LiigaPloki – LP Kangasala 3-2 (22-25,25-21,22-25,26-24,15-13)

Tortai-illan kamppailu tarjosi yleisölle huikean jännitysanäytelmän. Vierasjoukkue tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja siirtyi hetkessä 1-6 johtoon. LiigaPloki sai rivejään kuntoon ja hilasi itsensä mukaan otteluun. Kangasala oli kuitenkin vahvempi ja vei erän.

Toinen erä lähti LiigaPlokin komennossa johdon ollessa jo 12-6. Kangasala nousi vielä 17-19 johtoasemaan, mutta hyvällä pelipäällä ollut hakkuri Canace Finley käänsi vahvoilla suorituksillaan erän kotijoukkueella.

Kolmatta erää hallitsi LP ollen koko ajan johtoasemassa. Neljäs erä oli todellinen “nitroerä”, jossa Kangasalan vahvan alun jälkeen LiigaPloki kävi neljän pisteen johdossa. Loppu mentiin tasatahtiin kunnes ratkaisu tuli jatkopalloilla. Erän loppu ratkaistiin vahvoilla suorituksilla, sillä tilanteen 18-19 jälkeen kumpikaan joukkue ei tehnyt virheitä. Finleyn ja Emilia Kääntän pisteet varmistivat, että yleisö sai nauttia koko rahan edestä pelin ratkaisun siirryttyä viidenteen erään, jossa kotijoukkue käänsi pelin kovemmalla voitontahdollaan.

Kotijoukkueesta Canace Finley takoi lukemat 26 (+21) sisältäen yhteensä 6 näyttävää torjuntaa, hyökkäystehot 47%. Parhaana palkittu Alex Reid 22 (+11) oli hetkittäin vaikeuksissa Kangasalan vahvan syötön kanssa, mutta oli ratkaisuhetkillä vahva. Meredith Hardy pelasi totuttuun tapaan hienosti 19 (+15), hyökkäysprosentin ollessa huikeat 70.

LP Kangasalan Jessica Wagner oli välillä lähes pitelemätön 24 (+19), 5 torjuntaa ja 4 ässää. Liisa Hurskainen pelasi myös hyvän ottelun 16 (+10).

Jukka Koskinen, LiigaPloki:  Tänään LP Kangasala oli ihan eri joukkue kuin syksyn ensimmäisessä ottelussa. He olivat valmistautuneet hyvin tähän peliin. Meillä oli 2,5 viikon tauko edellisestä ottelusta. Nette Tuomisen alaraajavamman takia, säästettiin häntä tässä pelissä. Emilia Kääntä tuli kesken ottelun mukaan. Hän onnistui erityisesti hyökkäyspelissään. Oma syöttö ei toiminut kunnolla.

Kai Stenius, LP Kangasala: Joukkue on ollut sekaisin, valmentajaa on vaihtunut pikavauhdilla. Kiitokset Ismo Tahvanaiselle, joka on tehnyt hyvää työtä tällä viikolla. Itse olen pitänyt vasta kahdet harjoitukset. Joukkueen itseluottamus ei pysy kasassa tiukassa paikassa. Se näkyy ylimääräisenä jännityksenä. Plokin joukkue on kova, joten pisteen saaminen oli yllätys minulle.

Canace Finley, LiigaPloki:- 2.5 viikon tauon jälkeen peli alku oli vaikeaa, yhteistyö passari Suzanne Hornerin kanssa toimi hienosti.

Liisa Hurskainen, LP Kangasala: – Tappio harmittaa, tiukassa paikassa murenimme. Kauden alku ei ole ollut hyvä ja se näkyy pelkona ja ylimääräisenä puristuksena erien lopussa. Peli oli meiltä hyvä.

Palkitut: LähiTapiola-pisteet 3/Canace Finley, LiigaPloki 2/Jessica Wagner, LP Kangasala 1/Alex Reid, LiigaPloki

Parhaana palkitut: Reid LiigaPloki,  Wagner  LP Kangasala

Jompen Koneen Veikon Tähti: Canace Finley

Otteluisäntä: Autoliike Koskinen Oy