LiigaPloki – LP Viesti (22-25, 29-31, 24-26)

LiigaPloki ja LP Viesti järjestivät Pihtipudas-salin yleisölle todellisen trillerin, joka tarjosi tiukkojen erien ja korkeatasoisen lentopallon lisäksi myös dramatiikkaa.

Ensimmäinen erä eteni vierasjoukkueen hienoisessa johdossa Olena Prokopenkon tehdessä tuhoisaa jälkeä kovilla hyökkäyksillään, erän saldona yhdeksän pistettä. LiigaPloki tuli tasoihin tilanteessa 21-21, mutta Lotta Piesasen kolme hyökkäyspistettä erän loppuun ratkaisvat sen vierailijoille.

Toisen erän alku oli kotijoukkueelta virheiden sävyttämä. Tilanteessa 4-7 LiigaPlokin Jeane Horton pyöräytti nilkkansa ja joutui jättämään kentän. Erä näytti etenevän selkein numeroin, kun LiigaPloki oli pahimmillaan alakynnessä 13-20. Sieltä se kuitenkin taisteli itsensä mukaan peliin ja pääsi yrittämään kahteenkin otteeseen erän katkaisua. Prokopenko kuitenkin hyökkäsi kaksi viimeistä pistettä Viestille ja maratonerän 29-31 lukemin.

AV2I0532 2

Tiukka taistelu jatkui myös kolmannessa erässä ja vasta pari LiigaPlokin hyökkäysvirhettä 22-20 johtoasemassa veivät voiton eväät.

Valmentajakommentit, Jukka Koskinen, LiigaPloki: – En uskonut näin hyv-ään peliin kahden edellisen viikon pelien perusteella. Vielä perjantaina joukkue oli vielä väsyneen oloinen. Lisäksi Jeane Hortonin loukkaantuminen toisessa erässä ja kuinka se näkyisi pelissä. Toivotaan, ettei Hortonin nilkkavamma ole pahempi. Tänään joukkue onnistui tekemisessä hyvin. Pelitasomme on selkeästi nousussa ennen marraskuun kansainvälisiä pelejä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: – Ottelu oli eränumeroissa selkeä, mutta eräpisteiden ja tilastojen perusteella erittäin tasainen. Meillä tämä ottelu oli kauden tasapainoisin. Kaksi ensimmäistä erää olivat tasokas esitystä molemmilta joukkueilta.

Pelaajakommentit: Darian Mack, LiigaPloki: – Tänään pelasimme paremmin kuin edellisessä Salo-pelissä.  Syöttö- ja puolustuspelimme toimivat tänään hyvin. Seuraavaksi keskitymme Kuusamo-peliin.

Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti:- Olen tyytyväinen voittoon, sillä täällä ei ole helppo vierasjoukkueella pelata. Olimme oikealla hetkellä parempia, myös meidän hyökkääjien kokemus tuli esille ratkaisupalloissa.

LähiTapiola 3/ Kertu Laak, LP Viesti 2/ Hillaelina Hämäläinen LP Viesti 1/ Suzanne Hormer, LiigaPloki

Parhaat palkitut, Venessa LOukonen, LiigaPloki, Lena Prokopento, LP Viesti.