LiigaPloki – LP Vampula 3-0 (25-17, 27-25, 25-20)

LiigaPloki otti kolmannen peräkkäisen voiton, kun se kaatoi kotonaan LP Vampulan puhtaasti 3-0. Ensimmäinen erä oli selkeä eikä sen voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Suzanne Horner pääsi pyörittämään passipeliä onnistuneista vastaanotoista. Kotijoukkue onnistui laajemmalla rintamalla pisteiden teossa.
Toisen erään Vampula sai paremman alun ja johti sitä 4-8, mutta LiigaPloki tuli tasoihin tilanteessa 9-9 ja eteni kolmen eräpallon tilanteeseen 24-21. Ottelun jännittävin vaihe nähtiin, kun vierasjoukkue nousi jatkopalloille. Kotijoukkueen ote kuitenkin piti, kun ottelun parhaana palkittu Jeane Horton ja vahvasti esiintynyt Emilia Kääntä löivät erän kaksi viimeistä hyökkäyspistettä lattiaan.
Kolmannessa erässä LiigaPloki vielä antoi vastustajalle mahdollisuuksia tekemällä peräti kahdeksan syöttövirhettä. Niistä huolimatta selkeä erävoitto varmisti 3-0 voiton.
LiigaPlokin vastaanotto oli huikealla tasolla ilman virheitä vastaanottoprosentin ollessa 71. Suurimman pistemäärän teki Jeane Horton 24 (+18).

13.10.AV2I0215 2

Valmentajakommentit

Jukka Koskinen, LiigaPloki: – Peli lähti meiltä helposti käyntiin, toistakin erää johdimme vielä 24-21, huolimatta erävoitosta loppupuristus jäi puuttumaan. Kolmannessa erässä teimme peräti 8 omaa aloitusvirhettä ja se helpotti Vampulan pysymistä mukana. Kokainaisuudessa peli meiltä oli kivaa ja vahvaa esitystä. Joukkueesta löytyy ratkaisijoita, joille passari Suzanne Horner jakelee hyviä passeja.

Darko Dobreskov, LP Vampula: – Tänään LiigaPlokin vastaanotto oli hyvä, meillä oli myös hyviä hetkiä, mutta focus ei ollut aina parasta. Se näkyi eniten avauserässä, jossa passarina aloitti Tuuli Metsäkoivu sormensa harjoituksessa loukanneen Iida Paanasen paikalla.

Pelaajakommentit

Jeane Horton, LiigaPloki: – Syötimme alussa hyvin ja vastaanottomme oli erinomaista (71%/44%). Olen iloinen joukkueen voitosta.

Kia Bright, LP Vampula: – Meidän keskittymisemme ei ollut niin hyvää kuin sen pitäisi olla. Myös syöttömme ei ollut tänään riittävän tehokasta.
LiigaPloki: Horton 24/+18, Darian Mack 11/+8, Emilia Kääntä 11/+5
LP Vampula: Bright 14/+7, Andrikopoulou 10/+4, Ferrera 9/+7
LähiTapiola-pisteet: Jeane Horton 3, 2 Suzanne Horner 2, Emilia Kääntä 1
Parhaina palkitut: Jeane Horton, LiigaPloki, Kia Bright, LP Vampula