LiigaPloki-Jymy Volley Nurmo 3-1 (23-25,25-17,26-24,25-14)

Hallitseva Suomen Cupin mestari Pihtiputaan LiigaPloki otti runkosarjan viimeisessä ottelussa 3-1 voiton Nurmosta. Sen myötä varmistui runkosarjan kolmas sija. Puolivälierissä LiigaPloki kohtaa Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Ensimmäinen peli pelataan torstaina 12.3.klo 18.30 Pihtipudas-salissa.

Ottelun avauserässä kotijoukkueen runsaat aloitusvirheet maksoivat erävoiton hyvin taistelleelle Jymylle.

Toisessa erässä LiigaPlokin aloitukset alkoivat toimimaan. Joukkueen vastaanotto parani myös selkeästi. Koko ottelussa se oli kauden parasta (64%/45%). Se takasi hyvän pelinrakentelun.

Kolmannessa erässä taisteltiin pitkiä palloralleja. Jymyllä oli jo kaksi eräpalloa, mutta LiigaPloki nousi takamatkalta 26-24 voittoon. Erä päättyi hakkuri Yasmine Madsenin ässäaloitukseen.

Neljännessä erässä Nurmolla näkyi edellisen erän niukka tappio,eikä se pystynyt taistelemaan enää otteluvoitosta.

Päävalmentajakommentit:

Mikko Pesonen, LiigaPloki: – Lähtö otteluun oli nahkea, mutta pikkuhiljaa aloituksemme taso parani ja saimme iloisen peli-ilmeen päälle. Kolmannen erä nousu oli upea esitys koko joukkueelta. Selkeät pelikuviot ovat rauhoittaneet tekemistä. Siinä on laadukasta tekemistä. Salla Karhun tulo apuvalmentajaksi näkyi jo tämän päivän pelissä. Hän on henkinen tuki penkillä. Hän jatkaa pleijareissa.

Kari Tuomela, Jymy Volley: – Peliin lähdettiin taistelemaaan, Kumpikin joukkue halusi voittaa pelin. Arvostan LiigaPlokin asennetta pelata täysillä ilman taktikointia. Sunnuntaina lähdetään taistelemaan kotona Hämeenlinnaa vastaan.

Pelaajakommentit:

Elizabeth Field, LiigaPloki; – Tänään ei ollut helppo peli. Kamppailu oli kovaa. Olen ylpeä joukkueemme tekemisestä. Etenimme askeleen eteenpäin joukkueeena.

Kaisa Nyman, Jymy Volley: – Hienosti aloitettiin, toisessa erässä keskittyminen herpaantui hieman. Kolmannessa erässä puolustettiin hyvin. Neljännessä erässä emme pystyneet enää parempaan.

LähiTapiolapisteet: 3/ Elizabeth Field, LiigaPloki, 2/Alexis Conaway, LiigaPloki, 1/Jody Larson, Jymy

PROLibero: Laura Penttilä, Jymy