LP-Vampula nousi voittoon Pihtiputaalla

LiigaPloki-LP-Vampula 2-3 (25-14, 25-21, 20-25, 19-25, 12-15)

Pihtiputaalla aloitettiin sarjakausi juhlavasti kylän oman pojan Pete Parkkosen esittämällä Maamme-laululla.

Kamppailu alkoi kotijoukkueen vahvalla otteella. Syöttö puri saaden Vampulan vastaanoton sekaisin ja kun vielä hyökkäys ja torjuntapeli toimi mallikkaasti ei ensimmäisessä erässä syntynyt todellista taistelua erävoitosta. LiigaPlokin ulkolaishankinnat hakkuri Sina Stöckmann ja yleispelaaja Jayde Harris pelasivat vahvasti.

Toinen erä lähti liikkeelle LP-Vampulan 1-5 johdossa, mutta LiigaPloki sai juonesta kiinni ja hallitsi johtoon päästyään tapahtumia. Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkueelle kohtuullisen selkeästi.

Pitkä erätauon jälkeen Pihtipudas-saliin saapui “hetki sininen”, kun vierasjoukkue alkoi saada otetta peliin. Kaksi erää miinuksilla ollut Jovana Biberzic alkoi saada onnistumisia ja Carly Evettsinkeskihýökkäykset olivat vahvoja. Myös yleispelaaja Linnea Kuusela oli pelipäällä. Vierasjoukkue puolusti LiigaPlokinhyökkäykset.

Neljännen erän puoliväliin mentiin tasaisesti, mutta Vampula ratkaisi erän lopun LiigaPlokin muutamien virheidenkin avustamana. Ne pallot, jotka kotijoukkue voitti kahdessa ensimmäisessä erässä, kääntyivät nyt vieraille.

Viidennen erän alku oli kotijoukkueelle murheellinen ja kuusi ensimmäistä LP-Vampulan pistettä tulivat LiigaPlokin omilla virheillä. Vierasjoukkueen etumatka oli kuitenkin liian suuri ja vieraat kuittasivat kaksi sarjapistettä.

Valmentajakommentit:

Hakan Can Turan, LiigaPloki: Kaksi ensimmäistä oli meiltä loistavaa lentopalloa, sen jälkeen emme enää saaneet Vampulan hyökkäyksiä kiinni. Lentopallo on joskus tällaista.  Sarja on onneksi pitkä ja tästä pelit alkoivat.

Stefan Paunovic, LP-Vampula: Pystyimme tulemaan kahden ensimmäisen hävityn erän peliin mukaan ja olen ylpeä joukkueestani.

Jayde Harris, LiigaPloki: Tulimme ensimmäisen pelimme kahteen ensimmäiseen erään hyvin, mutta sitten meidät valtasi hyvän olon tunne ja emme taistelleet loppuun asti. Tämä oli kuitenkin hyvä liiga-avaus ja pitkä kausi on edessä.

Jovana Biberzic LP-Vampula: Kaksi erää oli huonoa tekemistä eikä niissä ole paljon kommentoitavaa. Olemme harjoitelleet viimeiset kaksi kuukautta todella kovaa ja kolme viimeistä erää oli siitä osoituksena. Olen ylpeä joukkueestani ja voitosta.

MVP Jayde Harris, LiigaPloki, Jovana Biberzic, LP-Vampula

PRO Libero: Jemina Pasanen

Villi-pelaajat: Sina Stöckmann, LiigaPloki, Linnea Kuusela, LP-Vampula

Parhaat pisteiden tekijät:

LiigaPloki:  Harris 23/+15, Stöckmann 20/+10, Oona Rasinperä 15/+9 ja Assi Vainikka 10/+5

LP-Vampula: Biberzic 21/+9, Kuusela 17/+12, Taylor Oberpriller 13/+0 ja Carly Evetts 11/+11

Yleisöä: 428

Otteluisäntä: Pihtiputaan kunta

Pihtiputaan oma poika Pete Parkkonen esitti ennen ottelun akua Maamme-laúlun

LiigaPlokin Sina Stöckmann pelasi vahvasti

Otteluisäntä Pihtiputaan kunta palkitsi parhaina pelaajina LiigaPlokin Jayde Harris ja LP-Vampulan Jovana Biberzicin