Pihtipudas-VDK Gent  (Belgia) 2-3 (19-25,25-20,24-26,25-20,12-15)

Pihtipudas nimellä Challenge Cupia pelaava Pihtiputaan LiigaPloki haastoi ennakolta kovan belgialaisen VDK Gentin. Tämä oli kotijoukkueelle vasta kolmas peli eurosarjassa, kun Gent pelaa jo 17. kauttaan  Euro Cupeissa .

Ottelun avauserä sujui vieraiden hallitessa. Varsinkin maansa maajoukkueensakin pelaava keskipelaaja Iris Vandewiele oli pitelemätön 7/+7 hyökkäystehoilla.

Toiseen erään kotijoukkue tuli sisuuntuneena. Venessa Loukosen aloitusvuorolla se otti heti 5-0 johdon. Pihtiputaan passari Suzanne Horner sai hyvän vastaanoton jälkeen pyörittää onnistunutta keskipeliä. Erityisesti libero Sini Koljonen pelasi mainion vastaanottopelin (70% (43%). Elizabeth Field oli hyvässä iskussa tehden kotijoukkueen kovimmat tehot (18/+16). Myös  Venessa Loukonen onnistui toisella keskipelaajan tontilla.

Kolmatta erää vei Gent, vaikka kotijoukkue pääsi  peliin mukaan erän loppuvaiheessa nousten vielä tilanteeseen 24-24. Lopussa ei onni suosinut. Pihtipudas hyökkäsi mainiosti, mutta Gent puolusti pallot uskomattoman hyvin peliin.

Neljättä erää vei jälleen Pihtipudas. Yleispelaaja Riikaliisa Kärkkäinen toi peliin uutta pirteäyttä.  Kotijoukkue hoiti erän tasoittaen pelin 2-2.

Viides erä lähti liikkeelle Gentin tahdissa. Jukka Koskinen otti aikalisän tilanteessa 2-5, sen jälkeen ote kääntyikin kotijoukkueelle. Se johti vielä 10-9, mutta pari omaa virhettä käänsivät erän ja ottelun belgialaisille.

Pihtiputaan peli-ilme oli pelissä taisteleva ja se antaa uskoa paremmasta pelaamisesta myös Mestaruusliigassa.

Valmentajakommentit: Jukka Koskinen, Pihtipudas: – Peli parani viikonlopusta, puolustimme hyvin, mutta Gent puolusti vielä paremmin. Piste saatiin, mutta parempaankin oli mahdollisuus. Laitapelaajilta odotin enemmän tehoja. Meillä oli monia onnistujia, Riikkaliisa Kärkkäinen toi vaihdosta pirteyttä peliin.

Luc Engelschenschilt, VDK Gent: – Olimme tänään hermostuneita, monelle pelaajalle tämä oli ensimmäinen kansainvälinen ottelu. Se näkyi epävarmoina suorituksina. Voitto oli tärkeää.

Palkitut : Suzanne Horner, Pihtipudas, Iris Vandewiele, VDK Gent