Pölkky Kuusamo-LiigaPloki 3-1 (25-20,18-25,25-17,25-19)

Ensimmäisen erän puoleenväliin asti LiigaPloki pysyi hyvin Kuusamon pelirytmissä. Se johti ottelua 14-11, kun Pölkky teki rytminmuutoksen tekemiseensä. Yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi otettiin kentältä vaihtoon. Tilalle tullut Carlyle Nusbaum ryhdisti kotijoukkueen peliä. Pölkky karkasi selkeään 20-14 johtoon. Loppuerän piesteet mentiin tasatahtiin Pölkyn hankkiman etumatkan myötä.

Toisessa erässä Kuusamon johtaessa 13-10 LiigaPlokin päävalmentaja Mikko Pesonen otti aikalisän, joka piristi pihtiputaalaisjoukkueen peliä. Hakkuri Anna Yefremenkon vahva hyökkäyspelaaminen ja onnistuneet hyvin suunnatut aloitukset käänsivät erän LiigaPlokille.

Kolmas erä alkoi tasaisena tilanteseen 6-6. Pölkyn peli terävöityi ja se karkasi 11-6 johtoon. LiigaPloki pyristeli kuitenkin vastaan ja Siiri Vehmanen teki kolme peräkkäistä hyökkäyspistettä. Tilanne kaventui 18-16 Kuusamolle. Kotijoukkue löysi hyvien aloitusten mukana vahvan torjunta- ja hyökkäyspelin. LiigaPlokin peliin tuli liikaa omia virheitä.

Neljäs erä lähti LiigaPlokilta hyvin käyntiin. Näytti jopa siltä, että se veisi ottelun viidenteen erään. LiigaPlokin selkeä 13-8 johto suli Pölkyn lämmetessä pelaamaan vähemmillä virheillä. Kuusamo pääsi juhlimaan 3-1 voittoa. LiigaPlokin pelissä oli paljon hyvää näkyvissä, mutta hyviä pätkiä seurasi valitettavasti heikompia virheputkia.

Mikko Pesonen, päävalmentaja totesi: – Peli oli tasokasta, mutta synkistä hetkistä tuli liian pitkiä. Se näkyi tänään vastaanotossa ja sen jälkeisessä toisissa kosketuksissa. Siinä on meillä parannettavaa.

LiigaPlokin parhaana palkittiin Anna Yefremenko (17/+11), Kuusamon ykköspelaaja oli totusti Carlyle Nusbaum ( 24/+14)