LiigaPloki-LP Kangasala 0-3 (21-25, 15-25,21-25)

Avauserän alku enteili hyvää lentopalloiltaa. Molemmat joukkueet tekivät pisteensä itse, eikä omia virheitä tullut juuri kummallekaan. Tilanteessa 10-10 LP onnistui paremmin jatkopalloissa kuin LiigaPloki. Varsinkin Katja Kylmäahon ja Roosa Laakkosen aloitukset tuottivat päänvaivaa kotijoukkueelle. Kangasalan pääsi eräpalloon tilanteessa 24-16, mutta LiigaPloki sai pienen kirin aikaan. Se kaunisteli erän loppulukemiksi 21-25.

Toisen erän alku oli tasaista vääntöä, jopa kotijoukkueen hallintaa. Yleispelaaja Lauren Matias oli liekeissä. LiigaPloki puolusti hyvin ja jatkopalloja voitettiin. Erän puolivälissä kaksi erotuomareiden päätöstä kotijoukkueen hyökkäyksistä nostivat tunteet pintaan Pihtipudas-salin katsojissa. Harvoin ovat LiigaPlokin kannattajat osoittaneet mieltänsä tuomareille niin voimakkaasti kuin tyänään.
Tunnekuohujen jälkeen LP Kangasala otti tilanteen haltuun ja vei selkeästi 25-15. Salla Karhun ja Jody Larsonin virheettömät ja tehokkaat hyökkäykset olivat edesauttamassa vierasjoukkueen erävoittoa.

Kolmanteen erään LiigaPloki vaihtoi Taija Kaukorannan tilalle passariksi Sofia Lehdon ja keskipelaajaksi Anniina Kastarisen tilalle Sanni Rantasen. Vaihdot eivät parantaneet kuitenkaan LiigaPlokin otteita. Kangasalan passari Katja Kylmäaho pyöritti hyvin joukkueensa peliä. Hänen muutamat mainiot jujunsa onnistuivat yllättämään kotijoukkueen puolustuksen. Hän ruokki huippupelin pelannutta Salla Karhua (14/+10, 76 hyökkäys %) ja loukkaantumisesta toipunutta Ronja Heikkiniemeä (14+8) onnistuneesti. LiigaPlokin onnistujia olivat Lauren Matias (12/+7) ja Jaelyn Keene 14/+9). Kotijoukkueen hakkuri Lindsay Calvin epäonnistui (5/-2). Hänen tilalle tullut Sinitta Mennala pelasi pirteästi kolmannessa erässä (3/+3). Joukkueiden tämän kauden kolmas runkosarjan ottelu päättyi kahden aiemman tapaan 3-0 sarjajohtaja LP Kangasalalle.

Valmentajakommentit:

Mikko Pesonen: – Olimme selkeä kakkonen tämän päivän pelissä. Kangasala pelasi laajemmalla rintamalla kuin me. Meillä oli vain kaksi onnistujaa, Matias ja Keene. Ajoittain olimme pelissä mukana, mutta ote lipsui liian helposti.

Arttu Keränen, LP Kangasala:- Eilinen ilta meni uusiksi, kun kuulin LiigaPlokin liberon siirtymisestä yleispelaajaksi. Jouduin tekemään uuden taktiikan tämän päivän peliin. Henkisesti on vaikeaa pelata peräkkäisinä päivinä. Kärsivällisyytemme riitti kuitenkin tänään. Salla Karhu pelasi tänään huippupelin, vain yksi hyökkäysvirhe koko pelissä.

Pelaajakommentit:

Lauren Matias, LiigaPloki:- Meillä on tehtävä kovasti töitä pärjätäksemme paremmin. Tänään yhteistyö toimi hyvin minun ja passareiden välillä.

Taija Tikka, LP Kangasala:- Olen tyytyväinen peliimme. Varsinkin vastaanotto ja hyökkäys toimi hyvin. Torjunta-ja puolustuspelimme olisi voinut mennä paremmin.

Parhaat pelaajat: LiigaPloki: Matias, LP Kangasala: Karhu