LiigaPloki kaatoi Hämeenlinnan

LiigaPloki-Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-1 (25-14, 21-25, 25-20, 25-16)

Ottelun alussa palkittiin LiigaPlokin libero Jemina Pasanen, jolle tuli sata ottelua täyteen Mestaruusliigassa!

Aloituskokoonpanot

LiigaPloki: Mebus, Kenjalo, Rasinperä, Ellis, Rammelsberg, Kähkölä, Joensalo (libero)

Hämeenlinna: Roivainen, Muukkonen Kilpinen, Kovanen, Klimovich, Madsen, Timonen (libero)

Pihtipudas-salissa oli tunnelmaa, kun joukkueet taistelivat pudotuspeleihin pääsyn kannalta elintärkeistä sarjapisteistä. Kotijoukkue tuliin otteluun latautuneena aloitti räväkästi. Ensimmäinen erä LiigaPlokin hallintaa alusta lopuun. Kun peli kulki, onnikin oli myötä. Siitä yhtenä osoituksena ”flipperipallo”, joka vei pihtiputaalaiset 15-9 johtoon. Ensimmäisen erän ilotulitus päätyi Duska Kenjalon nelospaikan lyöntiin.

Toiseen erään vieraat saivat hyvän alun ja epävarmuus siirtyi kotijoukkueen otteisiin. LiigaPloki nousi viiden pisteen takaa tilanteeseen 19-20, mutta Hämeenlinnan ote piti, kunn Vera Klimovichin kolme torjuntapistettä erän loppuun tasoittivat ottelun. Vieraille erään huikeat 9 torjuntaa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue otti Emma Ellisin neljällä hyökkäyspisteellä ja kahdella ässällä 8-4 johdon, joka piti erän loppuun saakka. LiigaPlokin yleispelaajat loistivat. Emma Elliksen eräsaldo peräti 11 (+10) ja Oona Rasinperä järkevästi voimaa ja älyä käyttäen 6 (+6).

Neljännen erän alku enteili pitkää iltaa, kun Hämeenlinna otti alussa 2-5 johdon. Kun vielä LiigaPlokin passari Anna Mebus loukkaantui, Pihtipudas-saliin hiipi pelko kotijoukkueen otteen lipeämisestä.
Mutta kuten usein loukkaantumisten kohdalla käy, joukkue sisuuntuu ja selvittää tilanteen. Kun Noora Hakosen passit napsahtelivat paikoilleen, kotijoukkue karkasi erän puolivälissä selvään erävoittoon ja kuittasi täydet kolme sarjapistettä, joilla se nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Illan ottelu tarjosi pitkiä taistelupalloja ja hienoa lentopalloviihdettä. LiigaPlokin ottelut jatkuvat jo keskiviikkona kotisalissa, kun vastassa on nousukuntoinen Jymy Volley.

Päävalmentajien kommentit:

Hakan Can Turan, LiigaPloki: –  Se oli tärkein peli meiltä tällä kaudella tähän mennessä. Olen tyytyväinen pelaajien tekemiseen ja kolmeen voitettuun pisteeseen. Keskiviikon Jymy- pelistä haluamme lisäpisteitä.

Giovanni Torchio HLPK: -Yritimme parhaamme mukaan, mutta se ei riittänyt tänään.  Farmipelaajat pelasivat mainosti. Viimeiseen runkosarjapeliin Vampulaa vastaan lähdemme taistelemaan voitosta.

Noora Hakonen, LiigaPloki : – Olen ylpeä joukkueestani, tärkeät kolme pistettä ja ehjä peli meiltä. Tulevaan keskiviikon peliin lähdetään samalla tavalla taistelemaan kuin tämän päivän otteluun. Siitä lähdetään hakemaan kolmea pojoa.

Eliisa Muukkonen, HLPK: – Ploki sai  syötettyä rikki meidän vastaanoton, he puolustivat myös hyvin. Meiltä jäi puuttumaan tahto ja taistelu. Vampula peliin lähdetään taistelemaan.

MVP: Oona Rasinperä, LiigaPloki
Vera Klimovich, HLPK
PRO-Libero Emilia Joensalo
Finn Spring Villi -pelaajakisan palkitut: Emilia Joensalo, LiigaPloki, Elisa Muukkonen, HLPK

TILASTO

Ottelua isännöi Hampaankolo, joka toi paikalle hienosti kannustaneen pyhäjärveläisen kannustusjoukon!

Yleisöä 317

Varsinkin ensimmäinen erä ja neljännen loppu olivat kotijoukkueen hallintaa

Libero Jemina Pasaselle 100. liigaottelu

Hämeenlinnan Vera Klimovich oli jälleen vahva, saldona 6 torjuntaa

LiigaPlokille maistui kolme sarjapistettä

Otteluisäntä Hampaankolon Jukka Tikanmäki palkitsi parhaina pelaajina LiigaPlokin Oona Rasinperän ja Hämeenlinnan Vera Klimovichin