LiigaPlokin herääminen toi yhden sarjapisteen

2-3 (20-25,12-25, 31-29, 25-14,11-15)

Aloitusseitsikot:

LiigaPloki: Lux, Hollingsworth, Tyynismaa, Kähkölä, Yefremenko, Hakonen ja Joensalo (libero)

LP Viesti: Lindgren, Jantunen, Puhach, Boom, Kaikkonen, Junila ja  Laaksonen (libero)

LiiPihtipudas-salin yleisölle tarjottiin jo kauden viides viisieräinen ottelu.  Kotijoukkue oli kaksi ensimmäistä erää täydellisessä horroksessa ja näytti, että ottelu on nopeasti ohi. Pitkä erätauko näytti taas taikansa ja ottelusta kehkeytyi täysimittainen.

Avauserässä LP Viestin pelissä ei näkynyt matkarasitusta keskiviikkona Israelissa pelatusta Euro Cupin kamppailusta. Joukkueen kapteeni ja hakkuri Saana Lindgren hyökkäsi onnistuneesti yhdessä yleispelaaja Dagmar Boomin kanssa. Erän alussa myös Viestin Iina-Reeta Kaikkosen räväkät aloitukset tuottivat vastaanottovaikeuksia LiigaPlokille. Kotijoukkueen parasta osaamista esitti erän lopussa vaihdosta kentälle tullut passari Lena Napalkova, joka herätti joukkueen hetkesi peliin mukaan.

Toinen erä oli lähes ensimmäisen erän kaltainen. LP Viestin omien virheiden vähyys ja vahva syöttöpeli näkyi tulostaululla. Kotijoukkue oli kipsissä erityisesti torjunta- ja puolustuspelissä, eikä päävalmentaja Kim Buchwald tekemät vaihdotkaan saaneet LiigaPlokin peliin järjestystä

Kolmas erä alkoi tasaisisti ja pisteitä tehtiin vuorotahtiin.  LiigaPloki onnistui karkaamaan johtoon ja LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen otti aikalisät tilanteissa 12-14 ja 14-18. Niiden jälkeen onnistunut passari- ja hakkurivaihto (Junila-Lindgren/ Mäkinen-Ternava) nosti vielä Viestin mukaan kamppailuun erävoitosta.  Erän loppu oli huikea jännitysnäytelmä ja vierasjoukkue pääsi kolmeen otteeseen yritämään 0-3 otteluvoittoa. LiigaPloki kuitenkin kesti ja erä päättyi Kristin Luxin ässäaloitukseen 31-29.

Neljänteen erään LiigaPloki sai hyvän alun hakkuri Anna Yefremenkon johdolla ja siirtyi nopeasti 5-1 johtoon, jossa LP Viesti otti aikalisän. Sen jälkeen tilanne tasoittui. Libero Netta Laaksosen loistavien pelastusten myötä vieraat nousivat tilanteeseen 7-7.  Kun Lena Napalkovan passipeli toimi erinomaisesti, LiigaPloki sai hyökkäyspelinsä kulkemaan ja se karkasi selkeään 25-14 erävoittoon.  Erityisesti Anna Yefremenko onnistui takomaan palloa Viestin kenttään.

Viidennessä erässä mentiin vuorotahtiin ja molemmat pelasivat hyvätasoista lentopalloa. Tilanteen 8-8  jälkeen Viestin Lindgren ja Boom onnistuivat syöttövuoroillaan horjuttamaan ratkaisevasti LiigaPlokin  vastaanottoa. Se oli ratkaisu  Viestin erä- ja otteluvoitolle.

Valmentajakommentit: Kim Buchwald, LiigaPloki: – Kahden hävityn erän jälkeen emme olleet joukkue ja olimme pettyneitä esitykseemme. Pitkän tauon jälkeen paransimme tekemistämme. Loppuerät menivät hyvin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: – Ennen peliä jännitti,  kuinka nuori joukkue selviytyy matkarasituksista. Kaksi ensimmäistä erää olivat meidän kauden parasta peliämme, kolmaskin oli tasokasta tekemistä. Neljännen erän olimme unisia. Viides erä oli koko ottelun tasokkain.

Anna Yefremenko, LiigaPloki: – Pitkä tauko edellisestä ottelusta näkyi. Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä hakemista, pitkän erätauon jälkeen joukkue löysi hyvän tekemisen meiningin.

Saana Lindgren, LP Viesti: – Päätimme jo matkalla ottaa ilon irti yhdessä, kahdessa ensimmäisessä erässä pelasimme kauden parasta peliämme. Neljännessä erässä olimme unessa, viidennen voitimme rutiinilla.

PROlibero: Netta Laaksonen, LP

MVP: Dariana Hollingsworth, LiigaPloki, Saana Lindgren, LP Viesti

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut: Lena Napalkova, LiigaPloki, Jenni Jantunen LP Viesti

Otteluisäntä Abo Wind Oy

LiigaPlokin kotipelit saavat jatkoa, kun se kohtaa sunnuntaina LP Kangasalan.

OTTELUTILASTO

Yleisöä 169

LP Viestin parhaana palkittu Saana Lindgren oli tehoillaan 25 (+18) yksi vierasjoukkueen voiton arkkitehti.
Kotijoukkue heräsi huonon alun jälkeen taisteluun ja sai palkakseen yhden sarjapisteen.
Otteluisäntä Abo Wind palkitsi LP Viestin parhaana Saana Lindgrenin (25 (+18) ja LiigaPlokin Dariana Hollingsworthin 22 (+15)
Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut Lena Napalkova ja LP Viestin Jenni Jantunen