LiigaPlokilta uskomaton nousu voittoon!

JymyVolley – LiigaPloki 2-3 (25-23, 25-15, 29-31, 20-25, 11-15)

LiigaPloki otti kaksi tärkeää sarjapistettä voittamalla peliään viime aikoina parantaneen JymyVolleyn Nurmo-hallissa pelatussa ottelussa. Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, mutta JymyVolley karkasi puolivälissä kuuden pisteen johtoon, eikä LiigaPlokin loppukiri riittänyt, vaan kotijoukkue vei erän kahden pisteen erolla.

Toinen erä oli pihtiputaalaisille synkkä. Vaikka vastaanotto toimi ensimmäisen erän tapaan kohtuullisen hyvin, laitahyökkääjät eivät pässeet tekemään pisteitä. Jymy jyräsi erävoittoon kymmenen pisteen erolla.

Kolmannessa erässä valmentaja Hakan Can Turan vaihtoi aloittavaksi passariksi Noora Hakosen, joka sai pikkuhiljaa myös laitahyökkääjät peliin mukaan.  Iida Mikkosen tulo hakkuriksi piristi osaltaan joukkueen ilmettä. Siitä huolimatta otteluvoitto oli lipumassa nurmolaisille sen johtaessa erää 24-20. Ottelupallotilanteessa Jymy sortui käsittelyvirheeseen . Aliisa Kähkölä astui syöttöruutuun ja hänen vahvalla syöttövuorollaan pihtiputaalaiset selvittivät vielä kolme ottelupalloa. Jymy pääsi sen jälkeen vielä neljä kertaa yrittämään ottelun katkaisemista, mutta taisteluhurmoksen päälle saanut LiigaPloki selvitti kaikki ottelupallot.  Jymyllä oli yhteensä kahdeksan ottelupalloa!

Kliseinen sanonta ketsuppipullon avautumisesta piti paikkansa. Neljännessä ja ratkaisevassa viidennessä erässä LiigaPloki hallitsi tilanteita selvästi ja joukkueesta löytyi onnistujia laajalla rintamalla. LiigaPlokin parhaana palkittiin Emma Ellis, joka kahden vaisun erän jälkeen hyökkäsi kolmessa viimeisessä erässä kovilla tehoilla. Myös Iida Mikkosen hakkuripeli oli tehokasta.

Ottelun PRO Liberoksi valittu Emilia Joensalo totesi ottelun jälkeen, että tänään vaihtopenkiltä löytyi ratkaisijoita. Noora Hakosen tulo passariksi ja Iida Mikkosen tulo hakkuriksi toi elämää kentälle ja kommunikaation parantuessa joukkue pääsi peliin kiinni.

LiigaPloki nousi voitollaan takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle. Seuraavaksi se kohtaa keskiviikkona kotisalissaan LP Kangasalan.