LiigaPloki ei saanut Pölkyn voittoputkea poikki

LiigaPloki-Pölkky Kuusamo 1-3 (26-28, 21-25, 25-21, 18-25)

Pihtipudas-salissa pelattiin lentopallon naisten pääsarjatason 7000. ottelu. Pölkky Kuusamon pitkä Mestaruusliigaotteluiden voittoputki sai jatkoa, kun LiigaPloki ei pystynyt venymään kuin yhden erän voittoon. 

Aloitusseitsikot:

LiigaPloki: Mebus, Ellis, Rasinperä, Piippo, Rammelsberg, Kähkölä ja Joensalo (libero)

Pölkky Kuusamo: Lehto, Pennanen, Harris, Palmer, Yli-Sissala, Jones ja Jäppinen (libero)

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes vierasjoukkue sai revittyä muutaman pisteen etumatkan. Suurimmillaan johto oli tilanteessa 17-22. Pölkky pääsi yrittämään erän katkaisua tilanteessa 21-24. mutta LiigaPlokin kiri vei sen tasoihin. Pölkky onnistui kuudennella eräpallolla, kun erän lopun pari virhettä veivät kotijoukkueelta erävoiton. Hakkurina pelannut Emma Eliis takoi erään peräti 13 pistettä.

Toinen erä lähti liikkeelle kotijoukkuelta nahkeasti Pölkyn karatessa 1-5 johtoon. LiigaPloki pääsi hetkeksi mukaan ja kavensi eron 10-11. Pölkky karkasi vahvalla jaksolla 12-18 johtoon. Kotijoukkue teki tuplavaihdon ja pääsi vielä mukaan tullen kahden pisteen päähän 20-22, mutta loppuun asti kiri ei riittänyt.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkeelle murheellinen Pölkyn karatessa 2-7 johtoon. Liigaploki sai kuitenkin taisteluhenkeä päälle, kun yleiselaajat onnistuivat pisteenteossa. Sara Piipon syöttövuorolla johtoasema Kotijoukkueelle. Pölkky tuli vielä pisteen päähän, mutta pihtiputaalaisten hyvä ote kesti loppuun saakka.

Viimeiseksi jäänyt neljäs erä oli vierasjoukkueen hallintaa ja se marssi helpohkolla erävoitolla koko ottelun voittoon. LiigaPlokin hyökkäysprosentti oli parempi kuin Pölkyllä, mutta hyökkäysvirheitä kotijoukkue teki hyökkäysvirheitä enemmän.

Valmentajakommentit: Hakan Can Turan  LiigaPloki: – Monessa erässä meillä oli mahdollisuus voittaa, mutta Kuusamo oli kova joukkue. Emma Ellis 28/+18 oli hyvä hakkurin roolissa, vaikka sitä hän on harjoitellut vasta viikon verran. Ajoittain syötimme hyvin tänään, mutta helpot syötöt Kuusamon liberolle auttoi heidät voittoon.
 
Sotiris Gkotsis,Pölkky Kuusamo: – Olen tyytyväinen voittoon, hyökkäyspelimme ei oikein toiminut. Taktisesti onnistuimme muilla alueilla vastustajaa paremmin. LiigaPloki onnistui hyvin syöttöpelissä. Neljännessä erässä meidän hyvä keskittyminen tuotti voiton meille.
 
Pelaajakommentit: Kaley Rammelsberg  LiigaPloki: – Syöttöpelimme toimi tänään, pelissä oli joitakinhetkiä jolloin pelimme ei toiminut.
Harjoituksissa pitää vielä hioa yhteispeliä.
 
Madeline Palmer Pölkky Kuusamo: – Hyökkäyksemme ei ollut sillä tasolla kuin aiemmin tällä kaudella. Onnistuimme paremmin taktisella puolella. Huomenna Puijoa vastaan on tarkoitus pelata paremmin kuin Cupin finaalissa.
 
MVP:t. Emma Ellis  LiigaPloki,  Amiya Jones Pölkky Kuusamo 
 
PROlibero: Emilia Joensalo, LiigaPloki
 
Villi-pelaajat: Oona Rasinperä, LiigaPloki, Bettina Yli-Sissala, Pölkky
 
Parhaat pisteiden tekijät: LiigaPloki: Ellis 28/+18, Rasinperä 16/+7, Rammelsberg 10/+6
 
Pölkky: Jones 17/+7, Harris 16/+9, Yli-Sissala 13/+12, Palmer 13/+6
 
Katsojia: 257
 
 

 

 

 

 

Emma Ellis teki hakkurin tontilla 28 pistettä

Ottelussa nähtiin pitkiä palloralleja

Horse Teamin Martti Ihalainen ja Jouni Leino palkitsivat parhaina pelaajina LiigaPlokin Emma Ellisin ja Pölkyn Amiya Jonesin

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut Bettina Yli-Sissala ja Oona Rasinperä