LiigaPloki – LP Kangasala 3-1 (23-25, 25-15, 25-12, 25-13)

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Hakonen, Ellis, Rasinperä, Kähkölä, Rammelsberg, Mikkonen ja Joensalo (libero)

LP Kangasala: Jalonen, Ahtola, Launonen, Tapio, Peura, Rekola ja Penttilä (libero)

Ottelu siirtyi joulukuun yhdeksänneltä päivältä tälle keskiviikolle Lp Kangasalan terveysmurheiden takia. Tälläkin kertaa tilanne oli vierasjoukkueen kannalta hankala, sillä se joutui lähtemään peliin normaalista poikkeavalla kokoonpanolla. Se ei kuitenkaan ottelun ensimmäisessä erässä näkynyt, kun Lp Kangasala onnistui laajalla rintamalla. Ensimmäisen erän hyökkäysprosentti oli vierasjoukkueella peräti 55 ja kotijoukkueellakin 47. Kangasalalta kuuteen pisteeseen ylsivät Heini Ahtola, huikeita pommeja hakkurin tontilta latonut Netta Rekola ja kotijoukkueen Oona Rasinperä.

Toisesta erästä muodostui hienon ottelun pelanneen Oona Rasinperän show! Pitkä syöttöputki, kolme ässää ja,virheetön hyökkäyspeli erälukemin 9 (+9).

Kolmannen erän alkua väritti Rasinperän syöttövuoro, joka johdatti LiigaPlokin 9-2 karkumatkalle ja erävoitosta ei ollut sen jälkeen epäselvyyttä. Viimeisen pisteen teki ensimmäisen erän puolivälissä kentälle tullut passari Anna Mebusin näyttävällä torjunnalla.

Kun LiigaPloki sai peliotteesta kiinni, se hallitsi neljättä erää selvästi. Kun Netta Rekolan hyökkäyksiä saatiin vaimennettua ja torjuttua, vierasjoukkueen keinot ottelun kulun kääntämiseksi oli käytetty.

Vaikka kolme viimeistä erää menivät selvasti kotijoukkueelle, niissä nähtiin pitkiä palloralleja ja palloa lyötiin ja puolustettiin välillä näyttävästi.

LiigaPlokin parhaana palkittu Oona Rasinperä teki kovan pistelukeman 28 (+24),  hyökkäysprosentti 56. Kangasalan paras, Netta Rekola kirjautti lu18 (+12). LiigaPlokin Emilia Joensalo palkittiin PRO Liberotittelillä ja Villi-pelaajapalkinnolla.

LiigaPlokin seuraava ottelu on sunnuntaina Nivalassa Arctic Volleytä vastaan pelattava peli.

Valmentajakommentit:

Hakan Can Turan, LiigaPloki: – Olen tyytyväinen voittoon, Kangasalalta tosin puuttui tärkeitä pelaajia. Tärkeitä sarjapisteitä onnistuttiin voittamaan. Oona Rasinperä pelasi hyvän pelin tänään. Seuraavaan peliin keskitymme mentaalipuolelle. Taktisesti ei parissa päivässä tehdä ihmeitä.

Arttu Keränen, LP Kangasala: – Ilman syytä pelaajia ei jää kotiin. Nyt on ollut 11 viikon putki, jossa on ollut kaksi pelaaja vähintään pois, nimi ja numero vain vaihtuu. Onneksi saimme tänään mukaan Lemposta Launosen ja Tapion . Avauserä sujui hyvin, mutta arki koitti sen jälkeen meille.

Pelaajakommentit:

Oona Rasinperä, LiigaPloki: – Avauserässä ei ollut meiltä hyvää peliä, mutta onnistuttiin sen jälkeen syöttöpelissä, samoin vastaanotto toimi hyvin ja se takasi toimivan hyökkäyspelin.

Netta Rekola,LP Kangasala: – Pyrittiin tulemaan  peliin siten, että antaisimme kaikkemme ja pelaamaan hyvällä fiiliksellä, vaikka meillä oli joukkue vajaalukuinen.

Parhaat pisteiden tekijät:
LiigaPloki: Rasinperä 28/+24, Ellis 12/+6, Kenjalo 11/+4
LP Kangasala: Rekola 18/+12, Ahtola 10/-2, Peura 8/+4

MVP:  Oona Rasinperä, LiigaPloki ,
Netta Rekola. LP Kangasala

PROlibero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

Finns Spring Villi-pelaajakisa: Emilia Joensalo,  LiigaPloki, Laura Penttilä LP Kangasala

Katsojia 317

Otteluisäntä: K-Supermarket Pihtipudas

Oona Rasinperä oli vahva kaikilla pelin osa-alueilla!

LP Kangasala aloitti hyvin, mutta ottelun edetessä voimasuhteet vaihtuivat.

Otteluisäntä K-Supermarketin kauppiaspariskunta Nina ja Jani Ulander palkitsivat parhaina pelaajina LiigaPlokin Oona Rasinperän ja LP Kangasalan Netta Rekolan.

Finn Spring Villi- pelaajakisan palkitut Laura Penttilä LP Kangasala ja Emilia Joensalo LiigaPloki. Joensalolle myös PRO Libero-titteli