Liigaploki – Nurmon Jymy 3-0 (25-22, 25-22, 25-20)

LiigaPloki oli Nurmoa vahvempi Viitasaarella pelatussa ottelussa. Ensimmäisen erän alkupuolella Jymy oli muutaman pisteen johdossa, mutta LiigaPloki hoiteli erän lopun Nette Tuomisen hyvän syöttövuoron avustamana. Toisen erän marssijärjestys selkeytyi 10-10 tasatilanteesta pihtiputaalaisten johtoon ja 25-22 voittoon. Kolmannessa nihkeän alun jälkeen LiigaPloki nousi selvähköön erä- ja otteluvoittoon.

Pihtiputaalaisten keskipeli (26/+21) oli vahvempaa kuin Nurmolla (10/+4). Anastasia Boricheva 10/+8 ja Meredith Hardy 16/+13 pelasivat tehokkaasti. Uhrautuvasti puolustanut ja vahvasti hyökännyt Alex Reid ja erien lopuissa vahvasti pelannut Nette Tuominen olivat myös tänään hyvällä pelipäällä. Nurmon Alexandra Vajdova oli syöttöruudussa epävarma. Liigan parhaimpiin syöttäjiin kuuluva slovakki sortui viiteen virheeseen.

Valmentajakommentit:Jukka Koskinen, LiigaPloki – Tämä oli tärkeä voitto meille Nurmosta etenkin henkisesti. Syötöt kulkivat ja kohteet löytyivät erityisesti erien lopuissa. Ottelun alussa olimme hermostuneita, Viitasaaren Areenan avara halli tuotti meille ajoittain vaikeuksia. Hyökkäyspelin rakentelussa kuitenkin onnistuttiin, varsinkin keskihyökkääjät Meredith Hardy ja Anastasia Boricheva olivat perusvarmoja.  Alex Reid teki tänään valtavasti töitä takakentällä. Kapteeni Nette Tuominen pelasi esimerkillisesti varsinkin erien loppuvaiheissa.

Kari Tuomela  Nurmon Jymy – Sarjan alku on sujunut meiltä hyvin, erityisesti kotipeleissä pelaamme hyvin. Silloin pelaamme hyvällä tasolla ja voimme voittaa kenet vain liigassa, mutta huonona päivänä ei voiteta. Tänään Ploki oli vahvempi ja parempi.

Pelaajakommentit;

Anastasia Boricheva, LiigaPloki – Tänään oli hyvä tuntuma pelissä ja joukkueella rento meininki, vastaanottomme toimi hyvin.

Karoliina Friberg, Nurmon Jymy- Tänään pelimme aaltoili liikaa, ajoittain pelasimme hyvin, mutta erien lopuissa Ploki oli vahvempi. Viides peräkkäinen tappiomme ei masenna meitä. Joukkueena tehdään töitä tietä parempaan.

LähiTapiola 3/ Nette Tuominen , LiigaPloki 2/ Anastasia Boritcheva, LiigaPloki 1/ Mereth Hardy