LiigaPloki taisteli sarjapisteen

LiigaPloki – LP Viesti 2-3 (21-25, 25-16, 21-25, 25-22, 9-15)

Viitasaari Areenalla nähtiin viihdyttävä lentopallo-ottelu, kun LiigaPloki ja LP Viesti taistelivat täydet viisi erää sarjapisteistä.
LiigaPloki heitti ennakkosuosikille kovan haasteen, mutta kenialaishakkuri Pamela Owino oli sille liian vaikea pideltävä ja hän johdatti joukkueensa voittoon huikealla pistesaldolla (38 +30).

Aloituskokoonpanot
LiigaPloki: Mansikikkaviita, Vainikka, Jeger, Harris, Rasinperä. Stöckmann, Piippo

LP Viesti: Kukkonen, Mäki-Kojola, Vikstedt, Tuominen, Kaikkonen, Owino, Jäppinen

Ottelu lähti liikkeelle tasaisena, molemmat satsasivat aloitussyöttöihin ja se näkyi myös virheinä.
LP Viesti repäisi 11-14 johdon ja Hakan Can Turan reagoi aikalisällä. Pamela Owinon kovat hyökkäykset tuottivat jo heti ottelun alusta pihtiputaalaisille vaikeuksia. Toinen aikalisä kotijoukkueelle tilanteessa 13-17. LiigaPloki kehitteli kiriä Jayde Harrisin syöttövuorolla kahden ässän turvin ja kuroi etumatkan kahteen pisteeseen, mutta erä kuitenkin vierasjoukkueelle 21-25.

LiigaPloki aloitti toisen erän vahvasti ja LP Viesti otti aikalisän tilanteessa 6-1. Se tehosi ja erän tilanne tasaantui. Kotijoukkueen hyvä jakso vei sen kuitenkin selkeään johtoasemaan. Teemu Mäkikyrö otti LP Viestille aikalisän tilanteessa 11-18. Emmi Riikilä kävi vahvistamassa LP Viestin vastaanottoa. LiigaPlokin hyvä ote piti, hyökkäys ja torjunta toimi. Erä selkeästi kotijoukkueelle 25-16.

Vieraat hallitsivat kolmannen erän alkua. mutta kotijoukkue hivuttautui pisteen päähän 8-9. LiigaPlokille aikalisä tilanteessa 8-11. Toinen tilanteessa 10-15. Salolaisten peli toimi vahvasti, mutta kotijoukkue nousi kuuden pisteen takaa pisteen päähän. Tiukka erän loppu salolaislle 21-25.

LP Viestin Iina-Reeta Kaikkonen loukkasi kättänsä neljännen erän alussa ja Riikilä tuli hänen tilalleen ja teki kauden avauspisteensä heti ensimmäisellä hyökkäyksellään. LiigaPlokille aikalisä 10-12 tilanteessa. Erä eteni tasaisena ja jokaisesta pisteestä taisteltiin raivoisasti. Vieraat ottivat aikalisän Owinon hyökkäysvirheen siirtäessä kotijoukkueen 21-20 johtoon. Erän loppu kotijoukkueelle 25-22.

Viides erä jatkoi ottelun kaavaa. Owino täräytteli hurjia pommejaan, LiigaPloki taisteli vastaan minkä pystyi. Erä vieraille 9-15 ja ottelu 2-3.

Pelaajakommentit:
Lotta Kukkonen, LP Viesti: Tiukka vääntö. Ailahtelevaa, mutta tasokasta lentopalloa. Kiva, että päättyi meille. Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin, meillä on ihana porukka. Kovia otteluita on saatu heti sarjan alkuun.
Veda Mansikkaviita, LiigaPloki: Pakko olla tosi ylpeä koko joukkueesta. Harjoituksissa päätettiiin, että meidän on nostettava tasoamme ja annettava kaikkemme. Lopussa ei saatu Viestin hakkuria kiinni. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan peliin. Tämä on tällä hetkellä taso, johon pystymme.

Valmentakommentit
Teemu Mäkikyrö, LP Viesti: Vastaanottohyökkäys ei ollut viime pelin tasolla, mutta jatkopallot hoidimme nyt paremmin. Pamela Owino pelasi hyvin, ei kai siihen muuta voi sanoa, vaikka vastustaja puolusti muutamia hyökkäyksiä hyvin.

Hakan Can Turan, LiigaPloki: Olen ylpeä joukkueen taistelusta ja tason nostosta edelliseen peliimme verrattuna. Täällä oli hyvät olosuhteet pelata ja tästä on hyvä jatkaa Rovaniemen vieraspeliin.