LiigaPloki taisteli takamatkalta voittoon!

LiigaPloki-Pölkky Kuusamo 3-2 (17-25, 25-27, 25-23, 25-21, 15-8)

LiigaPlokin ja Pölkky Kuusamon kauden ensimmäinen kohtaaminen tarjosi Pihtipudas-salin yleisölle jännitystä ja vaihtelevia tilanteita täyden rahan edestä. Ottelun voitosta käytiin täysi viiden erän trilleri.

Aloitusseitsikot:

LiigaPloki: Napalkova, Yefremenko, Hollingsworth, Lux, Tikka, Kähkölä ja Joensalo (libero)

Pölkky Kuusamo: Kylmäaho, Runnels, DeBell, McKenzie, Yli-Sissala, Azevedo ja Häkkinen (libero)

Kuusamo tuli avauserään vahvasti. Tilanteessa 2-7 LiigaPloki otti ensimmäisen aikalisän. Sitä ennen Pölkky oli tehnyt pisteistään kolme torjunnalla. Aikalisän jälkeen peli tasoittui, mutta Kuusamon keskipelaaja Cara McKenzie onnistui tylsyttämään LiigaPlokin hyökkäykset. Kotijoukkueen onnistuja oli Dariana Hollingworth. Pölkyn parempi jatkopallopelaaminen takasi sille erävoiton, joka samalla Kuusamon ensimmäinen vieraspelien erävoitto tällä kaudella.

Toisen erän alkua sävytti Pölkyn omat hyökkäysvirheet. Sen seurauksena Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gotsis joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 1-5.  LiigaPlokin onnistunut torjunta- ja puolustuspeli tuotti tulosta ja se eteni 15-8 johtoon. Pölkky heräsi peliin ja takaa-ajoa teki Katja Kylmäaho, joka passasi Breana Runnelsille nelospaikalle, josta hän onnistui terävillä rajapuhkaisuilla kaventamaan LiigaPlokin johdon. Kotijoukkueella oli yksi eräpallo tilanteessa 24-23, mutta sen Pölkky selvitti. Viimeiset kolme pistettä Kuusamo teki onnistuneilla torjunnoilla.

Kahden hävityn erän jälkeen kotijoukkue tuli pitkältä erätauolta pirteänä peliin. Kolmannen erän näkyvin pelaaja oli Kristin Lux, jonka vahvat nelospaikan iskut ja onnistuneet hyppysyötöt sekoittivat Pölkyn pelin. LiigaPlokin johtaessa 10-3, vierasjoukkue oli jo käyttänyt molemmat aikalisänsä. Kuusamo nousi Ciara DeBellin ja Julia Azevedon hyvillä hyökkäyksillä ja Sanna Häkkisen uhrautuvilla puolustuksillaan tilanteeseen 21-22. LiigaPlokin eräpallotilanteessa 24-22, kotijoukkueen libero Emilia Joensalo ja Kristin Lux törmäsivät pallonhakutilanteessa toisiinsa. Kotijoukkueen onneksi Lux selvisi kolarista kuitenkin jatkamaan. Hän hyökkäsikin onnistuneesti erän päättäneen viimeisen pisteen.

Neljännessä erässä Pölkky karkasi Julia Azevedon vahoilla hyökkäyksillä neljän pisteen karkumatkalle tilanteeseen. Huikean ottelun pelannut Dariana Hollingsworth oli vahvassa roolissa kääntämässä LiigaPlokin voittovireeseen.

Viidennessä erässä Pölkky otti 4-1 johdon, mutta LiigaPloki kiri Taija Tikan aloitusvuorolla tasoihin 4-4. Lena Napalkovan  aloitukset tuottivat ongelmia Kuusamon vastaanotolle. 9-5 kotijoukkueen johdossa Kuusamo käytti toisen aikalisänsä. Kristin Luxin hypärit taltuttivat lopullisesti Pölkyn ja hän sinetöi otteluvoiton ässäsyötöllään ja näin LiigaPloki pääsi juhlimaan 3-2 voittoa.

Pelaajakomme

ntit: Julia Azevedo, Pölkky Kuusamo: Tulos ei ollut sitä, mitä haettiin. Peli oli kovaa taistelua ja molemmat joukkueet pelasivat uhrautuvasti.

Kristin Lux, LiigaPloki: Pelimme ailahteli, mutta paransimme loppua kohden. Oli mukava voittaa. Tämä voitto tuli hyvään saumaan matkalla kohti tulevia pelejä.

Valmentajakommentit:

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo: Alussa ei ollut isompia ongelmia, mutta sitten LiigaPlokin vastaanoton parantuessa heidän hyökkäyspelinsä parani. Viimeisessä erässä teimme liian paljon omia virheitä.

Kim Buchwald, LiigaPloki: Peli oli aaltoilevaa ja jännittävää. Kahden tappiollisen erän jälkeen pystyimme kokoamaan itsemme ja viemään erityisesti henkisesti meille tärkeän voiton.

MVP: Dariana Hollingworth, LiigaPloki, Julia Azevedo, Pölkky Kuusamo

PROlibero: Emilia Joensalo

Villipelaajat : Emilia Joensalo, LiigaPloki, Katja Kylmäaho, Pölkky Kuusamo