LiigaPloki – Hämeenlinnan Lentopallokerho 1-3 (25-17, 21-25, 19-25, 16-25)

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Mebus, Ellis, Hyttinen, Kähkölä, Kinnunen, Kenjalo ja Joensalo (libero)

Hämeenlinna: Deisl, Marmen, Kilpinen, Madsen, Klimovich, Shumeiko, Timonen (libero)

LiigaPloki sai ensimmäisessä erässä pelinsä käyntiin ja vahva syöttöpeli Netta Hyttisen neljän ässän myötä siivitti sen selkeään erävoittoon. Hämeenlinna vaihtoi yleispelaajaksi Taylor Collombinin Kerttu Kilpisen tilalle.

Toisessa erässä vieraat saivat unelma-alun johtaen 2-9. LiigaPloki teki tuplavaihdon, Hakonen passariksi ja Mikkonen hakkuriksi. Hämeenlinna porskutti 9-17 johtoon, jolloin Kenjalo ja Mebus tulivat takaisin. Kotijoukkue aloitti kirin, mutta pystyi sillä vain kaunistelemaan erälukemaa.

Kolmannen erän alku oli tasainen, kunnes Hämeenlinna karkasi 8-8 tilanteesta seitsemän pisteen karkumatkalle. LiigaPloki sinnitteli tilanteeseen 18-19, mutta erän lopussa vieraat olivat selvästi vahvempia.

Neljäs erä oli tasainen tilanteeseen 15-15, mutta sitten kotijoukuueen ote lipesi ja loppu oli vierasjoukkueen hallintaa.

Valmentajakommentit:

Kim Buchwald, LiigaPloki: – Aloitimme ensimmäisen erän hyvin, syöttöpelimme toimi mainiosti, mutta jatkossa Hämeenlinna  teki vähemmän  omia virheitä. Jouduimme ottelussa tekemään valtavasti töitä saadaksemme onnistuneita suorituksia.

Giovanni Torchio, HLPK: – Ensimmäisessä erässä meidän jalat jäivät bussiin. Sen jälkeen pelaajavaihdot, vastaanoton, torjunta- ja puolustuspelin paraneminen auttoivat meidät hienoon otteluvoittoon.

Pelaajakommentit:

Oona Rasinperä, LiigaPloki: – Hämeenlinnalla oli vahva syöttö, kaksi ensimmäistä erää meillä oli vaikeuksia vastaanotossa. Sen parannuttua, emme pystyneet hyökkäämään, emme päässeet  Kerhon torjunnan läpi. Noissa tilanteissa meidän pitäisi olla enemmän aggressiivisempia.

Taylor Collombin, HLPK: – Onnistuimme hyökkäämään onnistuneesti hyvän vastaanoton kautta.Tämä oli ehdottomasti minun paras otteluni tällä kaudella.

Parhaat pisteiden tekijät: LiigaPloki: Kenjalo 16/+9, Rasinperä 15/+7, Hyttinen  8/+11

Hämeenlinna:  Shumeiko 12/+9, Klimovich 12/+11,  Deisl 11/+9

MVP-pelaajat: Duska Kenjalo, LiigaPloki, Vitalia Deisl, HLPK

Villi-pelaajat: Oona Rasinperä, LiigaPloki, Michaela Madsen, HLPK

PROlibero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

Yleisöä: 204

Otteluisäntä: Keskisuomalainen

Kotijoukkueen ilonhetket olivat ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen peliote katosi.

Hämeenlinna maksoi puolentoista viikon takaiset kalavelkansa ja vei pisteet Pihtipudas-salista

Otteluisäntänä toiminut sanomalehti Keskisuomalainen palkitsi parhaina pelaajina kotijoukkueesta Duska Kenjalon ja vierasjoukkueesta passari Victoria Deislin. Palkitsemassa Keskisuomalaisen kuluttajamyynnin johtaja Erkki Ekonen.

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut Michaela Madsen Hämeenlinna ja Oona Rasinperä, LiigaPloki