LiigaPlokille kaksi uutta pelaajaa!

LiigaPloki on tehnyt pelaajasopimukset yleispelaaja Kristin Luxin ja keskipelaaja Emilia Tyynismaan kanssa.

Amerikkalainen, Nebraskasta kotoisin oleva yleispelaaja Kristin Lux, 22v/185cm, on pelannut West Virginian yliopistojoukkueessa. Hänellä on monipuolinen urheilutausta, johon on kuulunut myös koripallo ja yleisurheilu. Luxin odotetaan tuovan joukkueeseen lisää hyökkäystehoja ja torjuntavoimaa.

Kristinin terveiset:- Hei LiigaPloki-fanit! Tämä on urani ensimmäinen kausi ulkomailla. Olen innoissani tästä mahdollisuudesta, kun saan työskennellä valmentajien kanssa, jotka auttavat meitä tässä tehtävässä. Voin samalla tutustua yhteisöön, maanne kulttuuriin ja suomalaisuuteen. En malta odottaa pääseväni sinne ja aloittamaan!

Keskipelaaja Emilia Tyynismaa aloittaa toisen kautensa Mestaruusliigassa. Viime kaudella hän edusti LP-Vampulaa, jossa hän oli kevätkaudella aloituskokoonpanossa.

Emilian terveiset:- Olen 21-vuotias, 181cm keskipelaaja lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta. Aloitin lentopallon 8-vuotiaana Kortesjärven Järvi-Veikoissa ja viime kaudella pelasin ensimmäisen liigakauteni LP-Vampulassa. Olen iloinen, että minua kysyttiin Pihtiputaalle pelaamaan. Joukkue vaikuttaa lupaavalta ja staffi ammattitaitoiselta ja mukavalta. Uskon pystyväni kehittymään uuden joukkueen kanssa ja odotan tulevaa kautta innolla!

Joukkueen runko on koossa, mutta pelaajistoa vielä täydennetään.

Päävalmentaja Kim Buchwald kommentoi joukkueen rakentamisprosessia

-I am really excited for the coming season in LiigaPloki after the last signings we made. We are always open to add more players, but I am happy with how the team looks now. I want to say thank you for a good corporation with the club and staff in this process of putting together a strong team. The mix of experienced players combined with young local players are exactly the kind of team I like to coach. For me it was very important, that we not only signed good players, but good persons also. I look so much forward to spend a lot of hours both in and outside the court with these magnificient players and great staff.

-Olen todella innoissani tulevasta LiigaPloki-kaudesta viimeisten tekemiemme hankintojen jälkeen. Olemme aina valmiita lisäämään pelaajia, mutta olen tyytyväinen siihen, miltä joukkue näyttää nyt. Haluan kiittää hyvästä yhteistyöstä seuran ja henkilökunnan kanssa tässä vahvan joukkueen kokoamisprosessissa. Kokeneiden pelaajien ja nuorten paikallisten pelaajien yhdistelmä on juuri sellainen joukkue, jota haluan valmentaa. Minulle oli erittäin tärkeää, että emme vain hankkineet hyviä pelaajia, vaan myös hyviä persoonia. Odotan innolla, että voin viettää paljon tunteja sekä kentällä että sen ulkopuolella näiden upeiden pelaajien ja upean henkilökunnan kanssa.

LiigaPloki 2022-23

1 Emilia Joensalo, libero Uusi
2 Kristin Lux (USA), yleispelaaja Uusi
3 Emilia Tyynismaa, keskipelaaja Uusi
4 Jemina Pasanen, libero
5 Aliisa Kähkölä, keskipelaaja
6 Sara Piippo, yleispelaaja
9 Lena Napalkova (UKR), passari
10 Anna Yefremenko (UKR), hakkuri
12 Noora Hakonen, passari
14 Dariana Hollingsworth-Santana (Puerto Rico), yleispelaaja Uusi
15 Silja Kananen, yleispelaaja
18 Taija Tikka, keskipelaaja Uusi

Päävalmentaja Kim Buchwald (DEN)
Apuvalmentaja Jani Lindgren
Fysiikkavalmentaja AP Saukkonen
Joukkueenjohtajat Pirkko Kivivuori, Martti Karjalainen
Tilastot Jarkko Tyvimaa
Manageri Arto Ihalainen