Liigakärki niukasti vahvempi

LiigaPloki -LP Kangasala

2-3 (23-25,25-20,19-25, 25-21,13-15)

LiigaPlokin viikonlopun toinen ottelu päättyi 2-3 tappioon sarjaa johtavalle LP Kangasalalle. Ottelu oli samalla LiigaPlokin seitsemäs viisieräinen tälle kaudelle. Pihtipudass-salissa nähtiin tasainen taistelu ottelun pisteiden ollessa lähes tasan (105-106).

Aloitusseitsikot:

LiigaPloki: Yefremenko, Lux, Hollingsworth, Tyynismaa, Kähkölä, Napalkova, Joensalo (libero)

LP Kangasala: Joki, Laukkanen, Rekola, Heikkiniemi,    Pöllänen, Jalonen, Sievänen (libero)

Avauserän alku sujui Kangasalan tahtiin. Roosa Heikkiniemen vahva syöttövuoro siivitti vieraat 4-0 johtoon. LiigaPlokin pelin alku oli eiliseen tapaan tahmea ja joukkue hermoili, eivätkä päävalmentaja Kim Buchwaldin 3-8 ja 9-16 tilanteissa ottamat aikalisät parantaneet LiigaPlokin tekemistä. Yleispelaaja Kristin Luxin onnistuneet hyökkäykset sekä keskipelaaja Emilia Tyynismaan räväkät aloitukset herättivät kotijoukkueen erän lopulla hurjaan taka-ajoon, joka päättyi kuitenkin LP Kangasalan niukkaan 25-23 erävoittoon.

Toisessa erässä Kangasalan hakkuri Neea-Maria Joki ja yleispelaaja Iida Pöllänen tekivät laadukkaita hyökkäyksiä, jotka siirsivät heidät selkeään 7-3 johtoon. Se hupeni nopeasti LiigaPlokin parantaessa torjunta- ja puolustuspeliään. Dariana Hollingsworthin nelospaikan hyökkäykset ja Aliisa Kähkölän torjunnat veivät kotijoukkueen johtoon. Se pakotti  LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keräsen ottamaan  aikalisät tilanteissa15-16 ja 18-21. Erä päättyi LiigaPlokin Kristin Luxin tekemiin kolmeen pisteeseen.

Kolmanteen erään Kangasala vaihtoi hakkuri Neea-Marian Joen yleispelaajan rooliin Ronja Heikkiniemen paikalle ja perulainen Katherine Regaldo aloitti hakkurina. Molemmat joukkueet esittivät tasokasta peliä ja se ihastutti Pihtipudas-salin asiantuntevia katsojia. Vierasjoukkue karkasi erän lopulla passari Emmi Jalosen tarjoillessa hyökkäyspaikkoja Netta Rekolalle ja Iida Pölläselle.

Neljänteen erään Kangasala tuli rohkeilla aloituksilla. LiigaPloki sai vastaanottoaan ja nousi 4-7 tilanteesta 11-10 johtoon. Kangasala otti aikalisän ja sen jälkeen pisteitä tehtiin vuorotahtiin. Kangasala kävi jo 21-19 johdossa, mutta LiigaPlokin ukrainalaiskaksikko Anna Yefremenko ja Lena Napalkova käänsivät erän kotijoukkueelle 25-21.

Viidennessä erässä molemmat joukkueet taistelivat kiihkeästi ottelun voitosta ja kahdesta sarjapisteestä. Kangasala johti jo lukemin 8-11, mutta kotijoukkue nousi hakkuri Anna Yefremenkon vahvoilla hyökkäyksillä (viidenteen erään 6 pistettä) tasoihin 13-13. Katarine Regaladon ja Iidä Pölläsen hyökkäyspisteet sinetöivät voiton sarjakärjelle.

Valmentajakommentit:

Kim Buchwald, LiigaPloki: – Positiivinen asia on, kun kauden loputtua lasketaan kaikki pelatut viisieräiset pelit, niistä yleensä puolet on tappioita ja toinen puoli voittoja. Tulevissa peleissä on odotettavissa voittoja myös meillekin. Tänään Kangasala oli  meitä parempi viimeisessä erässä kahden pisteen verran ja kokonaispisteissä hävisimme vain yhden  pisteen verran (105-106). Huolimatta hyvästä ottelusta, tappio viidennessä erässä harmittaa.

Arttu Keränen, LP Kangasala:- Kaiken tänään ja aiempien viikkojen sattumien  jälkeen täytyy todeta, että loppupeleissä meillä on kovia likkoja pelaamassa. Kolmessa viimeisessä erässä meillä oli kentällä kuusikko, jolla ei ollut yhtään harjoituskertaa takana, Toivottavasti ottelussa loukkaantuneella Roosa Heikkiniemi selviää vähillä vammoilla. Silloin kun pelataan hyvin niin pelataan. Jännitys heijastui ja näkyi välillä pelissä. Iida Pölläseltä ja Neea-Maria Joelta nähtiin kovia ratkaisuja.

Pelaajakommentit:

Emilia Tyynismaa, LiigaPloki: – Viimeisissä ja voitetuissa erissä kentällä oli hyvä fiilis, viides erä olisi voinut mennä kummin päin tahansa. Ei ollut paljosta voittokaan kiinni.

Iida Pöllänen, LP Vampula: – Paljon oli matkustamista tänä viikonloppuna, mutta omalla kohdallani yllättävän vähän se painoi pelissä. Pelissämme oli ylä- ja alamäkiä, mutta iso työ tehtiin ja saatiin taistelemalla voitto.

MVP: Kristin Lux, LiigaPloki, Neea-Maria Joki, LP Kangasala

PROlibero: Tiiamari Sievänen

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut: Emilia Tyynismaa, LiigaPloki ja Iida Pöllänen, Kangasala

OTTELUTILASTO

Yleisöä 185

Mestaruusliigaa johtava LP Kangasala väänsi tiukan viisieräisen ottelun voitokseen

LiigaPlokin peli kulki välillä mallikkaasti.

Anna Yefremenko pelasi vaikean alun jälkeen vahvasti, tehot 18 (+12)

Ottelu oli tasainen. Pelatut pisteet Kangasalalle 106-105

Otteluisäntä Keskimaa palkitsi parhaat pelaajat,  Neea-Mari Joki, LP Kangasala ja Kristin Lux, LiigaPloki

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut, Iida Pöllänen LP Kangasala ja Emilia Tyynismaa, LiigaPloki