LiigaPloki-Pölkky Kuusamo 1-3 (17-25, 18-25, 25-22, 11-25)

Pölkky Kuusamo oli tyly vieras Pihtiputaalla ja vei sarjapisteet mukanaan selkeällä 1-3 voitolla. Pölkyn vahva syöttö- ja hyökkäyspeli saatteli sen avauserän voittoon. Kun kotijoukkueen vastaanotto kangerteli ja toisaalta oma syöttö oli pehmeä, hienon ottelun pelannut passari Venla Huurne siivitti varsinkin laiturit Jessica Kososen ja Viivi Pyhäjärven huikeille hyökkäystehoille.(83%) ensimmäisessä erässä.

Toinen erä ei tuonut muutosta pelin kulkuun, kotijoukkue oli edelleen kohmeessa. Vaikka LiigaPlokin libero Jemina Pasanen sai vastaanottoaan parempaan kuntoon (toinen erä 50%), Pölkyltä löytyi lisää ratkaisijoita, kun keskari Linda Andersson ja hakkuri Polina Malik nousivat ratkaisijoiksi. Kotijoukkueen Lindsey Calvin pelasi keskarina ja teki saamastaan kolmesta passista saman verran pisteita ja otti sen lisäksi kaksi torjuntaa. Hakkurin tontilla toisen ottelunsa pelannut Jaelyn Keene, teki mitä pystyi.

Pitkä erätauko herätti kotijoukkueen taisteluun mukaan, kun se sai hieman painetta syöttöönsä. Selvä 9-3 johto kuitenkin suli, kun Pölkky tuli Jonna Wasserfallerin syöttövuorolla tasoihin 11-11. Tilanteesta 17-17 kotijoukkue nykäisi pienen etumatkan, joka kesti erävoittoon asti. Jaidyn Blanchfield nosti pelitasoaan ja hänen kaksi ässäänsä käänsivät erän hallinnan lopullisesti LiigaPlokille.

Neljäs erä oli Pölkyn juhlaa. Siinä nähtiin tilastollinen erikoisuus, kun kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli 57 (8/14) ja Pölkyn huikeat 95 (18 pistettä/19 hyökkäystä). Siihen lisäksi Pölkyn 4 ässää ja kotijoukkueen 2 syöttövirhettä. Erä ja ottelu oli silloin paketoitu.

Mikko Pesonen, LiigaPloki: – Avauserä hävittiin huonolla vastaanotolla, toisessa erässä vastaanotto parani, mutta toisessa kosketuksessa tuli meille liikaa virheitä. Kolmas erä oli mallikasta tekemistä. Pitkällä aikalisällä sanoin pelaajille, ettei anneta Kuusamon meitä nöyryyttää enempää. Oma aloitus onnistui erinomaisesti samoin meidän jatkohyökkäyspelissä oli tehoja enemmän kuin kahdessa ensimmäisessä erässä.

Neljännessä erässä unohtui pelaajilta ohjeet ja palattiin lähtöruutuun. Harjoittelumoraalia pitää saada paremmaksi. Se näkyy tällä hetkellä myös pelissä. Hyviä jaksojen jälkeen tulee liikaa huonoja hetkiä.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo: – Keskinäiset pelit ovat usein olleet viisieräisiä. Tämän päiväinen neljn erän voitto on harvinaista herkkua. Meidän syöttö ja vastaanotto toimivat tänään hyvin.  Hyökkäyspelissä viimeisen erän 95% tehot ovat huimat. Eniten parannettavaa löytyy puolustuspelissä.

Jaelyn Keene, LiigaPloki: – Kolmannessa erässä pelasimme sillä tavalla mitä me osaamme. Uudet peliroolit vaativat lisäharjoitusta yhdessä, jotta pääsemme taistelemaan voitoista.

Venla Huurne, Pölkky Kuusamo: – Onnistuimme tänään isolla rintamalla. Laadukasta tekemistä koko joukkueelta. Varsinkin hyökkäyspelimme toimi erinomaisesti

PROlibero: Milka Koskenkorva, Pölkky

Mestaruusliigapisteet: 3/Jonna Wasserfaller, Pölkky 2/Venla Huurne, Pölkky 1/Jaelyn Keene, LiigaPloki

MVP: Jaelyn Keene, LiigaPloki, Jonna Wasserfaller, Pölkky Kuusamo

Parhaat pisteiden tekijät: LiigaPloki: Keene 17/+15, Lauren Matias 13/+3, Jaidyn Blanchfield 12/+7

Pölkky Kuusamo: Wasserfaller 18/+13, Viivi Pyhäjärvi 17/+11, Jessica Kosonen 17/+10