Sitting down to write this blog, it blows my mind to think that almost eight months of season has gone by, yet in those eight months so much has happened. This team that I have had the privilege to be a part of has experienced the highest of highs and lowest of lows.  It has personally challenged me mentally and emotionally unlike I have been challenged before, but that is the beauty of sports. We put our blood, sweat, and tears into this dream, hoping that by the end what we gave will be enough.  Our bodies go through hell and back, our emotions tested, but it is our love for the game, when we put that jersey on, that makes every bit of struggle worth it.
So we find ourselves here now, heading into the Semifinals against HPK, the only team in the league we were unable to beat in regular season.  Although it will be challenging, I have a good feeling that we can come out on top, and we are ready for the fight.  Our victories against Kuusamo in the quarterfinals created a strong sense confidence and trust, not only in the players on the court, but in everyone involved with the team.  Finishing the series at home only strengthened this good feeling as we got to look up at the crowd that was overjoyed with pride. This wonderful little town puts its heart into the team as much as we do, and we walk with our heads high knowing everyone is supporting us.
This is the last player blog post, but the season is far from over.  We have many games left to play and hope to see all of our wonderful Ploki fans wearing something yellow and cheering us on!

Alex #15

Kun istun alas ja kirjoitan tätä blogia, huomaan että melkein kahdeksan kuukautta tätä kautta on kulunut.  Noiden kahdeksan kuukauden aikana on tapahtunut niin paljon. Tämä joukkue, jossa minulla on ollut etuoikeus olla mukana, on kokenut kauden kuluessa nousuja ja laskuja.  Se on haastanut minut henkilökohtaisesti tunne- ja asennetasolla toisin kuin mikään aikaisemmin, mutta juuri siinä on urheilun kauneus!
Uhraamme verta, hikeä ja kyyneleitä tämän unelman eteen ja toivomme, että että pystymme antamaan tarpeeksi.  Kehomme kulkevat läpi helvetin ja takaisin, meidän henkinen kanttimme testataan.  Rakkautemme lajiin tekee kaikesta taistelun arvoista.
Löydämme nyt itsemme tästä tilanteesta, taistelemassa välierissä HPK:ta vastaan!  Se on ainoa joukkue, jota emme ole runkosarjassa voittaneet. Vaikka haaste on kova, minulla on tunne, että selviämme siitä ja olemme valmiina taisteluun!  Puolivälieräsarjan voitto Kuusamoa vastaan loi vahvan luottamuksen niin pelaajille kuin kaikille seuraihmisille ja tukijoille.  Sarjan voiton varmistaminen kotisalissa vain vahvisti sitä hyvää tunnetta kun katsoimme katsomossa iloitsevaa yleisöä.  Voimme olla ylpeitä kävellessämme tässä ihanassa pikkukylässä tietäen, että kaikki kannustavat meitä ja ovat koko sydämellään mukana kuten me pelaajatkin.
Tämä on viimeinen pelaajablogi, mutta pelit jatkuvat vielä pitkään. Toivomme, että ihanat Ploki-fanit pukevat ylleen jotain keltaista ja kannustavat meitä!

Alex #15