Blogi

Reissumme alkoi siitä, että päräytimme iltatreenien jälkeen Ylläkselle. Kello näytti yli kolmea aamuyöstä kun saavuttiin mökille eikä unen tuloa tarvinnut odotella. Seuraava päivä menikin enimmäkseen lepäillessä ja tutustuessa lähimetsän polkuihin. Samalla Elizabeth opetteli viikonpäiviä suomeksi.

Seuraavana aamuna käänsimme kuonomme kohti Kilpisjärveä. Matka taittui muuten rattoisasti, mutta kyykkypissimistä tuli treenattua sen verran että nyt on tekniikka hallussa. Kilpisjärvelle päästyämme kyselimme ajo-ohjeita, missä meidän vuokraamamme pikku tönö sijaitsee ja puhelimesta kuului, että ”ranthaan päin vaan”. Näin teimme, ja määränpäässä meitä odotti pieni saunatupa. Sen kalustoon kuului levitettävä sohva (kuopalla), minikeittiö, sauna ilman suihkua ja wc. Muuta ei mökkilomaan tarvittukaan. Saunatupa sijaitsi Kilpisjärven rannalla ja maisemat olivat niin hulppeat, että Eli meinasi kiskaista iltapäiväkahvit henkeensä. Mitään erityistä suunnitelmaa meillä ei tälle päivälle ollut, vaan ajateltiin vain lähteä Norjan puolelle ajelulle ja katsoa mitä eteen tulee. Jälleen maisemat olivat niin tyrmäävät, että käytiin melkein ojassakin niitä katsomassa (puolustuksekseni täytyy sanoa, että tie oli kaikkea muuta kuin suora).                                                                          

Poroja näkyi siellä täällä ja Eli oli niistä enemmän innoissaan kuin Seela. Ajelimme näkymiä ihaillen kunnes pysähdyimme erään pikkutien varteen. Tie vei matalalle joelle, jota yritimme ylittää kiviä pitkin, mutta valitettavasti puolessa välissä matkaa olevat kivet keikkuivat ja sen jälkeen keikuin minä. Sukkien ja kenkien kosteusprosentti lähenteli uhkaavasti sataa ja seuraavaksi ohjelmassa olikin autolle lampsiminen ja kenkien sekä sukkien vaihto. Ainoastaan Seela ei märistä sukistaan jaksanut välittää. Lopulta löysimme kuivemman polun nimeltään Lulledalen, joka oli kaunis kuin mikä.                  

Illalla päätimme hakea takeaway ruokaa läheisestä ruokapaikasta ja ruokaa odotellessamme Eli ajatteli viihdyttää asiakkaita kajauttamalla päänsä ikkunan edessä olevaan kaiteeseen. Ilmoille kajahti kaiteen ja otsan yhteentörmäyksestä syntyneitä säveliä, pari harmistuksen aiheuttamaa englanninkielistä sanaa (jääköön ne kääntämättä) ja meikäläisen nauru. Myötätuntoinen sellainen, tietenkin. Otsaan nousi kuhmu ja viereisen pöydän pariskunnan huulille hymy.

Seuraavana päivänä olimme vakaasti päättäneet toimeenpanna Maanantaina Saanalle –projektin. Matkaa huipulle oli neljä kilometriä ja toiset neljä takaisin. Huipulla tuuli niin kuin sanontakin kuuluu, eikä edes eväsleipiä pystynyt ottamaan esille kun sormet olisivat jäätyneet kenties ikiajoiksi. Paluumatkalla nälkä kuitenkin vei lopulta voiton ja kaivoin reissumiehet repusta sillä välin kun Eli huojui tuulessa. Tässä taistelussa sormet jäivät häviäjiksi ja saivat tuntea sen nahoissaan iltaan saakka ennen kuin pääsivät saunan lauteille lämmittelemään.      

Tiistaina kävimme kävelyllä Mallan luonnonpuistossa. Sieltä jatkoimme matkaa takaisin Ylläkselle ja keskiviikkoaamuna köpöttelimme Ylläksen luonnonpuistossa ennen kuin istahdimme autoon ja käskimme navigaattorin viedä meidät kotiin Pihtiputaalle. Seuraava määränpäämme on tavoitella huippuja lentopallon saralla. Suuret kiitokset Koskisen Autoliikkeelle auton lainaamisesta, Yaris kuljetti meitä uskollisesti seikkailusta toiseen ja oli tyytyväinen vähään.

Sini Koljonen ja Elizabeth Field

Sitting down to write this blog, it blows my mind to think that almost eight months of season has gone by, yet in those eight months so much has happened. This team that I have had the privilege to be a part of has experienced the highest of highs and lowest of lows.  It has personally challenged me mentally and emotionally unlike I have been challenged before, but that is the beauty of sports. We put our blood, sweat, and tears into this dream, hoping that by the end what we gave will be enough.  Our bodies go through hell and back, our emotions tested, but it is our love for the game, when we put that jersey on, that makes every bit of struggle worth it.
So we find ourselves here now, heading into the Semifinals against HPK, the only team in the league we were unable to beat in regular season.  Although it will be challenging, I have a good feeling that we can come out on top, and we are ready for the fight.  Our victories against Kuusamo in the quarterfinals created a strong sense confidence and trust, not only in the players on the court, but in everyone involved with the team.  Finishing the series at home only strengthened this good feeling as we got to look up at the crowd that was overjoyed with pride. This wonderful little town puts its heart into the team as much as we do, and we walk with our heads high knowing everyone is supporting us.
This is the last player blog post, but the season is far from over.  We have many games left to play and hope to see all of our wonderful Ploki fans wearing something yellow and cheering us on!

Alex #15

Kun istun alas ja kirjoitan tätä blogia, huomaan että melkein kahdeksan kuukautta tätä kautta on kulunut.  Noiden kahdeksan kuukauden aikana on tapahtunut niin paljon. Tämä joukkue, jossa minulla on ollut etuoikeus olla mukana, on kokenut kauden kuluessa nousuja ja laskuja.  Se on haastanut minut henkilökohtaisesti tunne- ja asennetasolla toisin kuin mikään aikaisemmin, mutta juuri siinä on urheilun kauneus!
Uhraamme verta, hikeä ja kyyneleitä tämän unelman eteen ja toivomme, että että pystymme antamaan tarpeeksi.  Kehomme kulkevat läpi helvetin ja takaisin, meidän henkinen kanttimme testataan.  Rakkautemme lajiin tekee kaikesta taistelun arvoista.
Löydämme nyt itsemme tästä tilanteesta, taistelemassa välierissä HPK:ta vastaan!  Se on ainoa joukkue, jota emme ole runkosarjassa voittaneet. Vaikka haaste on kova, minulla on tunne, että selviämme siitä ja olemme valmiina taisteluun!  Puolivälieräsarjan voitto Kuusamoa vastaan loi vahvan luottamuksen niin pelaajille kuin kaikille seuraihmisille ja tukijoille.  Sarjan voiton varmistaminen kotisalissa vain vahvisti sitä hyvää tunnetta kun katsoimme katsomossa iloitsevaa yleisöä.  Voimme olla ylpeitä kävellessämme tässä ihanassa pikkukylässä tietäen, että kaikki kannustavat meitä ja ovat koko sydämellään mukana kuten me pelaajatkin.
Tämä on viimeinen pelaajablogi, mutta pelit jatkuvat vielä pitkään. Toivomme, että ihanat Ploki-fanit pukevat ylleen jotain keltaista ja kannustavat meitä!

Alex #15

This past week of volleyball has been incredibly exciting and very, very busy. We are currently in Kuusamo getting ready to play the third game of playoffs, and I turned 24 three days ago! We played at home on March 11 and won in five. It was an amazing feeling to see everyone band together, especially after how we played the first game. I am so comfortable playing in the LiigaPloki gym and I think it is because of the fans we have. We have the loudest fan base in the league and I absolutely love playing in a packed gym. The fans bring a lot of energy and noise which is always needed, especially in close games. I am looking forward to playing at home again this week after we win the game today!

This is my first full year of pro volleyball, and I could not have asked for a better team. Everyone in Pihtipudas is so nice and caring and I know if we ever needed anything, people would bend over backwards. Thank you so much for the opportunity to play in this town!

Vamos, chicas!

Canace #11

Tämä kulunut lentopalloviikko on ollut uskomattoman jännittävä ja erittäin kiireinen. Olemme tällä hetkellä Kuusamossa valmiina pelaamaan kolmas playoff-peli ja täytin 24 kolme päivää sitten! Pelasimme kotona 11. maaliskuuta ja voitimme viisieräisen ottelun.  Oli uskomaton tunne nähdä ”koko orkesterin” toimivan yhdessä, varsinkin sen jälkeen miten pelasimme ensimmäisen pelin.  On niin mukava pelata LiigaPlokin kotisalissa johtuen meidän faneista.  Meillä on liigan kovaäänisin fanijoukko ja ehdottomasti rakastan pelaamista runsaan yleisön edessä.  Fanijoukot tuovat paljon energiaa ja ääntä, joita tarvitaan aina, varsinkin tiukassa pelissä. Odotan innolla kotipeliä jälleen tällä viikolla, kun me ensin voitamme pelin tänään!

Tämä on minulle ensimmäinen kokonainen ammattilaiskausi, enkä olisi voinut saada parempaa joukkuetta kuin LiigaPloki. Kaikki ihmiset Pihtiputaalla ovat niin mukavia ja huolehtivaisia ja tiedän, että jos tarvitsisimme jotain, ihmiset menevät vaikka läpi harmaan kiven hoitaakseen asian. Kiitos paljon tilaisuudesta pelata tässä kylässä!

Vamos, chicas!

Canace #11

Huhhuh!
Eilinen voitto varmisti meidän välieräpaikan tälle kaudelle! Oli aikamoista vuoristorataa, tuli loistavia pisteputkia ja toisaalta taas hirveitä virheputkia, mutta mikä tärkeintä niin saatiin se kolmas VOITTO! Ei tarvitse enää lähteä Kuusamoon ratkaisemaan välieräpaikkaa viidenteen otteluun vaan meillä on vapaapäivä. Välieriin täytyy saada peliä tasaisemmaksi ja omat virheet minimiin niin HPK on aivan voitettavissa. Viikon päästä alkaa taistelu finaalipaikasta!

Aikamoista haipakkaa kun joka toinen päivä pelataan, tässä testataan kenen kantti kestää pisimpään!?? Nyt palautellaan väsymykset pois kropasta ja kohti uutta taistelua ensi viikolla.

Pihtiputaalaisena täytyy sanoa että voi olla ylpeä kotiyleisöstä, meillä on aina ihan huima kannustus jokaisessa pelissä, jatkakaa samaa rataa! :) Muistan myös junnuna ollessani pallotyttönä liigapeleissä saaneeni kylmiä väreitä voitettujen pallorallien kannustuksista.

Kausi alkaa olla loppumetreillä, joten eiköhän oteta näistä viimeisistä hetkistä kaikki irti ja nautita siitä mitä lentopallo voi parhaillaan antaa sekä meille joukkueena että faneille ja taustajoukoille. ?

Aurinkoista kevättä kaikille! 

Ps. Laittakaahan keltaista väriä myös katsomoon lisää! Vaikka sitten pääsiäisen kunniaksi!

#12 Ansku

I feel like I’m dreaming. Is the regular season already done? How do playoffs start on Friday? It feels like just yesterday I arrived in Pihtipudas with Canace and Alex after many hours of travel and lots of jetlag to sleep off. Despite the lazy eyes and crazy hair, inside I was ecstatic about starting the new adventure that has lasted these last 7 months. I continue to fall more in love with volleyball every day. This is the longest I have ever been away from home and it’s not easy. But, having a club with such passionate fans, good coaches, and fun teammates makes home seem not so far away. This season has come with many ups and downs,
each with their own lessons. As we head into playoffs this week there are many positives from this season that will help us face our next opponent with confidence. Remembering moments of courage when we beat Viesti 3-0 before the Holiday, Meredith’s 6 aces against OrPo at the last home game, Canace’s stellar season performance, and Emilia contributing to the team in
multiple position’s even libero! We have a brave team that is excited to get better in practices this week in preparation for the next games. If this is a dream, I don’t want to wake up anytime soon, I’ve been having somuch fun and I believe there is a lot more fun still to be had.*

- Suz #10

Minusta tuntuu, että uneksin. Onko runkosarja jo pelattu ja pudotuspelit alkavat perjantaina? Tuntuu siltä, että matkustimme tänne Alexin ja Canacen kanssa vasta eilen tuntikaupalla ja nukuimme jetlagia pois.
Huolimatta väsyneistä silmistä ja sekaisista hiuksista, olin innoissani uuden seikkailun aloittamisesta jota on nyt kestänyt viimeiset 7 kuukautta. Rakkauteni lentopalloon vahvistuu joka päivä. Tämä on pisin aika, minkä olen ollut pois kotoa, eikä se ole helppoa. Mutta kun seuralla on niin intohimoisia faneja, hyviä valmentajia ja hauskoja joukkuekavereita, koti ei näytä olevan niin kaukana. Tällä kaudella on ollut ylä- ja alamäkiä, ja jokainen niistä on ollut oma oppituntinsa. Kun aloitamme playoffit tällä viikolla, kauden monet positiiviset hetket auttavat meitä kohtaamaan seuraavan vastustajan luottavaisena. Muistamme rohkeuden hetkiä, kun voitimme Viestin 3-0 ennen joulutaukoa, Meredithin 6 ässää OrPoa vastaan, Canacen upeat esitykset kauden aikana ja Emilian osallistuminen monessa peliroolissa, jopa liberona!
Meillä on rohkea joukkue, joka on innokas parantamaan tekemistään tällä viikolla valmistautuakseen seuraaviin peleihin. Jos tämä on unelma, en halua herätä siitä ihan heti. Minulla on ollut hauskaa ja uskon, että vielä on tulossa hauskempaa.

-Suz 10#

Hanki VIP-kausikortti nyt!

Hankkimalla VIP-kausikortin saat näköalapaikan LiigaPlokin peleihin!  VIP-kortti sisältää kaikki kauden kotipelit, myös pudotuspelit, Suomen Cup ja harjoitusturnaukset, pullakahvit sekä yhteistyökumppaneiden tarjoamia etuja sekä alennuksia fanituotteista ja vieraspelien fanimatkoista.

Kortin hinta on 250,- Ennakkohinta 199,-

Maksun voit suorittaa LiigaPlokin tilille  FI66 5345 0820 0213 95

Viesti-sarakkeeseen VIP 22-23

Tavallinen kausikortti (sisäänpääsy kotiotteluihin) 120,-

Viesti-sarakkeeseen KK 22-23

Kertalippu runkosarjan otteluihin 15,- (aikuiset) 7,- (12-17 vuotiaat)

Liity jäseneksi!

Alla olevilla tiedoilla voit maksaa 2022 jäsenmaksun.
Kausikohtainen kannattajajäsenmaksu 100,- (yksityiset) viesti KJM
Ainaisjäsenmaksu 200,- (yksityiset) viesti AJM
Kausikohtainen kannattajajäsenmaksu 200,- (yritykset) viesti YJM

Perusjäsenmaksu 20,-  viesti JM

Maksun voit suorittaa LiigaPlokin tilille  FI66 5345 0820 0213 95