LiigaPloki kaatoi sarjakakkosen viisieräisessä

LiigaPloki-Puijo Wolley 3-2 (18-25, 25-23, 25-21, 20-25,19-17)

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Napalkova, Yefremenko, Hollingsworth, Lux, Tikka, Tyynismaa, Joensalo (libero)

Puijo Wolley: Kääntä, Hujanen, Karjalainen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku, Help (libero)

LiigaPlokin erikoinen kotipelien sarja sai jatkoa, kun kauden seitsemäskin kotiottelu oli aikaisempien tapaan viisieräinen. Tällä kertaa kotijoukkueen ote piti ja vahvasti kannustanut kotiyleisö pääsi juhlimaan voittoa sarjakakkosesta Puijo Wolleystä.

LiigaPlokin ja Puijo Wolleyn pelin alussa näkyi sähköinen “paikallisottelun” tunnelma. Molemmat joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin ja ottelu aaltoili tasaisena. Sen jälkeen Puijo onnistui syötöillään sekoittamaan LiigaPlokin vastaanottoa. Sen myötä kotijoukkueen hyökkäyspeli sakkasi. Oksana Rusnachenkon mainion passipelin myötä Puijo vei avauserän selkeästi 25-18.

Toisessa erässä joukkueiden tekeminen muistutti paljolti avauserää. Tällä kertaa LiigaPloki vei erän hyvän puolustuspelin myötä ja pitkälle tauolle lähdettiin tasalukemista.

Kolmanteen erään LiigaPloki tuli voitontahtoisena, varsinkin hakkuri Anna Yefremenko ja yleispelaaja Kristin Lux tekivät tärkeitä hyökkäyspisteitä. Lux takoi kolmanteen erään peräti 9 pistettä.  Puijon parasta esitti kapteeni Hilkka Hujanen.

Neljännen alkua hallitsi Puijo Wolley. Kotijoukkue ei jäänyt kuitenkaan takamatkalle, vaan tasoitti tilanteeksi 17-17. Puijo Wolleyn Hilkka Hujasen onnistuneet aloitukset veivät vieraat 20-17 johtoon. Erän lopussa LiigaPlokin vastaanotto lipesi ja erä Puijolle 25-20.

Neljä ensimmäistä erää olivat johdanto huikealle viidennelle erälle.  Kotijoukkue aloitti 3-0 johdolla, jonka jälkeen Puijon valmentaja Pekka Seppänen otti aikalisän. Heti perään LiigaPlokin Kim Buchwald joutui ottamaan myös aikalisän tilanteessa 3-4. Sen myötä LiigaPlokin torjuntapeli alkoi toimimaan Taija Tikan johdolla. Puijo ei antanut periksi vaan nousi 4-9, 13-10, 14-12 tilanteista tasoihin 14-14. Ilta huipentui LiigaPlokin voittoon kuudennella ottelupallolla!

Anna Yefremenko, LiigaPloki: – Tämä oli tärkeä voitto meille, koska olemme olleet aiemmin lähellä voittoja. Jokainen pelaaja halusi voittaa tämän ottelun. Olemme onnellisia lopputuloksesta.

Hilkka Hujanen, Puijo Wolley: – Tänään oli tiukka matsi. Peli oli tasaista jokaisella osa-alueella. Tappio harmittaa, paljon oli hyviä juttuja pelissä, tärkeissä paikoissa emme pystyneet tekemään niitä asioita mitä olimme suunnitelleet.

Päävalmentaja Kim Buchwald, LiigaPloki: – Olen tyytyväinen ottelun tulokseen. Meillä oli hyvä mahdollisuus voittaa peli tänään jo neljännessä erässä, joukkueellamme oli hyvä asenne. Peli sujui suunnitelmien mukaisesti.

Päävalmentaja Pekka Seppänen, Puijo Wolley: – Harmittaa meidän tämän päivän esitys. Ei tehty niitä asioita, mitä oli sovittu. Enemmänkin olisi ollut saatavilla,  mutta tulostaulu on rehellinen. LiigaPloki oli tänään vahvempi.

MVP: Anna Yefremenko LiigaPloki, Hilkka Hujanen Puijo Volley

PROlibero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut: Emilia Tyynismaa, LiigaPloki, Anni Karjainen Puijo Volley

Yleisöä: 204

Otteluisäntä: LiigaPloki VIP-kausikorttilaiset

LiigaPloki pelaa syyskauden viimeisen vierasottelunsa lauantaina 17.12. LP_Vampulaa vastaan. Ansaitun joulutauon jälkeen kausi jatkuu loppiaisena (perjantai 6.1. kotiottelullla Jymy Volleyta vastaan ja heti sunnuntaina 8.1. niinikään kotiottelulla Arctic Volleytä vastaan.

LiigaPloki oli pelissä vahvalla latauksella

Puijo Wolley pelasi selkeästi vähemmillä virheillä kuin LiigaPloki.

Ottelua isännöivät LiigaPlokin VIP-kausikorttilaiset. Parhaana palkittiin kotijoukkueesta hakkuri Anna Yefremenko 23 (+16) ja Puijo Wolleystä yleispelaaja Hilkka Hujanen 23 (+18). Palkintoja jakamassa Tom Strandberg ja Timo Tavastsjerna.

Finn Spring Villi pelaajakisan palkinnot meniovät LiigaPlokin Emilia Tyynismaalle ja Puijon Anni Karjalaiselle.