Kausi 2021-22 päättyi LiigaPlokin osalta yhdeksänteen tilaan runkosarjassa. Se merkitsi, että Pihtiputaalla ei pelata tänä keväänä pudotuspelejä. Ja samalla myös sitä, että sarjapaikka säilyy ilman ”raastavia” karsintoja, joihin sijoille 10. ja 11. sijoittuneet joukkueet joutuvat. Edellisen kerran LiigaPloki jäi ulos playoffeista kaudella 2013-2014, kun se sijoittui seitsemänneksi. Playoffit pelattiin silloin kuuden parhaan kesken. Karsinnat tulivat tutuksi kaudella 2012-2013, jolloin pihtiputaalaisjoukkue säilyi liigassa kukistamalla karsinnoissa Puijo Wolleyn.
Kaiken kauden aikana tapahtuneen jälkeen yhdeksäs sijakin on jollakin tapaa helpottava sijoitus, vaikka ennen kauden alkua katse olikin suunnattu kohti parempaa menestystä.
Epäonni potki jo ennen kauden alkua, kun Sara Piipon polvivamma päätti hänen kautensa ennen liiga-avausta. LiigaPlokin ottelut alkoivat voitokkaasti ja peli kulki mallikkaasti. Tanskan maajoukkuekapteeni Helena Elbaekin loukkaantuminen lokakuun lopulla oli kova isku. Hänelle saatiin korvaaja joulukuun alkupuolella, mutta ilo oli lyhytaikainen kun Sydney Wetterstrom palasi henkilökohtaisten syiden takia kotimaahansa tammikuun puolella.
Tähän väliin mahtui vielä valmentajan vaihdos, kun Mikko Pesonen irtisanoutui. Elina Salomäki ehti olla väliaikaisena päävalmentajana kaksi viikkoa ennen kuin Arto Oinas otti vetovastuun loppukaudeksi. Kun vielä Jada Stackhousen vamma osoittautui hänen kautensa päättäväksi, Oinas sai haastavan tehtävän hoitaakseen. Jani Lindgren jatkoi apuvalmentajana. A-P Saukkonen aloitti fysioterapeutin tehtävien ohella myös joukkueen fysiikkavalmentajana Pertti Honkasen jälkeen.
Joukkueen peli-ilme oli kuitenkin loppukaudesta iloinen, vaikka sarjaohjelmassa oli vastassa useita kärkipään joukkueita. Vierasvoitto LP-Vampulaa vastaan oli kevätkauden kohokohta ja osaltaan varmisti karsintojen välttämisen. Arto Oinaalle kiitokset hyvin hoidetusta valmennuspestistä!
Loppupelejä väritti Ukrainan sota, kun ukrainalaiset Anna Yefremenko ja Lena Napalkova joutuivat jännittämään sodan keskelle jääneiden perheidensä kohtaloa. Viimeisessä kotipelissä yleisö osoitti vahvasti heille tukensa.
Kautta sotki myös koronapandemia, kun otteluita jouduttiin pelaamaan tyhjille katsomoille. Koronapelko vaikutti myös siten, että yleisömäärät jäivät tavoitteesta myös rajoituksettomissa peleissä.
Tuleva kausi on LiigaPlokille 20. pääsarjassa. Keväällä 2020 alkanut koronapandemia on rasittanut LiigaPlokia ja tietysti muitakin seuroja. Se tarkoittaa, että haasteita riittää talouspuolella. Seura lähtee rakentamaan juhlakautta tavoitteenaan parempi menestys ja suurempi yleisömäärä. Molemmat ovat varmastikin avainasioita tulevaisuuden kannalta. Pihtiputaalla on paras yleisö, sitoutuneet talkoolaiset ja fanit ja vahva lentopalloperinne. Olkaamme siitä ylpeitä!
Seura tarvitsee uusia tekijöitä. Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan, ota seuraväkeä hihasta kiinni. Meillä löytyy mukavaa ja mielekästä vapaaehtoistyötä!

Tuuletus

 Vaikeaan kauteen osui myös ilonhetkiä!