LiigaPloki varmisti playoff-paikan

LiigaPloki-JymyVolley 3-1 (25-17, 25-18, 16-25, 25-15)

Ottelun alussa huomioitiin keskipelaaja Kaley Rammelsberg, joka valittiin Mestaruusliigan helmikuun tähtikentälliseen.

Aloituskokoonpanot

LiigaPloki: Hakonen, Kenjalo, Rasinperä, Ellis, Rammelsberg, Kähkölä, Joensalo (libero)

JymyVolley: Junila, Burse, Päykkönen, Peltonen,Tyynismaa, Robinson, Riikilä (libero)

LiigaPloki kaatoi JymyVolleyn ja saalisti täyden pistepotin, jolla se varmisti paikkansa pudotuspeleihin. Sarjasijoitustaan Hakan Can Turanin valmentama joukkue paransi nousemalla kahdeksannelta sijalta kuudenneksi. Lopullinen sijoitus ratkeaa loppuviikon otteluiden jälkeen. Pihtiputaalaiset matkustavat runkosarjan päätösotteluunsa lauantaina sarjakärki Pölkky Kuusamon vieraaksi.

Pihtipudas-salissa jatkettiin siitä, mihin maanantai-iltana jäätiin. Kotijoukkue aloitti hyvällä peli-ilmeellä ja hallitsi erän tapahtumia alusta saakka. Erän ratkaisupisteen teki ässäsyötöllä hyvin pelannut passari Noora Hakonen.

Toinen erä alkoi tasaisesti ja LiigaPloki otti ensimmäisen irtioton karkaamalla 9-9 tilanteesta 15-11 johtoon, mutta se ei lannistanut JymyVolleyta, vaan se kampesi tasoihin 15-15. Sen jälkeen kotijoukkue karkasi Jymyn parilla helpolla virheellä Oona Rasinperän pitkällä syöttövuorolla 21-15 johtoon. Erän loppu kotijoukkueen hallinnalla 25-18.

Perinteinen pitkän erätauon taika toteutui nytkin. JymyVolley tylsytti kolmannessa erässä loistavalla puolustuspelillä LiigaPlokin hyökkäystehot ja tappoi palloa kovalla prosentilla. Jada Burse ja toisen erän lopulla kentälle tullut Annika Koivuniemi pelasivat molemmat vahvan erän hyökkäyspuolella.

Neljäs erä oli hyvässä flow-tilassa pelanneen kotijoukkueen selkeää hallintaa. Vahva tahtotila ei jättänyt erän eikä ottelun voittajasta epäselvyyttä. LiigaPloki onnistui laajalla rintamalla. Hakkuri Duska Kenjalo pelasi yhden parhaista peleistään ja pisteenteossa Noora Hakosen passeista onnistuivat sekä yleispelaajat Ellis ja Rasinperä että keskipelaajakaksikko Kähkölä ja Rammelsberg. Libero Joensalo johti jälleen puolustuspeliä vahvalla otteella. Kauden ennätysyleisön (413) kova kannustus palkittiin tärkeällä voitolla ja pudotuspelipaikan varmistumisella.

Pudotuspelien aikataulu ja vastustaja selviää lauantaina.

Päävalmentajien kommentit:

Hakan Can Turan, LiigaPloki: – Pudotuspelipaikkamme varmistui, olen onnellinen joukkueestani. Aloitussyötöillä saimme vastustajan peliä rikki. Lauantaina jatketaan Kuusamossa hyvällä fiiliksellä. Anna Mebusin jalkavamma on oletettua lievempi. Hänen pelaamisensa lähipäivinä on kuitenkin epävarmaa.

Jukka Tuovinen, JymyVolley: – Onnittelut voitosta LiigaPlokille ja pääsystä playoffeihin. LiigaPloki pelasi välillä flow-tilassa, varsinkin puolustuspelissä he onnistuvat, mekin pelasimme myös välillä onnistunutta peliä. Se ei tänään riittänyt. Kolmas erä oli hyvä esitys meiltä.

Pelaajakommentit:  Kaley Rammensberg, LiigaPloki:  Tämä oli joukkueen voitto. Meillä löytyi tänään monta ratkaisijaa. Peliin löytyi hyvä rento suoritus. Henkilökohtaisesti minua ei jännittänyt.

Veda Mansikkaviita, Jymy Volley: – Ottelu oli välillä tiukkaa taistelua, kolmas erä oli hyvä erä meiltä. Siinä onnistuimme hyökkäämään jatkopalloja vastustajan kenttään. LiigaPlokn aloitukset aiheuttivat meille välillä harmeja.

MVP: Duska Kenjalo, LiigaPloki, Jada Burse, JymyVolley

Finn Spring Villi-pelaajat: Noora Hakonen, LiigaPloki, Deja Robinson, JymyVolley

LiigaPlokin hyvä syke on löytynyt otteluruuhkan myötä

Ottelun alussa palkittiin kunniakirjalla Mestaruusliigan helmikuun tähdistöön valittu Kaley Rammelsberg

Kauden ennätysyleisö sai nauttia kotijoukkueen hienosta pelivireestä

JymyVolleyn yksi hyvä erä ei riittänyt horjuttamaan Liigaplokia

Otteluisäntäna toimi Pihtiputaan kunta. Elinkeinojohtaja Olli Oivanen ja kunnanjohtaja Ari Kinnunen palkitsivat parhaina pelaajina JymyVolleyn Jada Bursen ja LiigaPlokin Duska Kenjalon.