LiigaPloki kaatoi JymyVolleyn

LiigaPloki-JymyVolley 3-1 (2624, 2025, 2512, 2514)

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Mebus, Rasinperä, Ellis, Kähkölä, Inskip, Kenjalo ja Joensalo (libero)

JymyVolley: Mansikkaviita, Koivuniemi, Päykkönen, Burse, Robinson, Bajnokova  ja Honkanen (libero)

LiigaPloki otti täyden pistepotin Pihtipudas-salissa JymyVolleylta. Helposti voitto ei tullut, sillä sarjassa vielä ilman pisteitä oleva nurmolaisjoukkue laittoi kahdessa ensimmäisessä erässä kotijoukkueen tiukille.

Ensimmäinen erä oli molemmilta hermostunutta tekemistä. LiigaPloki teki erään peräti kahdeksan syöttövirhettä ja vierasjoukkuekin viisi. LiigaPloki otti erän puolivälissä kolmen pisteen johdon, mutta JymyVolley taisteli sitkeästi ja pääsi jo eräpallotilanteeseen. Erä kotijoukkueelle Rasinperän ja Ellisin kolmella hyökkäyspisteellä.

Yleisö odotti, että erävoitto vapauttaisi kotijoukkueen peliä, mutta toinen erä oli Jymyltä vahva niin torjunnassa kuin hyökkäyksessäkin. LiigaPlokin sortuessa varovaisuuteen ja virheilyyn, pitkälle erätauolle mentiin tasatilanteessa.

Pitkällä erätauolla LiigaPlokin valmentaja Hakan Can Turan teki muutoksen kenttäjärjestykseen vaihtamalla yleispelaajien paikkoja ja osaltaan sekin näytti tepsivän. Kotijoukkueen peli lähti rullaamaan ja puolestaan vieraiden peliote katosi virheilyyn.

Neljännessä erässä vaikutti siltä, että JymyVolleyn usko ottelun voittamiseen hiipui ja LiigaPloki marssi erä- ja otteluvoittoon suhteellisen helposti.

Valmentajakommentit:
 
Hakan Can Turan, LiigaPloki: – Tämä peli jännitti minua. Meillä oli ottelun alussa vaikeuksia vastaanotossa. Kahden erän jälkeen tehdyt  taktiset muutokset auttoivat meidät otteluvoittoon.
 
Patrik Ojaniemi, JymyVolley: – Parempaan suuntaan mentiin kahdessa ensimmäisessä erässä, sitten kolmannessa erässä tuli liikaa helppoja virheitä. Pelimme ei kestä vielä kasassa koko peliä.
 
Pelaajakommentit:
 
Duska Kenjalo, LiigaPloki: – Tämä oli kova peli meille, ottelun alussa meillä oli vaikeuksia vastaanotossamme. Olen onnellinen joukkueen voitosta. Tämä oli tärkeä voitto meille.
 
Veda Mansikkaviita, JymyVolley: – Kaksi erää pelasimme omalla tasolla. Syötimme LiigaPloki vastaanoton rikki. Pitkän erätauon jälkeen pelimme meni taas lukkoon.

Parhaan pelaajan palkinnot menivät hakkureille, Duska Kenjalo LiigaPloki 19 (+14)  Jada Burse Jymyvolley 16 (+6)

Villi-pelaajakisan palkitut, LiigaPlokilta varsinkin syöttöpelissä loistanut Kara Inskip ja JymyVolleylta yleispelaaja Annika Koivuniemi.

LiigaPlokin libero Emilia Joensalo teki taas muutaman “haamupelastuksen” palkittiin ansaitusti PRO Libero-tittelillä.

OTTELUTILASTO

Otteluisäntänä Pihtiputaan lukio

Yleisöä 347

 

LiigaPloki pääsi pitkän tauon jälkeen juhlimaan kotisalissaan

Voitontanssi

Otteluisäntänä toiminut Pihtiputaan lukio palkitsi parhaina pelaajina LiigaPlokista hakkuri Duska Kenjalon JymyVolleysta hakkuri Jada Bursen .

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut Annika Koivuniemi, JymyVolley, ja Kara Inskip, LiigaPloki