Puijo Wolley – LiigaPloki 1-3 (24-26,17-25,25-23,18-25)

Pihtiputaan LiigaPloki otti toisessa liigapelissään avauspisteet Kuopion Puijo Wolleysta erin 3-1. Vasta vajaan viikon kasassa ollut joukkue onnistui kääntämään erien loput vahvoilla aloituksillaan ja hyvillä puolustuksillaan. Ainoastaan kolmannen erän takaa-ajo tilanteesta 15-20 jäi viimeistelyä vaille vajaaksi.
Ensimmäistä erää vei LiigaPloki, mutta Puijo sinnitteli vielä 24-23 johtoon, mutta sen pyristely ei auttanut. LiigaPloki vei erän ansaitusti 26-24. Tehokkain oli yleispelaaja Lauren Matias, joka teki peräti 8 pistettä.

Toinen erä alkoi vastaavasti Kuopion hallinnassa. Puijon johtaessa 8-2 LiigaPlokin päävalmentaja Mikko Pesonen vaihtoi passari Taija Kaukorannan tilalle Sofia Lehdon ja peli kääntyi LiigaPlokille. Hakkuri Lindsey Calvinin hyvä syöttöputki oli isossa roolissa, samoin Ingrid Kiisken ja Jaelyn Keenen vahva verkkopeli.
Kolmas erä eteni tasaisesti tilanteeseen 9-9, mutta sen jälkeen kotijoukkue karkasi selkeään 20-15 johtoon. LiigaPloki ei antanut periksi, vaan nousi jopa 21-22 johtoon, passarinvaihto Lehdosta Kaukorantaan toimi sekoittaen vastustajan pelin. LiigaPlokin loppukiri ei kuitenkaan riittänyt suoraan 3-0 voittoon.

Neljännen erän alkua johti Puijo, mutta LiigaPloki hivuttautui rinnalle ja ohi. Erän loppu oli vahvaa vierasjoukkueen hallintaa. Erävoitto 25-18 ei jättänyt epäilyksiä siitä, kumpi joukkue oli ottelussa parempi.

LiigaPlokin peli oli askeleen parempaa kuin lauantain avauspelissä. Etenkin joukkueen puolustuspeli oli hyvää. Samoin vastaanotto toimi moitteettomasti PROliberoksi valitun Jaidyn Blanchfieldin johdolla. 15 ässäaloitusta vastustajan 8 onnistumiseen verrattuna on myös mainio tulos.

Parhaat pisteiden tekijät: Ingrid Kiisk 19/+6, Jaelyn Keene 16/+11, Lauren Matias 15/+9  PROlibero Jaidyn Blanchfield
Mestaruusliigapisteet: 3/ Kiisk 2/ Keene 1/ Emilia Kääntä (Puijo)

Parhaina palkitut: Lauren Matias, LiigaPloki, Emiliä Kääntä, Puijo Wolley

LiigaPlokin pelit jatkuvat jo lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu WoVo Rovaniemi. Ottelu on normaalin Mestaruusliigapelin lisäksi myös Suomen Cupin ottelu. Kamppailu alkaa klo 17.00 Pihtipudas-salissa.