LP Kangasala – LiigaPloki 3 -0 (27-25, 25-19, 25-17)

LiigaPloki lähti otteluun ilman passari Taija Kaukorantaa ja hakkuri Lindsay Calvinia, jotka olivat poissa pienten vaivojen takia. Joukkue haastoi Kangasalaa varsinkin ensimmäisessä erässä, jossa se nousi 20-16 tilanteesta aina eräpalloon saakka. Suuri syöttövirheiden määrä (17) ja vastaanottopelin vaikeudet veivät mahdollisuuden paremmasta lopputuloksesta. Kun Indrid Kiiskin vastaanottopeli mureni, oli eväät voiton suhteen syöty. Ottelussa oli toki myös hyviä hetkiä, mutta enemmänkin olisi tänään ollut tarjolla.

Jaelyn Keene oli jälleen vahva, vaikka passimäärä jäi normaalia pienemmäksi. Jaidyn Blanchfield oli liberopelissään hyvä ja varsinkin vastaanotto sujui häneltä mallikkaasti. Sofia Lehto palkittiin LiigaPlokin parhaana. Nuori Sara Piippo teki liigauransa ensimmäiset pisteet ja Noora Hakonen oli liigakokoonpanossa mukana ensimmäistä kertaa.

Päävalmentaja Mikko Pesonen kommentoi peliä seuraavasti. -Olen pettynyt joukkueen virheilyyn. Syöttövirheiden määrä oli sellainen, että jo se vei mahdollisuudet taistella voitosta. Vielä kun vastaanotto mureni, oltiin aseettomia. Virhe siihen paikkaan, kun pallo pitäisi vain toimittaa toiselle puolelle, on todella tyhmä virhe. Niitä ei voi jatkossa hyväksyä, jonkinlainen virhekuri pitää löytyä pikaisella aikataululla.- 

Lauantaina LiigaPloki pelaa kotisalissaan Hämeenlinnaa vastaan.

Otteluraportti LML:n sivulla

Tilasto