LP Viestille avauspisteet Pihtiputaalta

LiigaPloki_LP Viesti 0-3 (17-25, 22-25, 22-25)

TILASTO

LP Viesti haki täydet sarjapisteet kaatamalla Pihtipudas-salissa LiigaPlokin suoraan kolmessa erässä.  Vieraat saivat otteluun lentävän lähdön, kun se meni vahvoilla otteilla 0-6 johtoon LiigaPlokin hermoillessa. Kotijoukkue sai hetkeksi otetta peliinsä ja kavensi tilanteeksi 7-9, mutta LP Viesti vei loppuerää mielinmäärin. Kristina Yordanova oli erän hahmo kahdeksalla pisteellä. (3 ässäsyöttöä).

Toiseen erään kotijoukkue sai paremman lähdön ja varsinkin Oona Rasinperä piti yllä kotijoukkueen toiveita. LiigaPlokin 11-8 ja 20-18 johto ei riittänyt ja sen peli oli jollakin tavalla sekavaa. Salolaisten ratkaisijoiksi nousivat keskari Clemence Garcia ja hakkuri Daria Butkevych.

Kolmas erä oli tasaisin ja pelin pitkittyminen näytti toteutuvan, kun LiigaPloki nousi 9-12 tilanteesta 21-18 johtoon Emma Ellisin voimahyökkäyksellä. Kun muuten epävarmasti esiintynyt amerikkalainen pamautti tilanteeksi 22-19, katsomossa odotettiin jo neljättä erää. 22-21 tilanteessa syöttämään tullut Yordanova katkaisi kotijoukkueen toiveet syöttämällä ottelun ratkaisuun asti.

Päävalmentajien kommentit:

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: – Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen, vaikka peli tuli 3-0 meille, se ei ollut helppo ottelu. Alkuun 6-0 johto helpotti meidän pelaamistamme. Kolmannessa erässä nousimme Kristina Yordanovan uskaliailla syötöillä ja joukkueen tärkeillä torjunnoilla otteluvoittoon.

Kim Buchwald, LiigaPloki: – Pelimme oli kauheaa tekemistä. Jos en valmentajana saanut pelaajia pelaamaan, täytyy selvittää omaa tekemiseni.  Nyt  minulla ja pelaajilla on tehtävä kotiläksyt tästä pelistä, jotta pystymme pelaamaan paremmin jatkossa.

Pelaajakommentit:

Netta Laaksonen, LP Viesti: – Kauden eka voitto maistuu! Pystyimme parantamaan torjunta- ja puolustuspeliämme hyvien aloitusten myötä. Tärkeätä tässä pelissä oli saada kauden avauspisteet.

Nelly Kinnunen, LiigaPloki: – Meidän osalta pelimme oli vaisua. Hyökkäyksistämme puuttui viimeinen rutistus. Vastustajamme luki hyvin meidän peliä.

Parhaat pisteiden tekijät: LiigaPloki, Oona Rasinperä 11/+6, Emma Ellis 8/-1, Nelly Kinnunen 5/+1

LP Viesti, Daria Butkevych 15/+8, Kristina Yordanova 14/+6, Clemence Garcia 13/+11

LiigaPlokin parhaana palkittiin Oona Rasinperä, LP Viesistä Kristina Yordanova

Emilia Joensalo palkittiin PRO Libero-tittelillä.

Villi pelaajapalkinnot Emilia Joensalolle ja parista tällistä huolimatta hyvin taistelleelle LP Viestin Arita Ternavalle

LiigaPlokin ote ei kestänyt kuin hetkittäin.

Kristina Yordanova onnistui varsinkin syöttö ja vastaanottopelissä.

Otteluisäntänä toiminut Osuuskauppa Keskimaa palkitsi parhaina pelaajina LP Viestistä Kristina Yordanovan ja LiigaPlokista Oona Rasinperän. Palkintoja jakamassa Pihtiputaan S-Marketin päällikkö Mika Viitala ja Sinikka Paananen

Emilia Joensalo ja Arita Ternava palkittiin Villi Vitamiinivesillä. Joensalollle myös PRO Libero-titteli.