LiigaPloki – Oriveden Ponnistus 3-2 (23-25, 22-25, 25-18, 25-19, 16-14)

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Mebus, Ellis, Rasinperä, Kähkölä, Rammelsberg, Kenjalo ja Joensalo (libero)

OrPo: Ylivainio, Strengell, Aronen, Mursula, Haapaniemi, Stijepic ja Putkisaari (libero)

Ottelun alussa muistettiin hiljaisella hetkellä maraskuussa menehtynyttä pihtiputaalaista Jussi Lindroosia. Hän oli mukana Plokin organisaation alkuvuosina tilastoijana ja apuvalmentajana.

Lähtöasetelmat Pihtipudas-salissa olivat kutkuttavista lähtöasetelmista, kun molemmilla joukkueilla oli sarjataulukossa tasapisteet. OrPolla toki pelattuja otteluita kolme LiigaPlokia enemmän. Ottelusta muodostuikin huikea jännitýsnäytelmä, kun kotijoukkue nousi tappion partaalta voittoon!

Oliko sitten syynä ottelun tärkeys, vai viikon pakkasjakso, kotijoukkueen aloitus oli äärimmäisen tahmea. OrPo karkasi alun tunnnustelun jälkeen seitsemän pisteen karkumatkalle, josta kotijoukkue kiri tähes tasoihin. Ensimmäinen erä vieraille kahden pisteen erolla. Suurin ero oli vastaaottopelissä. Aronen, Stijepic ja Haapaniemi vastasivat vierasjoukkueen tehoista, Kenjalo ja ensimmäisen pelinsä kotijoukkueessa pelannut keskari Kaley Rammelsberg. Myös Emma Ellis täräytti muutaman näyttävän pommin.

Toinen erä kääntyi tasaisen alun jälkeen OrPolle tilanteesta 10-9 OrPolle. LiigaPloki kiri parin pisteen päähän, mutta lopullinen haasto jäi tekemättä. Aronen jatkoi vahvaa peliään ja Haapaniemi säesti hienosti kolmella torjunnalla ja yhteensä kuudella pisteellä.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueelle murheellinen. Mikään ei onnistunut, eikä edes pallo pomppinut suotuisasti. OrPon johto oli 0-6 ja 2-9 ja Pihtipudas saliin pakkasen keskeltä saapunut parisatapäinen yleisö oli jo vamistautumassa lyhyeen iltaan. LiigaPlokin suunta alkoi kääntyä Duska Kenjalon syöttövuorolla ja päävalmentaja Hakan Can Turan sai puhallettua joukkueen uutta virtaa. Kun seuraavassa syöttövuorossa Oona Rasinperä syötti kaksi peräkkäistä ässää ja niitä seuranneet kaksi torjuntapistetta sytyttivät joukkueen ja yleisön. Toivoton tappiotilanne  kääntyi kotijoukkueen hurmokseen ja se vei kolmannen erän lopun vakuuttavasti.

Neljännessä erässä OrPo kävi kahteen otteeseen kolmen pisteen johdossa, mutta erän lopussa LiigaPloki otti kuuden pisteen putken, jossa Emma Ellis takoi viisi hyökkäyspitettä ja Kaley Rammelsberg ässäsyötön.

Viides erä oli tahtojen taistelua. Orpo johti alussa kolmella pisteellä, mutt Oona Rasinperän ässät nostivat kotijoukkueen 5-5 tasatilanteeseen. Siitä eteenpäin mentiin tasaisissa merkeissä loppuratkaisua kohti. Passari Anna Mebusin juju ja Milka Stijepicin hyökkäysvirhe päättivät ottelun ja LiigaPloki pääsi juhlimaan makeaa taisteluvoittoa.

Päävalmentajien kommentit: Hakan Can Turan: – Olen ylpeä joukkueestani. Kahden hävityn erän jälkeen saimme onnistumisia. Uusi keskitorjuja Kaley Rammelsberg on loistava pelaaja LiigaPlokille, hänen positiivinen luonne on hyvä lisä joukkueeseen.

Fabio Menta, OrPo: – Ei voilla tyytyväinen, jos johtaa ottelua 2-0 ja kolmattakin  selkeästi. Normaali joukkue olisi voittanut pelin, me emme. Meidän pelin taso heittää liikaa.

Pelaajien kommentit:
Emilia Joensalo,   LiigaPloki: – Ottelun alussa emme olleet aktiivisia. Hakanin puhuttelu herätti tekemään paremmin oikeita asioita. Meillä oli takana hyvä treeniviikko.

Milla Haapaniemi ,OrPo: -Ihan ottelun alussa tuli onnistumisia. Sain enemmän torjuntoja ja passeja. Kahden voitetun erän jäi meille fiilis, että voitetaan tämä peli. Pää ei kestänyt lopussa.

MVP: Duska Kenjalo, LiigaPloki, Ada Aronen, OrPo

Villi-pelaajakisan palkitut: Oona Rasinperä  LiigaPloki, Jenna Ylivainio OrPo

PRO-Libero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

LiigaPloki: Kenjalo 26/+16, Ellis 22/+12, Rasinperä 17/+10 Rammensberg 16/+13 (77% hyökkäys)

OrPo: Aronen 27/+16, Stijepic 16/+7, Haapaniemi 14/+12 ( 7 torjuntaa)

Katsojia: 204

Otteluisäntä: Pihtiputaan Rotaryklubi, Lions Club Pihtipudas

Parhaat pisteiden tekijät

OrPo oli ottelun alussa vahva ja varsinkin Ada Aronen pelasi mainiosti

Huikea taistelu päättyi kotijoukkueenvoitontanssiin

Otteluisäntäna Pihtiputaan Rotaryklubi ja Lions Club Pihtipudas. Parhaina palkittiin OrPon Ada Aronen ja LiigaPlokin Duska Kenjalo. Palkitsenmassa Ilpo Kananen ja Erkki Kananen

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut Oona Rasinperä, LiigaPloki ja Jenna Ylivainio, OrPo

LiigaPlokin uusi keskipelaaja Kaley Rammelsberg oli liigaavauksessaan kovassa vireessä