LiigaPloki-Pölkky Kuusamo 3-1 (27-25, 21-25, 25-15, 25-18)
Pihtiputaan LiigaPloki raivasi tiensä mitalipeleihin kuuden vuoden tauon jälkeen kun se kukisti Pölkky Kuusamon puolivälieräsarjan neljännessä kamppailussa Pihtipudas-salissa. LiigaPloki hävisi sarjan avauskamppailun viime perjantaina ja otti sen jälkeen kolme peräkkäistä voittoa.
Ensimmäinen erä alkoi LiigaPlokin komennossa 17-11 johtoasemaan. Pölkky taisteli itsensä vielä 21-23 johtoon, mutta erä kääntyi kuitenkin kotijoukkueelle jatkopalloilla.
Toisessa Pölkky heräsi uudelleen taisteluun kauden jatkostaan ja oli erän loppupuolella vahvempi.
Kolmas erä käänsi pelin suunnan lopullisesti eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Hyökkäyspisteitä molemmat tekivät saman verran, eli 50 ja hyökkäysprosentit olivat poikkeuksellisen korkeat 52/50. LiigaPlokin vastaanotto oli tänään betoninkova, vain viisi suoraa virhettä, nostoprosentti 66. Kovassa syöttöpommituksessa olleet Nette Tuominen (55%) ja Alex Reid (78%) hoitelivat hyökkäyspuolenkin upeasti. Joukkueen parhaana palkittu Anniina Matalamäki (67%) pelasi upean liberopelin. Kotijoukkue oli täynnä onnistujia. Canace Finley jatkoi loppukauden vahvaa peliä, Meredith Hardy oli myös totutun kova. Anastasia Boricheva teki tärkeisiin paikkoihin hyvät suoritukset. Suzanne Horner käytti hyvin monipuolista hyökkäysarsenaalia.
Olena Prokopenko palkittiin Pölkyn parhaana ja hän pitikin korkealta lähteneillä pommeillaan joukkuetta elossa.