Hieno peli, huono tulos!

LiigaPloki-LP-Vampula 1-3 (23-25,25-15,25-27,29-31)

Pihtipudas-salissa nähtiin kiihkeä taistelu tärkeistä sarjapisteistä. LiigaPloki oli kiinni kolmannen ja neljännen erän voitoissa, mutta yhteensä 8 hukattua eräpalloa veivät mahdollisuuden sarjapisteisiin.

Avauskokoonpanot:

LiigaPloki: Napalkova, Hollingsworth, Tikka, Kähkölä, Piippo, Joensalo (libero)

LP-Vampula: Kukkonen, Stanchulova, Petrova, Seikkula, Aalto, Jarman , Naasko (libero)

LiigaPloki lähti otteluun ilman sairastuvalla olevaa Anna Yefremenkoa. Se ei kuitenkaan näkynyt kotijoukkueen pelissä. Ensimmäinen erä lähti liikkeelle kotijoukkueen vahvoilla nelospaikan hyökkäyksillä, joista eniten pisteitä tykitti Dariana Hollingsworth. LP-Vampula hivuttautui lähes tasoihin tilanteeseen 11-12. Kristin Luxin hyvien hypärialoituksien myötä LiigaPloki otti 15-11 johdon. Sen jälkeen tilanne tasoittui Vampulan pelatessa vähemmillä virheillä, joita LiigaPloki teki kymmenen Vampulan neljää vastaan. Avauserä vierasjoukkueelle 23-25.

Toisen erän alkua pelattiin tasatahtiin, mutta tilanne muuttui Vampulan johtaessa 9-7. LiigaPlokin Dariana Hollingsworthin aloitusvuorolla se karkasi 17-9 etumatkalle.  Kotijoukkue otti toiseen erään peräti kuusi suoraa torjuntapistettä.

Kolmas erä eteni edellisten tapaan tasaisissa merkeissä. LiigaPlokin Aliisa Kähkölän kaksi ässäaloitusta veivät kotijoukkueen 19-15 johtoon. Vanessa Jarmanin aloitukset toivat vielä Vampulan peliin. Kotijoukkueella oli neljä eräpalloa, mutta ne vieraat hoitivat tiukkojen vaiheiden erän itselleen 25-27.

LiigaPloki ei masentunut kolmannen erän tappiosta. Se tuli räväkästi neljänteen erään. Pistetaulussa oli nopeasti kotijoukkueen 7-1 johto. Pihtipudas-salin tunnelmassa LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos sai tilanteessa 5-13 keltaisen kortin purnaamisesta. Sen jälkeen tilanne kentällä tasoittui hetkiseksi. Vampulan passari Lotta Kukkonen onnistui nostamaan vieraat tilanteeseen 17-19. LiigaPlokilla oli jo 24-22 johto, mutta LP-Vampula taisteli jatkopalloilla erän ja täyden pistepotin itselleen. Taistelu viimeistä pudotuspelipaikoista kiristyi Vampulan noustessa kahden pisteen päähan LiigaPlokista.

Dariana Hollingsworth, LiigaPloki: – Tämä oli huipputasoinen peli molemmilta joukkueilta. Seuraavan otteluun Rovaniemellä meidän pitää olla valmiimpia.

Kim Buchwald, LiigaPloki: – Pisteiden valossa meidän olisi pitänyt voittaa. Harmittaa tappio tärkeästä pelistä.  Hyvästä taistelusta huolimatta Vampula vei kolmessa eri erässä niiden kaksi viimeistä pistettä. Kapteeni Anna Yefremenko on sairastapauksen johdosta poissa joukkueesta. Hänen poissaolostaan huolimatta löysimme tänään hyvän taisteluvireen joukkueeseen, vaikka hävisimme pelin olen silti ylpeä pelaajistani.

Maria Naasko, LP-Vampula: -Tämä peli oli tahtojen taisto, kumpikin joukkue halusi voittaa. Pallo pomppi tänään meille. Ei ollut varmaan yhtään asiaa voittoon. Viimeisessä erässä olimme aika lailla tappiolla, mutta alettiin uskoa tekemiseemme.

Ziga Kos, LP-Vampula: – Jaksettiin uskoa vaikeissakin hetkissä. LiigaPlokin torjunta aiheutti meille välillä ongelmia. Pelin taso oli hyvä. Ottelu oli paras meidän kolmesta kohtaamisistamme. Liberomme pelasi huippupelin.. Onnistuimme keskittymään oikeilla hetkillä.

LiigaPlokin parhaana palkittu Dariana Hollingsworth teki yleispelaajalle komean pistesaldon 30 (+26)

MVP: Stanchulova, LP Hollingsworth LiigaPloki

PROlibero Maria Naasko. LP-Vampula

FinnSpring Villi-pelaajakisan palkitut: Lena Napalkova, LiigaPloki,  Lotta Kukkonen, LP-Vampula

Otteluisäntä: K-Supermarket Pihtipudas

Yleisöä 322

OTTELUTILASTO

Pihtipudas-salissa nähtiin huikea jännitysnäytelmä.

Dariana Hollingswortin huippupelikään 30 (+26) ei riittänyt tuomaan LiigaPlokille sarjapisteitä.

Otteluisäntänä toimi K-Supermarket Pihtipudas. Kauppiaat Nina ja Jani Ulander palkitsivat parhaina pelaajina LP-Vampulan Iveta Stanchulovan 23 (+7) ja LiigaPlokin Dariana Hollingsworthin 30 (+26)

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut. LPVampulan Lotta Kukkonen ja LiigaPlokin Lena Napalkova