Blogi

Reissumme alkoi siitä, että päräytimme iltatreenien jälkeen Ylläkselle. Kello näytti yli kolmea aamuyöstä kun saavuttiin mökille eikä unen tuloa tarvinnut odotella. Seuraava päivä menikin enimmäkseen lepäillessä ja tutustuessa lähimetsän polkuihin. Samalla Elizabeth opetteli viikonpäiviä suomeksi.

Seuraavana aamuna käänsimme kuonomme kohti Kilpisjärveä. Matka taittui muuten rattoisasti, mutta kyykkypissimistä tuli treenattua sen verran että nyt on tekniikka hallussa. Kilpisjärvelle päästyämme kyselimme ajo-ohjeita, missä meidän vuokraamamme pikku tönö sijaitsee ja puhelimesta kuului, että ”ranthaan päin vaan”. Näin teimme, ja määränpäässä meitä odotti pieni saunatupa. Sen kalustoon kuului levitettävä sohva (kuopalla), minikeittiö, sauna ilman suihkua ja wc. Muuta ei mökkilomaan tarvittukaan. Saunatupa sijaitsi Kilpisjärven rannalla ja maisemat olivat niin hulppeat, että Eli meinasi kiskaista iltapäiväkahvit henkeensä. Mitään erityistä suunnitelmaa meillä ei tälle päivälle ollut, vaan ajateltiin vain lähteä Norjan puolelle ajelulle ja katsoa mitä eteen tulee. Jälleen maisemat olivat niin tyrmäävät, että käytiin melkein ojassakin niitä katsomassa (puolustuksekseni täytyy sanoa, että tie oli kaikkea muuta kuin suora).                                                                          

Poroja näkyi siellä täällä ja Eli oli niistä enemmän innoissaan kuin Seela. Ajelimme näkymiä ihaillen kunnes pysähdyimme erään pikkutien varteen. Tie vei matalalle joelle, jota yritimme ylittää kiviä pitkin, mutta valitettavasti puolessa välissä matkaa olevat kivet keikkuivat ja sen jälkeen keikuin minä. Sukkien ja kenkien kosteusprosentti lähenteli uhkaavasti sataa ja seuraavaksi ohjelmassa olikin autolle lampsiminen ja kenkien sekä sukkien vaihto. Ainoastaan Seela ei märistä sukistaan jaksanut välittää. Lopulta löysimme kuivemman polun nimeltään Lulledalen, joka oli kaunis kuin mikä.                  

Illalla päätimme hakea takeaway ruokaa läheisestä ruokapaikasta ja ruokaa odotellessamme Eli ajatteli viihdyttää asiakkaita kajauttamalla päänsä ikkunan edessä olevaan kaiteeseen. Ilmoille kajahti kaiteen ja otsan yhteentörmäyksestä syntyneitä säveliä, pari harmistuksen aiheuttamaa englanninkielistä sanaa (jääköön ne kääntämättä) ja meikäläisen nauru. Myötätuntoinen sellainen, tietenkin. Otsaan nousi kuhmu ja viereisen pöydän pariskunnan huulille hymy.

Seuraavana päivänä olimme vakaasti päättäneet toimeenpanna Maanantaina Saanalle –projektin. Matkaa huipulle oli neljä kilometriä ja toiset neljä takaisin. Huipulla tuuli niin kuin sanontakin kuuluu, eikä edes eväsleipiä pystynyt ottamaan esille kun sormet olisivat jäätyneet kenties ikiajoiksi. Paluumatkalla nälkä kuitenkin vei lopulta voiton ja kaivoin reissumiehet repusta sillä välin kun Eli huojui tuulessa. Tässä taistelussa sormet jäivät häviäjiksi ja saivat tuntea sen nahoissaan iltaan saakka ennen kuin pääsivät saunan lauteille lämmittelemään.      

Tiistaina kävimme kävelyllä Mallan luonnonpuistossa. Sieltä jatkoimme matkaa takaisin Ylläkselle ja keskiviikkoaamuna köpöttelimme Ylläksen luonnonpuistossa ennen kuin istahdimme autoon ja käskimme navigaattorin viedä meidät kotiin Pihtiputaalle. Seuraava määränpäämme on tavoitella huippuja lentopallon saralla. Suuret kiitokset Koskisen Autoliikkeelle auton lainaamisesta, Yaris kuljetti meitä uskollisesti seikkailusta toiseen ja oli tyytyväinen vähään.

Sini Koljonen ja Elizabeth Field

Hanki VIP-kausikortti nyt!

Hankkimalla VIP-kausikortin saat näköalapaikan LiigaPlokin peleihin!  VIP-kortti sisältää kaikki kauden kotipelit, myös pudotuspelit, Suomen Cup ja harjoitusturnaukset, pullakahvit sekä yhteistyökumppaneiden tarjoamia etuja sekä alennuksia fanituotteista ja vieraspelien fanimatkoista.

Kortin hinta on 250,- Ennakkohinta 199,-

Maksun voit suorittaa LiigaPlokin tilille  FI66 5345 0820 0213 95

Viesti-sarakkeeseen VIP 22-23

Tavallinen kausikortti (sisäänpääsy kotiotteluihin) 120,-

Viesti-sarakkeeseen KK 22-23

Kertalippu runkosarjan otteluihin 15,- (aikuiset) 7,- (12-17 vuotiaat)

Liity jäseneksi!

Alla olevilla tiedoilla voit maksaa 2022 jäsenmaksun.
Kausikohtainen kannattajajäsenmaksu 100,- (yksityiset) viesti KJM
Ainaisjäsenmaksu 200,- (yksityiset) viesti AJM
Kausikohtainen kannattajajäsenmaksu 200,- (yritykset) viesti YJM

Perusjäsenmaksu 20,-  viesti JM

Maksun voit suorittaa LiigaPlokin tilille  FI66 5345 0820 0213 95