LiigaPloki – OrPo 3-2

LiigaPlokin kuukauden mittainen pelitauko päättyi riemukkaaseen 3-2 (22-25, 25-15, 19-25, 25-18, 15-9) kotivoittoon Pihtipudas-salin viisisatapäisen yleisön edessä.

Ottelun alku lähti vahvasti OrPon komennossa ja kotijoukkue pääsi peliin mukaan vasta erän loppupuolella. Orivesi teki ensimmäiseen erään vain 2 omaa virhettä LiigaPlokin seitsemää vastaan. Hyvästä vastaanotosta (60%) huolimatta pihtiputaalaiset eivät saaneet palloa tapettua. Orivesi otti illan 13:sta torjunnastaan lähes puolet (6) ensimmäiseen erään.

Toisessa erässä LiigaPlokin syöttö ja vastaanotto oli selkeästi parempi kuin vierailla. Hyökkäys lähti kulkemaan ja toisen erän passeista lyötiin kenttään 58%. Hakkuri Finley ja upeasti pelannut Alex Reid pääsivät vauhtiin.

Kolmas erä oli ensimmäisen toisinto, kotijoukkue oli koko takamatkalla. OrPo onnistui torjunnoissa viisi kertaa ja brasilialaiset olivat erän hahmoja. Myös Jessica Kosonen säesti hyvin.

Neljäs erä oli tasainen, kunnes LiigaPloki nykäisi ratkaisevan eron Nette Tuomisen syöttövuorolla. LiigaPlokin torjuntapeli oli koko illan huikeaa. 21 torjuntaa, niistä 9 neljänteen.

Viides erä lähti kotijoukkueen komennossa lukemiin 6-3, mutta OrPo tuli tasoihin 8-8. Alex Reid astui syöttövuoroon tilanteessa 11-9, eikä enää antanut syöttövuoroa kenellekään muulle. LiigaPlokin torjunta toimi myös viidennessä erässä huikean hyvin, saldona 5 pistettä.

Ottelun hahmoja oli parhaana palkittu keskipelaaja Meredith Hardy, joka oli varsinkin torjuntapelissä vahva ottaen 7 torjuntaa. Siihen vielä lisäksi tuhoisan kova hyökkäyspeli. Alex Reid teki taas valtavasti töitä myös puolustuksessa. Neljästäkymmenestä passista hän teki kaksikymmentä hyökkäyspistettä. Hakkuri Canace Finley sytytti joukkuetta ja ylesisöä muutamilla näyttävillä lyönneillä torjunnan yli.

OrPon passari Olga Vergidou oli hyvä varsinkin voitetuissa erissä.

Ottelu pelattiin ilman rajatuomareita ja toimi siltä osin hyvin. Rajatuomioissa ei ollut sekaannuksia. Käsittelyvirheiden viheltäminen kuumensi katsomon tunteita ja niiltä tiimoilta annettin myös yksi varoitus kotijoukkueelle.

Päävalmentajien ja pelaajien kommentit:

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

-Lähes kuukauden pelitauon jälkeen pelkäsin jopa pahempaa ottelua. Ensimmäisen ja kolmannen erän aluissa pelimme ei toiminut kuin ajoittain. OrPo ei antanut pelissä meille helppoja palloja. Yleisölle tarjottiin tasainen ja jännittävä ottelu. Ottelun 21:een torjuntaamme olen tyytyväinen. Huomiseen HPK-peliin on helpompi lähteä voiton jälkeen.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

– Onnittelut voitosta LiigaPlokille. Joukkueemme yritti ja pelasi hyvin, viidennen erän lopussa loppui kuitenkin meidän tehomme. LiigaPlokin aloitusten onnistuessa olimme vaikeuksissa. Ottelu oli hyvätasoinen.

Meredith Hardy, LiigaPloki:

– Ensimmäinen ottelu joulutauon jälkeen näkyi pelissämme virheinä, mutta pelimme parani ottelun loppua kohti. Olen onnellinen joukkueemme voitosta.

Reetta Väisänen, OrPo:

– Oli mukava palata naisten liigaan kolmen vuoden tauon jälkeen. Tasomme vaihteli tänään liikaa. Ottelun lopussa meidän keskittyminen herpaantui.

LiigaPloki: Reid 23 (+16), Hardy 20 (+16), Finley 20 (+11), Tuominen 14 (+4) Boricheva 8 (+3)

OrPo: Lemos 15 (+6), Kosonen 15 (+6), Stedile 13 (+1)

LähiTapiola-pisteet; Olga Vergidou 1, Alex Reid 2, Meredith Hardy 3.