LiigaPloki väänsi voiton OrPosta viisieräisessä

LiigaPloki-OrPo 3-2 (25-20, 25-19, 23-25, 16-25, 16-14)

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Napalkova, Yefremenko, Lux, Hollingsworth, Tikka, Kähkölä ja Joensalo (libero)

OrPo: Matsumoto, Butkevych, Aronen, Kuusela, Mursula, Vehmanen ja Putkisaari (libero)

Pihtipudas-salissa vieraillut Oriveden Ponnistus muisti ennen kamppailun alkua 500. runkosarjaottelunsa pelannutta LiigaPlokia kukkatervehdyksellä. LiigaPloki ja Pihtipudas-salin yleisö kiittää OrPoa hienosta, koskettavasta eleestä!

Pihtipudas-salissa nähtiin huikea taistelu sarjapisteistä, kun lentopallo tarjosi yleisölle parasta mahdollista urheiluviihdettä!

Juhlaottelu sai dramaatttisen alun kun yleispelaaja Dariana Hollingsworth loukkasi nilkkansa ensimmäisen erän alussa kolmen metrin hyökkäyksen jälkeisessä alastulossaan. Vaihdosta peliin tullut Sara Piippo pelasi rohkeasti kuten koko joukkue ja LiigaPloki jo 16-11. Orivesi otti aikalisän ja nousi tasoihin 18-18. LiigaPloki löysi vielä uuden vaihteen ja hurjassa vireessä ollut Kristin Lux tappoi nelospaikalta tärkeitä pisteitä kotijoukkueelle. Hän teki ensimmäiseen erään peräti yhdeksän pistettä.

Toinen erä lähti kotijoukkueelta hyvin käyntiin. Piipon aloituksilla se otti heti 4-0 johdon. Orivedellä olikin koko erän ajan vaikeuksia LiigaPlokin taktisesti onnistuneiden syöttöjen kanssa. Kun kotijoukkueen vastaanotto toimi, se helpotti passari Lena Napalkovan hyökkäysrakentelua. LiigaPlokille selkeä erävoitto 25-19.

Kolmanteen erään OrPo vaihtoi keskipelaaja Siiri Vehmasen tilalle Liisa Rinta-Tassin sekä yleispelaaja Oona Viljasen Linnea Kuuselan paikalle. Vaihdot piristivät heidän peliään. LiigaPloki teki paljon omia virheitä, jotka edesauttoivat Oriveden 11-6 karkumatkaa. LiigaPloki nousi vielä tasoihin 21-21. Ada Aronen napautti erän viimeisen pisteen ja 25-23 erävoiton Orivedelle.

Neljättä erää mentiin tasaisesti tilanteeseen 7-7. Sen jälkeen OrPon Andrea Carasi purnasi keltaisen kortin arvoisesti. Passari Taija Kaukorannan aloituksilla OrPo karkasi17-10 johtoon. Hakkuri Daria Butkevych oli vahva hyökkäyspelissään ja hyppyaloituksissaan. Kotijoukkue sortui hätäilyn tuomiin virheisiin ja erä karkasi selkeästi vieraille.

Ottelu oli LiigaPlokille 12. viisieräinen tällä kaudella. Ratkaiseva erä käynnistyi Kristin Luxin kahdella ässäaloituksella ja Sara Piipon rohkeilla hyökkäyksillä. Orivesi oli käyttänyt aikalisänsä tilanteessa 1-6. Sen jälkeen LiigaPlokin peliin tuli suvantovaihe ja OrPo hivuttautui tilanteeseen 7-5. Kotijoukkue näytti marssivan otteluvoittoon kun se johti jo 10-6. OrPo oli kuitenkin eri mieltä ja se pääsikin kiinni kahteen ottelupalloon tilanteessa 12-14. LiigaPloki taisteli kuitenkin tiukan erän itselleen16-14 ja tärkeät 2 pistettä. Tämä oli pihtiputaalaisjoukkueelle kauden ensimmäisen voitto OrPosta.