LiigaPlokille ensimmäinen täysi pistepotti Pihtipudas-salista!

LiigaPloki-Jymy Volley 3-1 (25-13, 17-25, 25-14, 25-20)

LiigaPloki pelasi kauden kahdeksannen kotiottelunsa. Kaikki aikaisemmat olivat olleet viisieräisiä. Nyt tuo taika murtui, kun kotijoukkue kaatoi JymyVolleyn eräluvuin 3-1 ja otti jatkon kannalta äärimmäisen tärkeät kolme sarjapistettä.

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Napalkova, Yefremenko, Lux, Hollingsworth, Tikka, Kähkölä ja Joensalo (liberoa) Jymy Volley: Viljanen, Hyttisen, Valkonen, Niemi, Peura, Radonjic ja Penttilä (libero)

Avauserä oli LiigaPlokin vahvaa hallintaa. Hyvät aloitukset vaikeuttivat Jymy Volleyn hyökkäysrakentelua. Kun kotijoukkue hyökkäsi virheettömästi peräti 63 %:n tehoilla, ei erän voitosta päässyt syntymään todellista taistelua.

Toisen erän alkuun Jymy tuli aktiivisemmin kentälle kotijoukkueen jäätyä nauttimaan ensimmäisen erän onnistumisistaan. Kapteeni Riikka Valkosen johdolla Jymy Volley karkasi 12-7 johtoon. Loppuerä oli Nurmon vähävirheistä ja laadukasta hyökkäys- ja vastaanottopelaamista.

Pitkältä erätauolta LiigaPloki tuli peliin ensimmäisen erän sykkeellä saaden syöttö- ja hyökkäystehonsa takaisin. Se karkasi 5-1 johtoon, jolloin Jymyn päävalmentaja Aleksi Mutka otti ensimmäisen aikalisänsä. Se ei kuitenkaan muuttanut erän kulkua, vaan pihtiputaalaiset jatkoivat selkeään erävoittoon lukemin 25-14.

Neljäs erä alkoi Jymy Volleyn tahdissa. Pihtipudas-salin yleisössä huokailtiin, että meneekö tämäkin kamppailu viiteen erään.  Kim Buchwaldin tilanteessa 3-7 ottaman aikalisä jälkeen LiigaPloki sai otteisiinsa terävyyttä, ja takaa-ajo tuotti tulosta. Tilanteessa 10-13 Jymy oli jo käyttänyt molemmat aikalisänsä. Tiukka loppuvääntö kääntyi LiigaPlokille pistein 25-20 ja hurjasti kannustanut kotiyleisö pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä kol,men pisteen kotivoittoa.

LiigaPlokin Darian Hollingsworth pelasi 68%n hyökkäystehoilla lukemat 20 (+16). Taija Tikka oli myös vahvassa vireessä 11 (+(8), hyökkäys 53%. JymyVolleyn vahvinta pelaamista esitti Netta Hyttinen, 14 (+9)

Kim Buchwald, LiigaPloki: – Olen erittäin tyytyväinen voittoon, koska oli vaikea tietää mitä tapahtuu kolmen viikon tauon jälkeen. Dariana loisti hyökkäyspelissä ja joukkue noudatti hyvin taktiikkaamme. Joukkueen pelaamisen taso vaihtelee, kaksi erää oli tänään huippuhyviä. Viimeksi hävittiin Jymylle 1-3, joten tähän voittoon olen tyytyväinen

Aleksi Mutka, Jymy Volley: – LiigaPloki pelasi sellaisen ensimmäisen erän, jota en ole pitkään aikaan nähnyt. Aaltoilevaa peliä, meillä oli parhaimmillaan hyvää vääntämistä, välillä heikompaa. Vastaanottomme ratkaisi ottelun. Viitteitä on ollut tämän viikon aikana, että parempaan suuntaan on menty.

Dariana Hollingsworth, LiigaPloki: – Olen tyytyväinen voittoon, sillä tämä oli kauden ensimmäinen kolmen pisteen kotivoitto. Joululoma teki hyvää!

Netta Hyttinen, Jymy Volley: – Kiva oli päästä pelaamaan, tosi huonosti aloitettiin ekassa erässä. Päästiin peliin kiinni toisessa erässä, kun hyvän vastaanoton myötä hyökkäyspelimme parani. Pitäisi olla mukana heti ottelun alussa.

LiigaPlokin kausi jatkuu heti sunnuntaina, kun se saa vieraakseen Arctic Volleyn Rovaniemeltä.

MVP: LiigaPloki,  Dariana Hollingsworth, JymyVolley, Netta Hyttinen

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut: LiigaPloki, Taija Tikka, JymyVolley Mila Viljanen

PRO Libero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

Otteluisäntänä: Kuljetus Villman Oy

Yleisöä 275

OTTELUTILASTO

Täysi pistepotti maistui kotijoukkueelle!

LiigaPloki pelasi kaksi huippuerää, JymyVolley yhden. Ratkaiseva neljäs erä kääntyi kotijoukkueelle JymyVolleyn alkuhallinnan jälkeen.

Otteluisäntänä toimineen Kuljetus Villman Oy:n edustajat Markus Kinnunen ja Mikä Hytönen palkitsivat joukkueidensa parhaina LiigaPlokin Dariana Hollingsworthin ja Jymyvolleyn Netta Hyttisen.

Finn Spring Villi pelaajakisan palkinnot menivät LiigaPlokin Taija Tikalle ja JymyVolleyn Mila Viljaselle.