LiigaPloki-Pölkky Kuusamo 2-3 (25-19, 20-25, 25-18, 17-25, 9-15)

Aloituskokoonpanot:

LiigaPloki: Napalkova, Lux, Hollingsworth, Tikka, Tyynismaa, Piippo ja Joensalo (libero)

Pölkky Kuusamo: Kylmäaho, Nusbaum, DeBell, MCKenzie, Yli-Sissala, Runnels ja Häkkinen (libero)

LiigaPloki taisteli hienosti kotisalissaan ennakkosuosikki Pölkky Kuusamoa vastaan, mutta joutui taipumaan viisieräisessä kamppailussa. Tappio tarkoitti samalla sitä, että Pölkky Kuusamo jatkaa ottelusarjasta välieriin ja LiigaPlokin kausi päättyy tähän. LiigaPlokin kauteen mahtui 14 viisieräistä runkosarjaottelua. Kautta kuvaavasti viimeinen peli oli kuinka muuten, viisieräinen.

LiigaPlokin loppukautta väritti hakkuri Anna Yefremenkon kuukausi sitten tapahtunut äkillinen sairastuminen, josta hän ei ehtinyt toipua pelikuntoon. Se vaikeutti loppukauden pelaamista, mutta joukkue sai kuitenkin peliään parempaan kuosiin, mutta aika loppui kesken. Sara Piippo korvasi Annaa hyvin, tehden 50 %:n hyökkäystehoilla lukemat 8 (+3).

Avauserässä LiigaPloki pelasi tehokkaasti ja virheettömästi Kuusamon vastaanoton jälkeisen hyökkäyspelin ontuessa.

Toinen erän alkupallojen jälkeen LiigaPloki sortui virhesumaan ja Pölkky karkasi passari Katja Kylmäahon aloitusvuorolla 8-3 johtoon. Loppuerä pelattiin hyvää ja laadukasta peliä, mutta Pölkyn johtoasema oli liian suuri kiinni kurottavaksi. Erä Pölkylle ja pitkälle tauolle mentiin tasatilanteessa.

Kolmannessa erässä LiigaPloki sai hyökkäyspelinsä kulkemaan Dariana Hollingsworthin ja Kristin Luxin johdolla.  Selkeä erävoitto 25-18 kotijoukkueelle.

Neljännen erän alkuun Pölkyn keskipelaaja Cara McKenzien tehokkaat aloitukset mursivat LiigPlokin vastaanoton. Kuusamo karkasi peräti 7-1 johtoon. Carlyle Nusbaum jäätyä Kuusamon vaihtopenkille hänen paikkansa täytti hyvin LiigaPlokissa kaudella 19-20 pelannut Maddie Palmer.

Viides lyhyt erä eteni Pölkyn tahdissa, LiigaPloki teki muutaman  oman virheen ja se ratkaisi erän ja ottelun Pölkylle 3-2.

Emilia Joensalo, LiigaPloki:- Kausi on ollut vuoristomainen. Voitimme jokaisen joukkueen sarjassa. Se osoitti miten me hyvin me pelatttiin. Meillä oli huonoa tuuria, kun tuli monenlaista loukkaantumisia. Erityisen ylpeä olen Sara Piipon noususta penkiltä pelaavaan seitsikkoon. Olo tuntuu nyt tosi tyhjältä. Minulle  LiigaPloki on ollut kuin koti. Tänä aikana rakastuin taas uudestaan lentopalloon. Tämä on tuntunut mahtavalta yhteisöltä pelata.

Sanna Häkkinen, Polkky Kuusamo: – Odotimme vaikeinta peliä tähän astisista otteluista. Alussa emme tehneet asioita kunnolla, niinkuin olimme suunnitelleet. Saatuamme torjunta- ja puolustuspelimme kuntoon se auttoi meitä. Viides erä oli kovaa taistelua. Me halusimme kovasti voittaa, se rentoutti meidän pelaamistamme.

Kim Buchwald, LiigaPloki:- Onnittelut Kuusamolle ottelusarjan voitosta. Halusimme voittaa pelin LiigaPlokille yhteisölle. Olen ylpeä joukkueesta, vaikka Kuusamo oli parempi. Teimme tänään mitä pystyimme. LiigaPlokissa olen saanut kauden aikana paljon tukea ja tuntuu siltä kuin olisin ollut kotona.

Sotiris Gkotkis, Pölkky Kuusamo: – Odotettavissa oli kova taistelu. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja haastoivat toisiaan. LiigaPlokilla oli pakkovoiton paine. Tavoiteena oli pelata tänään hyvää lentopalloa, koska se ratkaisi tänään kahden viimeisen erien voitot.

MVP:t Kristin Lux, LiigaPloki, Breana Runnels, Pölkky Kuusamo

Villi-pelaajat: Emilia Tyynismaa, LiigaPloki Maddie Palmer, Pölkky Kuusamo

Yleisöä: 346

Otteluisäntä Jani Ylälehto

LiigaPloki lähti otteluun vahvalla taisteluasenteella

Pölkky nousi voittoon kahdessa viimeisessä erässä. Maddie Palmer tuli vaihdossa Carlyle Nusbaumin tilalle ja oli yksi voiton arkkitehdeista

Kristin Lux selvisi vastaanottovastuusta hyvin (63%). Kokonaissaldo 21 (+10)

Naisten maajoukkueen uusi päävalmentaja Nikolas Buser oli seuraamassa ottelua

Otteluisäntänä toimi Jani Ylälehto (toinen oikealta). Parhaan pelaajan palkinnot Pölkky Kuusamon Breana Runnelsille ja LiigaPlokin Kristin Luxille.

Finn Spring Villi-pelaajakisan palkitut Emilia Tyynismaa (5 ässäsyöttöä) ja Maddie Palmer, Pölkky Kuusamo