LiigaPloki – Pölkky Kuusamo 3 – 2 (25-21, 21-25, 25-23, 16-25, 15-12)

OTTELUTALLENNE YOUTUBELLA

LiigaPloki eteni Suomen Cupin välieriin voittamalla huikeassa viisieräisessä trillerissä Pölkky Kuusamon. Edellisen kerran pihtiputaalaisjoukkue on esiintynyt Cupin välierässä vuonna 2010.

Ottelu eteni erävoittojen suhteen vuorotahtiin ja huipentuma nähtiin viidennessä erässä, jossa Pölkky oli jo 8-11 johdossa. Kotijoukkue kampesi itsensä Elizabeth Fieldin kahdella perättäisellä hyökkäyspisteellä ja Mia Swaneganin hyökkäysvirheellä tasoihin. Tilanteesta 11-12 LiigaPlokin tahtotaso riitti viemään sen välierään, jossa se kohtaa kotisalissaan Oriveden Ponnistuksen. Liiigaplokin parhaana palkittiin  pirteästi pelannut Riikkaliisa Kärkkäinen ja vierasjoukkueesta passari Jennifer Nogueras.

Valmentajakommentit: Jukka Koskinen, LiigaPloki: – Mallikasta pelaamista ajoittain. Satsasimme vastaanottoon tänään ja se toimi hyvin kuten hyökkäyskin. Pelin sujumisen takia ei tarvinnut tehdä vaihtoja. Emilia Kääntä ja Riikkaliisa Kärkkäinen hoitivat vastaanoton ja hyökkäyspelin hyvin. Jeane Horton pelasi tänään kuten vahvistuksen pitääkin. Tänään jaksettiin pelata erät loppuun asti neljättä erää lukuunottamatta. Tästä on hyvä jatkaa kohti perjantaina pelattavaa liigapeliä Kuusamossa.

 Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo: – Totuttuun tapaan pelattiin viisi eräinen peli täällä Pihtiputaalla. Onnittelut LiigaPlokille voitosta. Sen vastaanotto onnistui tänään erinomaisesti. Omia helppoja virheitä tuli meille liikaa. Nyt keskitytään Mestaruusliigaan ja Challenge Cupiin

 Pelaajakommentit

 Emilia Kääntä, LiigaPloki: – Fiilis on hyvä voiton jälkeen, se ei tullut helpolla. Hyvin sujui minulta hyökkäyspeli ja vastaanotto.

 Veera Hämäläinen, Pölkky Kuusamo: – Tänään meillä oli ailahteleva peli. Teimme välillä tyhmiä virheitä, mutta hyviäkin suorituksia paljon.

LiigaPloki:  Horton 24 (+15), Field 12 (+8), Kääntä 11 (+5), Kärkkäinen 9 (+4)

Pölkky Kuusamo: Kjelstrup 24 (+12), Swanegan 19 (+11), Wasserfaller 13 (+7)

Palkitut: LiigaPloki/Kärkkäinen, Pölkky/Nogueras

TILASTO

AV2I2040 2

AV2I2017 2