Pihtipudas tunnetaan lentopallokartalla paikkakuntana, jossa kotijoukkuetta kannustetaan innokkaasti. Yleisön tuki ei laannu heikommillakaan hetkillä. Lisäksi osa faneista matkustaa LiigaPlokin vieraspeleihin, myös kaukaisimpiin. Fanikulttuuri näkyy konkreettisesti myös taloudellisena tukena. Kolmella pelaajalla on omat faneista koostuvat kummiryhmät, jotka ovat keränneet varoja seuran tukemiseksi.

Sunnuntaina 13.11. Pölkky Kuusamoa vastaan pelattavaa kotiottelua isännöi pitkäaikaisin kummiryhmä, Team Ventti. Nimi muotoutui ensimmäisellä kerralla osallistujien määrän mukaan, kun venttiläisiä oli 21. Nyt ”kummiosuuksia” on jo lähes 50. Team Ventin kummipelaaja on puertoricolainen Dariana Hollingsworth.

Muita kummiryhmiä ovat paikallisista ravialan ihmisistä koostuva Horse Team kummipelaajanaan Kristin Lux sekä Noora Hakosen kummi,  Pihtiputaan lukiossa aikoinaan opiskelleista koostuva Team Nostalgia.

Kummiryhmiin voi liittyä myös kauden aikana. Team Ventin yhteyshenkilönä on Onni Nykänen, Horse Teamin Jouni Leino ja Team Nostalgian Pekka Erkkilä (0400 564016).