LiigaPloki törmäsi LP-Vampulan torjuntaan

LiigaPloki-LP- Vampula 1-3 (35-33, 25-27,21-25, 18-25)

TILASTO

LiigaPloki ja LP-Vampula taistelivat sarjapisteiden lisäksi myös Suomen Cupin jatkopaikasta. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue hallitsi tapahtumia ja näytti menevän selvän erävoittoon johtaessaa 24-19. Ada Vikstedin syöttövuorolla LP-Vampula kehitti loppukirin torjumalla Emma Ellisin kolme kertaa perkkäin. Kun LiigaPlokin hyökkäykset päättyivät virheisiin LiigaPlokin etumatka oli hetkessä kurottu kiinni. Vaihdosta peliin tullut Oona Rasinperä selvitti vieraiden ensimmäisen eräpallon. Vampula pääsi yrittämään erän katkaisua kaikkiaan kuusi kertaa. Kotijoukkue onnistui kahdeksannella eräpallolla.  Oona Rasinperän yhdellä ja Duska Kenjalon kahdella hyökkäyspisteellä maratonerä LiigaPlokille. Merkillepantavaa oli Vampulan 8 torjuntaa. Hakkurit olivat ensimmäisessä erässä vahvoja. Duska Kenjalolle tehot 11(+9) ja LP- Vampulan Cheyenne Jonesille 10 (+6)

Toinen erä lähti käyntiin vierasjoukkueen hallinnalla ja se johtikin jo 13-17. LiigaPloki onnistui kuitenkin saamaan rivejään järjestykseen ja onnistui Emma Ellisin vahvoilla hyökkäyksillä ja joukkueen kolmella peräkkäisellä torjunnalla nousemaan neljän eräpallon tilanteeseen 24-20. Mutta sen jälkeen ote kirposi ja peli puuroutui. Erä päättyi Jovan Biberdzikin hyökkäyspisteeseen. LiigaPloki otti toiseen erään 8 torjuntaa, mutta erävoittoon se ei riittänyt.

Kolmas erä eteni Vampulan komennossa, mutta LiigaPloki nousi Kara Inskipin syöttövuorolla vielä 17-15 johtoon. Kolmannen erän torjunnat vierasjoukkueelle 8-0 ja erävoitto niiden myötä.

LiigaPloki sai neljänteen erään hyvän alun ja johti sitä 4-1 ja  6-3. Jovan Biberdzicin vahva hyökkäyspeli vei LP-Vampulan voittoon ja jatkoon Suomen Cupissa.

Valmentajakommentit:

Kim Buchwald, LiigaPloki: – Ottelu oli mielenkiintoista  ja  kovaa, mutta emme pelanneet kuten meidän olisi pitänyt. Eniten meillä oli ongelmia hyökkäyspelissämme. Emme onnistuneet ohittamaan vastustajan torjuntaa riittävän tehokkaasti ja sen seurauksena Vampula pystyi torjumaan meidät 24 kertaa. Meidän torjunta, aloitukset ja puolustus toimivat moitteettomasti.

Stefan Paunovic, LP-Vampula: – Tämä oli hyvä peli meiltä. Kahden ensimmäisen erät ratkesivat kahden pisteen erolla. Ottelu oli mielenkiintoinen katsojille. En ole ikinä urani aikana nähnyt 24 torjuntapistettä neljään erään. Se ratkaisi ottelun meille.

Pelaajakommentit:

Duska Kenjalo, LiigaPloki: – Erityisen mukava oli pelata tänään hyvän ystäväni Jovanin joukkuetta vastaan. Aloitimme hyvin, mutta emme pystyneet esittämään parasta peliämme. Toivon, että parannamme otteitamme seuraavaan otteluun.

Jovan Biberdzic, LP-Vampula: – Hassu juttu, että kuuden Bosniassa yhdessä pelaamiemme kausien jälkeen minä ja Duska pelaamme Mestaruusliigassa toisiamme vastaan. Olen onnellinen voitosta. Näytimme mitä osaamme. Tämä voitto oli iso askel joukkueellemme eteenpäin.

MVP-pelaajat: Duska Kenjalo, LiigaPloki,  Jovan Biberdzic, LP-Vampula

PROlibero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

Villi-pelaajat: Emma Ellis, LiigaPloki, Cheyenne Jones, LP-Vampula

Parhaat pisteiden tekijät: Emma Ellis 19/+9, Duska Kenjalo 17/+8, Netta Hyttinen 14/+6 LiigaPloki

Jovan Biberdzic 29/+16, Cheyenne Jones 24/+14, Linnea Kuusela 12/+6. Lp-Vampula

Otteluisäntä: Team Ventti

Yleisöä:389

LiigaPloki voitti ensimmäisen erän ja sai toisessa mahdollisuuden 2-0 karkumatkallle, mutta omat virheet ja vastustajan vahva pelaaminen olievat tänään liikaa.

LP-Vampulan vahva torjuntapeli pisti kotijoukkueen mietteliääksi

Otteluisäntänä toimineen faniryhmä Team Ventin Sanna Rauhala ja Timo Tavaststjerna palkitsivat  parhaina pelaajina  ja LiigaPlokista Duska Kenjalon ja LP-Vampulasta Jovan Biberdzicin.  Duska ja Jovan ovat pelanneet pitkään samassa seurassa Bosnia Hertsegovinassa.

Cheyenne Jones ja Emma Ellis palkittiin Villi Vitamiinivesillä.