ArVo vei pisteet Nivalassa

LiigaPloki-Arctic Volley 1-3 (25-20, 20-25, 21-25-22-25)

ArVo nousi voittoon hävityn ensimmäisen erän jälkeen

LiigaPlokin ja Arctic Volleyn välinen ottelu pelattiin Nivalassa Liikuntakeskus Uikon uudella Champion Door -areenalla. Ottelua seuraamaan oli saapunut 464 katsojaa. Ottelun alussa luovutettiin kunniakirja LiigaPlokin passari Noora Hakoselle, jolle ottelu oli 100. Mestaruusliigassa!

LiigaPloki otti ensimmäisen erän alussa muutaman pisteen etumatkan, mutta puoliväliin mentiin tasalukemissa 14-14. Aliisa Kahkölän ja Emma Ellisin hyökkäyksillä ja Anna Mebusin kahdella ässällä kotijoukkue karkasi neljän pisteen etumatkalle, joka kesti erän loppuun asti. ArVon hakkuri Lisa Jaunet antoi osviittaa tulevasta takoen hävittyynkin erään kahdeksan pistettä.

Toiseen erään LiigaPloki sai lentävän lähdön johtaen 8-2. Arctic Volley sai kuitenkin pelijuonesta kiinni ja LiigaPlokin vastaanoton muretessa se joutui toimittelemaan palloa ArVon kenttäpuolelle. Kovassa hyökkäysvireessä olleet Lisa Jaunet ja Sarah Glynn kiittivät ja takoivat pallloa kenttään. Lisäksi Jaunetin jujut tuottivat päänvaivaa pihtiputaalaisille. Erä vieraille viiden pisteen erolla.

Kolmannessa erässä ArVo karkasi 14-19 johtoon, jonka LiigaPloki sai lähes kiinni. 19-20 ja 20-21 tilasteesta muutama virhe avitti vahvalla otteella pelanneet rovaniemeläiset erävoittoon.

Viimeiseksi jääneessä neljännessä erässä LiigaPloki kävi 10-6 johdossa. ArVo kuroi sen kiinni ja meni johtoon. Kolmannen erän tapaan LiigaPloki nousi pisteen päähän, mutta erän lopun virheet veivät mahdollisuuden ottelun jatkamiseen. Vaikka Lisa Jauetin tehot hiipuivat, Sarah Glynn otti tahtipuikon ja hoiteli yhdessä Noora Kallisen kanssa voiton vieraille.

Päävalmentajien kommentit!

Hakan Can Turan, LiigaPloki: – Ottelu lähti hyvin meiltä käyntiin, sen jälkeen ArVo puolusti meidän hyökkäykset. Menetimme otteen ja se ratkaisi pelin.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley:- Hyökkäsimme hyvin tänään. Tekeminen oli tänään yhtenäistä ja olen ylpeä joukkueestani.

Pelaajakommentit:

Emma Ellis, LiigaPloki:- Emme saaneet oikein peliä luistamaan kuin ajoittain. Harjoituksissa täytyy panostaa seuraavaan otteluun.

Ella Peltomaa, Arctic Volley:- Alku oli meiltä hieman tahmeaa, mutta sen jälkeen alkoi oma peli luistamaan. Eilisen ottelun rasitus ei tuntunut tänään missään.

MVP:  Oona Rasinperä LiigaPloki, Lisa Jaunet, ArVo

PROLibero: Eveliina Joensalo, LiigaPloki

Finn Springin Villi-pelaajakisa: Emma Ellis, LiigaPloki, Sarah Glynn, ArVo

Parhaat pisteiden tekijät: Rasinperä 17/+10 Ellis 15/+9, Kenjalo 14/+7

Jaunet 22/+15, Glynn 19/+14, Smolander 10/+9

Otteluisäntinä Liikuntakeskus Uikko ja OP Joki-Pohjanmaa

LiigaPlokin peli-ilme oli ottelun alkupuolella iloinen, mutta toisen erän alun johto suli harmittavasti