LiigaPlokille neljäs perättäinen voitto!

LiigaPloki-Arctic Volley 3-1 (25-23,25-21,23-25, 25-19)

LiigaPloki otti neljännen perättäisen voittonsa kukistamalla Pihtipudas-salissa vierailleen Arctic Volleyn. Pihtiputaalaiset saalistivat loppiaisviikonlopun “kotituplastaan” täydet kuusi sarjapistettä ja paransivat asemiaan sarjataulukossa nousten viidennelle sijalle.

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki; Napalkova, Yefremenko, Lux, Hollingsworth, Tikka, Kähkölä ja Joensalo (libero)

Arctic Volley: Rautio, Vander Meer, Mäkikyrö, Inskip, Bruin, Neciporuka ja libero Horsfall

LiigaPloki aloitti ottelun perjantain tapaan vahvasti ja varsinkin Dariana Hollingsworthin ja Kristin Luxin nelospaikan hyökkäykset olivat myrkkyä vierasjoukkueelle. Molemmat tekivät ensimmäiseen seitsemän pistettä. Darianan hyökkäystehot peräti 78%. Arctic Volleyn yleispelaaja Miia-Mari Mäkikyrö piti rovaniemeläiset hyvin pelissä mukana tehden kuusi pistettä, joista kaksi kaksi ässäaloituksilla. Erän tilastokummallisuus on joukkueiden hyökkäystehot, LiigaPloki 65% ja ArVo 57%!

Toinen erä alkoi kotijoukkueen tahdissa. LiigaPloki siirtyi nopeasti 7-2  johtoonja erä näytti tulevan helposti. ArVo nousi kuitenkin erän lopussa taistelemaan erävoitosta ja kävi 21-22 johdossa, mutta kadotti kahdella omalla virheellä erävoiton avaimet. Kotijoukkueesta keskipelaaja Taija Tikka onnistui torjuntapelissään.

Kolmanteen erään ArVon Mäkikyrö siirtyi yleispelaajan roolista hakkuriksi Paula Neciporukan paikalle. Se piristi vierasjoukkueen peliä ja se vei erän alkua muutaman pisteen johdoasemassa. LiigaPloki teki passarivaihdon, kun Noora Hakonen tuli Lena Napalkovan tilalle ja nousi vielä 20-18 johtoon. Loppuerässä molemmat  joukkueet tekivät pisteitä vuorotahtiin.  Arctic Volley oli hieman tehokkaampi vieden sen niukasti 25-23.

Neljännen erän alkuun sai ArVo hyvän alun, johtaen vielä 7-5. Anna Yefremenkon aloitusvuorolla LiigaPloki karkasi 11-7 karkumatkalle. Kotijoukkueen yleispelaajien vahvat laitahyökkäykset olivat lopulta liikaa hyvin puolustaneelle rovaniemeläisjoukkueelle. ArVon Paula Neciporucka ja Megan Vander Meer jäivät yhteissaldoon 21 (+2). Keskipelaajien Kara Inskipin ja Serena Bruinin tekemät 22 (+19). Vieraiden parhaana palkittu oli yhteensä kuusi ässää syöttänyt Miia Mari Mäkikyrö 19 (+8).

Kotijoukkueesta löytyi onnistujia laajalla rintamalla. Kristin Luxin 21 (+12) hyökkäyspeli oli kovalla 49%:n tasolla. Parhaana palkittu Dariana Hollingsworth löi taululle 17 (+9). Anna Yefremanko pelasi virheettömän hyökkäyspelin 14 (+12). Emilia Joensalo esitti uhrautuvaa puolustuspeliä ja Taija Tikan 6 torjuntaa sävähdyttivät villisti kannustanutta kotikatsomoa.

Emilia Joensalo, LiigaPloki: – Tärkeintä oli saada näistä viikonloppupeleistä kuusi pistettä. Meillä on peli parantunut erityisesti erien lopuissa. Itsevarmuus on kasvanut joukkueella ja itsellä. Jotain meillä on vielä piilossa ja vapauttamatta tuleviin peleihin.

Miia-Maria Mäkikyrö, ArVo: – Pitkä tauko on ollut takana, nihkeä alku meillä. Hävittiin muutamilla osa-alueilla kuten torjunnassa. Niillä se peli kääntyi vastustajalle.

Kim Buchwald, LiigaPloki: – Perjantain peliin verrattuna meidän piti laatia taktiikka, jossa erityisesti keskitymme torjuntapelaamiseen. Joskus onnistuimme, joskus emme. Tilaston mukaan teimme 13 torjuntaa ja se osoittaa, että onnistuimme taktiikassamme hyvin. Hyökkäyspelimme toimi välillä mainiosti. Pitkä tie on vielä edessä, vuosi 2023 on alkanut kuitenkin erinomaisesti.

Avo Keel, ArVo: – Ensimmäinen erä oli numerollisesti hyvä. Toisessa erässä meillä oli mahdollisuus voittaa, mutta meille tuli lopussa liikaa omia virheitä. Kolmas erä oli meidän. Neljännessä erässä olimme eniten vastustajaa jäljessä. Huonosta torjuntapelistämme voidaan sanoa, että LiigaPlokilla oli hieno hyökkäyspeli.

MVP-pelaajat:  Dariana Hollingsworth LiigaPloki, Miia-Maria Mäkikyrö ArVo

PRO-libero Emilia Joensalo, LiigaPloki

Finn Spring Villi-pelaajakisa: Anna Yefremenko, LiigaPloki Serena Bruin, ArVo

Otteluisäntinä MHY Keski-Suomi ja Metsätilat.fi

OTTELUTILASTO

Yleisöä 266

LiigaPlokin laituriosasto oli vahvassa vireessä!

LiigaPloki torjuntapeli toimi, tuloksena yhteensä 13 suoraa torjuntapistettä!

Arctic Volleyn nuori Miia-Maria Mäkikyrö pelasi vahvan ottelun ja syötti peräti 6 ässää.

Ottelu tarjosi hyvää lentopalloviihdettä ja kovaa taistelua.

Otteluisäntänä toimineiden MHY Keski-Suomen ja Metsätilat.fi edustajat Riku Kalmari ja Paulus Nevalainen palkitsivat LiigaPlokista Dariana Hollingsworthin ja Arctic Volleysta Miia Maria Mäkikyrön.

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkinnot menivät LiigaPlokin Anna Yefremankolle  ja Arctic Volleyn Serena Bruinille.