Pisteetön pelireissu pohjoiseen

Arctic Volley otti kauden ensimmäisessä kotiottelussa voiton ja kolme tärkeää pistettä, kun se nousi avauserän tappion jälkeen 3-1 (19-25,25-22, 25-13, 25-18) otteluvoittoon.

Ensimmäisessä erässä LiigaPlokin otteet olivat tehokkaampia kuin kotijoukkueella, varsinkin hyökkäyspelissä vieraat olivat iskussa. Arcticin otteissa näkyi selkeästi jännitys hermoiluna.

Toiseen erään kotijoukkue tuli keskipelaaja Jenni Jantusen johdolla vahvasti otteluun mukaan. LiigaPloki teki muutaman oman virheen liikaa ja erä meni niukasti Arctic Volleylle.

Kolmannessa erässä Arctic Volley onnistui hyökkäyspelissä LiigaPlokia paremmin. Kentän paras pisteiden tekijä Sarah Glynn (25+/19) onnistui lähes virheettömään hyökkäyspeliin.

Neljännessä LiigaPloki roikkui muutaman pisteen päässä kotijoukkueesta. Takaa-ajo ei onnistunut tällä kertaa. Arctic Volley jaksoi pitää etumatkan erän loppuun asti. Suurin ero tuli ottelutilaston mukaan hyökkäyspelissä (44%-33%) sekä torjunnassa (14-4). Syöttö-
ja vastaanottopeli oli tasaista molemmilla joukkueilla. LiigaPloki tehokkain oli Jayde Harris (18/+8), ja ajottain onnistui myös Sina Stöckmann (15/+8).

Päävalmentaja Hakan Can Turan kommentoi ottelua: -Aloitimme ottelun mainiosti, mutta peliotteemme ei riittänyt jatkossa. Emme onnistuneet tekemään pisteitä ja hävisimme pitkät pallorallit. Joukkueen välillä pelissä ei ollut isoja eroja.

LiigaPloki pelaa keskiviikkona 23.10. Nurmossa Suomen Cupin ottelun JymyVolleyn Akatemiajoukkuetta vastaan. Lauantaina 26.10. Pihtipudas-saliin saapuu kärkijoukkueisiin kuuluva Hämeenlinna.