LiigaPloki puhtaalla kotivoitolla playoffeihin!

LiigaPloki-LP Kangasala  3-0 (26-24, 25-20, 25-23)

Avausseitsikot, LiigaPloki: Napalkova, Hollingsworth, Lux, Tikka, Kähkölä, Piippo ja Joensalo (libero)

LP Kangasala: Jalonen,Pyhäjärvi, Heikkiniemi, Rekola, Laukkanen, Joki ja Sievänen (libero).

Naisten Mestaruusliigan runkosarja päättyi  LiigaPlokin osalta puhtaaseen 3-0 voittoon runkosarjan kolmosesta LP Kangasalasta. Voitto tuli tiukassa paikassa kauden parhaalla esityksellä. Ennen tätä iltaa Kangasala oli tällä kaudella ainoa joukkue, jota LiigaPloki ei vielä ollut voittanut. LiigaPlokin piti saada ottelusta vähintään piste varmistaakseen playoff-paikan.

Avausseitsikot: LiigaPloki: Napalkova, Hollingsworth, Lux, Tikka, Kähkölä, Piippo ja Joensalo (libero)

Avauserän alku sujui tasaiseen tahtiin. Kangasala karkasi 23-20 johtoon. Varsinkin keskipelaaja Netta Rekola esitti pelin kovimmat hyökkäykset. Kotijoukkue löysi vielä kirivaihteen ja nousi tärkeään 26-24 erävoittoon.

Toiseen erään LiigaPloki tuli  hyvällä sykkeellä. Joukkue pystyi hallitsemaan hermonsa tiukoissa paikoissa. 25-20 erävoiton myötä se varmisti paikan playoffiin.

Kolmannessa erässä LiigPloki karkasi peräti 7-1 johtoon, mutta Kangasala nousi vielä tasoihin ja meni ohikin. Tällä kertaa kotijoukkue pystyi pelaamaan hyvän erän lopun nousten 25-23  makeaan erävoittoon. Yhden välivuoden jälkeen LiigaPloki pelaa playoffeja.

Kim Buchwald, LiigaPloki: – En seurannut toisia pelejä mitä niissä tapahtui. Olen ylpeä joukkueesta, ennen ottelua pukuhuoneessa minun ei tarvinnut sanoa juuri mitään. He olivat hyvin latautuneet peliin. Pari kuukautta sitten meillä oli tavoite pelata runkosarjan sijoista neljä ja viisi, mutta pelaajien loukkaantumisten seurauksena taistelimme tänään paikasta playoffeihin. Anna Yefremenkon tulo penkille oli myös iso henkinen apu joukkueelle.

Arttu Keränen, LP Kangasala: – Tästä pelistä saimme uutta sisältöä tuleviin harjoituksiin. Torjunta- ja puolustuspelimme oli tänään ja edellisessä Nurmo pelissä heikkoa. Nyt huilataan pari päivää ja aletaan keskittymään Viestin kanssa pelattaviin pudotuspeleihin.

Emilia Joensalo, LiigaPloki: – Voitto toi hyvän fiilikseen ja varmistettiin meidän pudotuspelipaikkamme. Samalla pelattiin melkein kauden paras pelimme. Meillä oli edelliset pelit tosi vaikeita ja tämä oli samalla myös henkinen voitto. Olen ylpeä koko joukkueesta!

Netta Rekola, LP Kangasala: – Tänään pelimme ei sujunut toivotulla tavalla. Emme pelanneet omalla tasollamme. Torjunta- ja puolustuspeliämme emme saaneet toimimaan sillä tasolla kuin mitä me osaamme. Pudotuspeleihin lähdemme uudella asenteella.

MVP:     Dariana Hollingsworth, LiigaPloki, Netta Rekola, LP Kangasala

PROlibero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

Finn Spring Villi-pelaajakisa: Lena Napalkova, LiigaPloki, Emilia Jalonen, LP Kangasala

Yleisöä 332

Otteluisäntä Team Metsä

OTTELUTILASTO

LiigaPlokin peli oli hyvässä kuosissa tärkeällä hetkellä.

LP Kangasala oli voittanut joukkueiden kaksi aikaisempaa tämän kauden ottelua, mutta nyt osat vaihtuivat.