LiigaPloki-Jymy Volley 3-0 (25-15,25-21,25-23)

Pihtiputaan LiigaPloki otti kauden neljännen voittonsa kaatamalla Jymy Volleyn erin 3-0. Kolmen pisteen myötä LiigaPloki nousi viidenneksi ohi Oriveden Ponnistuksen.

Avauserää hallitsi kotijoukkue murtamalla Jymyn vastaanoton hajalle. LiigaPlokin 6 ässäsyöttöä veivät Nurmon pelinrakentelun mahdollisuudet. Viiden vuoden Mestaruusliigatauon jälkeen Jymyyn Latviasta palannut passari Venla Hyttinen passasi tasaisen hyvin silloin kun Volleyn vastaanotto toimi. LiigaPlokin laiturit Lauren Matias ja Jaidyn Blanchfield takoivat parhaiten pisteitä. Niiden myötä erä tuli helposti LiigaPlokille. Keskipelaaja Anniina Kastarinen loukkasi lievästi jalkaansa ja hänen tilallensa tullut Sanni Rantanen pelasi pelin loppuun asti Kastarisen huilatessa vaihtopenkillä.

Toisen erän alku lähti Jymyn hallinnassa ja LiigaPlokin peliin tuli virhesumia. Huolimatta hyvistä nostoista kotijoukkue ei päässyt ensimmäisen erän rentoon pelirytmiin. Jymyn johtaessa 12-6 päävalmentaja Mikko Pesonen teki passarivaihdon ja Taija Kaukorannan tilalle tuli Sofia Lehto. Pikkuhiljaa kotijoukkue alkoi saada onnistumisia. Lehto löysi verkolla keskipelaaja Jaelyn Keenen, joka onnistui mainiosti satasissaan. Jymy puolusti uhrautuvasti LiigaPlokin hyviäkin hyökkäyksiä peliin, mutta erän lopussa LiigaPlokin kokemus ja kova tahto käänsivät erän 25-21 kotijoukkueelle.

Kolmatta erää hallitsi LiigaPloki passari Sofia Lehdon jatkaessa hyvää peruspelaamistaan. Vastustajien laiturit Jessica Salminen ja ajoittain Riikka Valkonen aiheuttivat ongelmia LiigaPlokin torjunnalle. LiigaPloki ei antanut kuitenkaan antanut hyvin taistelleen JymyVolleyn yllättää, vaan sinetöi neljännellä eräpallolla puhtaan 3-0 otteluvoiton ja kolme tärkeää sarjapistettä.

Valmentajakommentit:

Mikko Pesonen, LiigaPloki:- Tämä viikko on tehty kovasti töitä sekä fyysisesti että henkistä puollta herätellessä. Ensimmäinen erä sujui hyvin, mutta toisessa erän alussa päänuppi ei ollut mukana ja tekemiseen tuli liikaa sähellystä. Erän lopussa löytyi taas hyvää vääntöä. Kaksi pelaavaa passaria joukkueessa on hyvä asia, sillä molemmilla on omat pelityylinsä, jotka hyödyntävät joukkuetta.

Kari Raatikainen, Jymy Volley: – Meidän peli lähti huonosti käyntiin. Toista erää veimme selkeästi, mutta palloa ei saatu tapettua ratkaisupaikoissa. Sofia Lehdon tulo LiigaPlokin passariksi vaikeutti meidän peliä. Meidän Venla Hyttisen passipeliin olen tyytyväinen, sillä tämä oli vasta toinen pelinsä Jymyssä. En halua kommentoida miksi Annina Keinonen ei ollut tänään mukana.

Sofia Lehto, LiigaPloki: – Meidän vastaanotto pysyi hyvin tänään kasassa ja sen myötä pystyin hyvin passaamaan hyökkäjille. Myös puolustuspelimme onnistui mukavasti.

Jessica Salminen, Jymy Volley:- Toisessa erän alussa pelasimme hyvin, johdimme sitä, mutta viimeistely ei onnistunut. Emme noudattaneet kunnolla annettua taktiikkaa.

Parhaat pelaajat: LiigaPloki: Jaidyn Blanchfield, Jymy Volley:Jessica Salminen

PROlibero: Ingrid Kiisk, LiigaPloki

Mestaruusliigapisteet: 3/ Blanchfield, LiigaPloki