuitui kuitenkin kasaan. Eräpallotilanteissa kotijoukkue sortui tekemään peräkkäisiä virheitä aloituksissa ja hyökkäyksissä. Alkupelissa vaisusti pelannut Kangasalan keskari Jessica Wagner heräsi hyökkäämään ja torjumaan. LP ykköstykki kanadalainen Danielle Brisebois (30/+13) sai kaivattua apuvoimaa erävoiton saamisessa.

Neljännessä kotijoukkue pelasi vähemmillä virheillä voittaen erän 25-22. LP Kangasala tuli erän lopussa vahvasti haastamaan, mutta Plokin Alex Reid hurjat pelitehot 8/+8 käänsivät sen LiigaPlokille.

Viidennessä erässä Kangasala onnistui pelaajavaihtojen myötä. Päävalmentaja Kai Stenius otti aluksi vaihtopenkiltä Jutta Riikosen, jonka aloituksilla LP siirsi vieraat 6-3 johtoon. Erän lopussa Taija Tikka onnistui tekemään kolme peräkkäistä aloitusässää. Kotijoukkue joutui taipumaan Kangasalalle 9-15.

LiigaPlokin saama piste varmisti runkosarjan viidennen sijan. Pudotuspelissä vastustajaksi tulee runkosarjan nelonen. Mikä joukkue se on? Se selviää viimeistään kahden viikon päästä.

Valmentajakommentit:

Jukka Koskinen, LiigaPloki: – Tänään hävittiin ottelu syöttöpelissä sekä huonolla pelillä hävittyjen erien lopuissa. LP Kangasala pelasi hyvin. Tilastojen mukaan tämä oli tasainen peli. Tänään pallo ei pomppinut meille.

Kai Steninus, LP Kangasala: – Tänään oli hyvää peliä, viidennen erän pelaajavaihdot onnistuivat. Me pelaamme kuin playoffeja, emme haluta hävitä yhtään peliä. HPK voitosta lähtien meidän pelissä on ollut positiivinen pallo pelissä.

Pelaajakommentit

Anniina Matalamäki, Liigaploki: – Omia syöttövirheitä tuli liikaa. Erien loput olivat meille tänään vaikeita.

Emilia Sipilä, LP Kangasala: – Joukkuepelaaminen on parantunut. Jokainen pelaaja tekee asiat mitä on suunniteltu tehtäväksi.

Parhaat pisteiden tekijät: LiigaPloki: Alex Reid 29/+21, Canace Finley 22/+13, Meredith Hardy 13/+7

LP Kangasala: Danielle Brisebois 30/+11, Jessica Wagner 13/+11, Liisa Hurskainen 10/+5

LähiTapiolapisteet: 3/Brisebois,LP 2/Sipilä,LP 1/Canace Finley, LiigaPloki

Palkitut: LiigaPloki: Finley , LP Kangasala Brisebois

Jompen Koneen Veikon Tähti: Canace Finley