LiigaPlokille voitto kauden avauspelissä!

LiigaPloki-Arctic Volley 3-1 (15-25, 25-18, 25-21, 25-20)

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Mebus, Rasinperä, Hyttinen, Kähkölä, Kinnunen, Kenjalo ja Joensalo (libero)

ArVo: Rautio. Smolander, Jantunen, Jaunet, Glynn, Isokääntä ja Horsfall(libero)

LiigaPloki otti Pihtipudas-salissa makean kaudenavausvoiton Arctic Volleysta. Rovaniemeläiset tulivat otteluun vahvalla taisteluasenteella ja kotijoukkueen pelaamisessa näkyi selkeästi avauspelin paineet. ArVo puolusti lähes kaikki LiigaPlokin hyökkäykset meni erävoitto selkeästi vieraille. Päävalmentaja Jukka Lehtonen tuuletti joukkueensa onnistumisia täydellä voimalla.

Toisessa erässä LiigaPloki alkoi saada otetta peliin ja Emma Ellisin tulo kentälle vahvisti selkeästi kotijoukkueen hyökkäyspelaamista.

Kolmannen erän kotijoukkue aloitti murskaavasti johtaen sitä jo 9-1. ArVo kuroi eron kolmeen pisteeseen tilanteessa 11-8, mutta kiri ei riittänyt kuitenkaan pitemmälle.

Neljännessä erässä Arctic Volley johti 13-16 ja elätteli toiveita ratkaisun pitkittämisestä viidenteen erään. Kotijoukkueen ote piti kuitenkin loppuun asti ja Pihtipudas-salin yleisö pääsi juhlimaan otteluvoittoa.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin upeasti pelannut yleispelaaja Oona Rasinperä. Toinen näkyvä hahmo oli yleispelaaja Emma Ellis, joka vahvan hyökkäyspelin lisäksi onnistui myös vastaanotossa.

ArVon parhaana palkittu libero Taylor Horsfall oli jälleen hyvällä pelipäällä ja yleispelaaja Lisa Jaunet sävähdytti vahvoilla hyökkäyksillään.

Valmentajakommentit:

Kim Buchwald, LiigaPloki: -Kauden avauspelin alku oli meiltä stressaantunutta pelaamista. Hyökkäys- ja torjuntapelin parannuttua saimme otteen kamppailusta. Vaihtopenkiltä tullut Emma Ellis teki 25/+16 tehot ja Oona Rasinperällä oli mainio kauden avaus 18/+14. Pelimme kehittyy kauden aikana. Olen onnellinen voitosta.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley: – Ottelun alussa pelasimme fiksusti, mutta sen jälkeen pienet asiat ja omat virheet käänsivät pelin LiigaPlokille. Heidän hyökkäyspelinsä parantui selkeästi neljännessä erässä hyvän vastaanoton myötä.

Pelaajakommentit:

Oona Rasinperä: -Alku oli meiltä kireetä pelaamista, ei päästy omalle tasolle. Vastaanottomme parantuessa saimme painetta hyvin nelospaikalle, sieltä tapoimme onnistuneesti.

Larissa Isokääntä, Arctic Volley: – Ekassa  pelissä jännitti.  Tämä ei ollut huono peli meiltä, vastustaja hyökkäsi meitä paremmin.

PRO-libero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

Parhaina palkitut: Oona Rasinperä, LiigaPloki (18 +14) Taylor Horsfall, Arctic Volley

Villi-pelaajat: Emma Ellis, LiigaPloki (25 +16) Lisa Jaunet, ArVo (20 +11)

Yleisöä: 359

Otteluisäntä Pihtiputaan kunta

Emma Ellis hyökkäsi tehokkaasti ja onnistui myös hihapelissään.

ArVo tuli otteluun vahvasti, mutta ote siirtyi pikkuhiljaa kotijoukkueelle.

Otteluisäntänä toiminut Pihtiputaan kunta palkitsi parhaina pelaajina Arctic Volleysta libero Taylor Horsfallin ja LiigaPlokista yleispelaaja Oona Rasinperän. Palkitsemassa sivistys- ja hyvinvointijohtaja Jutta Hartojoki ja kunnanjohtaja Ari Kinnunen

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut Lisa Jaunet, Arctic Volley ja Emma Ellis, LiigaPloki