LiigaPloki voitokkaana juhlakauteen!

Pihtiputaan LiigaPloki aloitti juhlakautensa (20. liigakausi) voittamalla kovan taistelun jälkeen viime kauden pronssijoukkueen Hämeenlinnan Lentopallokerhon erin 3-2 (27-25,23-25, 14-25, 25-18,15-11)

Aloitusseitsikot:

LiigaPloki: Napalkova, Tikka, Hollingsworth-Santana, Yefremenko, Kähkölä, Lux, Joensalo (libero)

Lentiskerho: Ylivainio, Madsen, Mosser, Elbaek, Klimovich, Owokoniran, Tuominen (libero)

Ottelu tarjosi hienosti kannustaneelle yleisölle (426 katsojaa) jännittävän ja sarja-avaukselle ominaisen “vuoristoratamaisen” kamppailun.

Avauserä oli tasaista vääntöä, joka ratkesi vasta jatkopalloilla. Kotijoukkueen tehokkain oli yleispelaaja Dariana Hollingsworth-Santana, Lentiskerhosta onnistui parhaiten läpi koko ottelun vahvasti esiintynyt Jenny Mosser.

Toisen erän alku sujui kotijoukkueen tahdissa, mutta Kerhon passari Jenna Yli-Vainion aloitusvuorolla vierasjoukkue nykäisi selkeän eron, parhaimmillaan 10-18.  LiigaPloki kuroi eron kuitenin lähes kiinni. Erä lopulta niukasti Hämeenlinnalle 25-23.

Kolmas erä oli selkeästi Kerhon. Kotijoukkue ei pystynyt torjumaan Jenny Mosserin ja Adeola Owokoniranin laitahyökkäyksiä. Owokoniran hyökkäsi vahvasti, mutta virhesaldo oli kohtuullisen suuri. Erä selkeästi vierasjoukkueelle. 25-14.

Neljännessä erässä osat vaihtuvat täydellisesti. LiigaPloki sai siihen uuden lähdön otteluun Lena Napalkovan syöttäessä 7-0 johdon, eikä Lentiskerho päässyt mukaan oikeastaan missään vaiheessa. LiigaPlokin Kristin Lux alkoi päästä vaikean alun jälkeen pelirytmiin kiinni ja oli suuressa roolissa syöttäen tilanteeksi 12-1.

Viides erä lähti kotijoukkueelta Napalkovan syöttövuorolla hyvin liikkeelle. Voitonnälkäinen kotijoukkue näytti kaapin paikan hurjasti kannustaneen kotijoukkueen tuella. Ukrainalaiskapteeni AnnaYefremankon suoritukset ja ja vahvat tuuletukset kertoivat siitä latauksesta, joka joukkueessa. Huikeasti puolustanut ja kotijoukkueen parhaana palkittu libero Emilia Joensalo oli yksi voiton arkkitehdeistä.

Valmentajakommentit

Kim Buchwald, LiigaPloki:

Lentiskerho tarjosi hyvän vastuksen. Pelin aaltoilusta huolimatta pystyimme voittamaan. Kauden ensimmäisen pelin luonteen mukaisesti

Giovanni Torchio, Lentiskerho:-Kolme erää oli ok. Peli oli ailahteleva. Teimme liikaa hyökkäysvirheitä, eikä sellaisella virhemäärä voi voittaa.

Pelaajakommentit:

Emilia Joensalo, LiigaPloki:- Pihtipudas-salissa oli mieletön tunnelma. Tiukkaa vääntöä ja hyvää taistelua oli. Pystyttiin muuttamaan asioita pelin sisällä. Olen ylpeä pelaajista. Monet heistä nostivat tasoaan loppua kohden.

Jenna Ylivainio, Lentiskerho – Oli aika ailahteleva peli. Kolmannessa erässä onnistuimme hyvin. Vaikea löytää yksittäistä syytä.

Ottelun parhaat: Emilia Joensalo, LiigaPloki, Jenny Mosser, Lentiskerho

PROlibero:  Emilia Joensalo, LiigaPloki

Villi-pelaajakisa: LiigaPloki, Kristin Lux, Lentiskerho, Adeola Owokoniran

Parhaat pisteentekijät:

LiigaPloki, Hollingsworth-Santana 20 (+13), Yefremenko 14 (+10), Lux 12 (-3), Tikka 10 (+4), Napalkova 7(+), libero Joensalo vo 42%

Lentiskerho, Owokoniran 25 (+11), Mosser 20 (+14), Elbaek 17 (+8), Madsen 11 (+9), Klimovich 9 (+6) libero Tuominen vo 33%

Otteluisäntä Pihtiputaan kunta tarjosi katsojille ilmaisen sisäänpääsyn.

LiigaPlokin taistelutahto toi makean voiton kauden avausottelussa.

Emilia Joensalo näytti, miksi hän on yksi liigan kärkiliberoista. Uhrautuva puolustuspelaaminen siivitti kotijoukkueen voittoon!

Lentiskerhon Jenny Mosser vakuutti vahvalla peliesityksellään

Pelaajien lähipiiriä oli saapunut seuraamaan ottelua. Voitonjuhla pelin jälkeen.

Ottelua isännöinyt Pihtiputaan kunta palkitsi parhaat pelaajat, LiigaPlokista libero Emilia Joensalo ja Lentiskerhosta yleispelaaja Jenny Mosser. Palkintoja jakamassa kunnanjohtaja Ari Kinnunen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuomo Jääskeläinen.

Villi-pelaajakisassa palkittiin kotijoukkueen Kristin Lux ja vierasjoukkueen Adeaola Owokoniran Finnspringin Villi Vichy-tuotepaketeilla.