Nurmon Jymy-LiigaPloki 3-2 (25-23,22-25,18-25,26-24,15-8)

LiigaPlokin ja Nurmon Jymyn kolmas kohtaaminen tämän kauden Mestaruusliigassa oli vaihteleva ja virhealtis ottelu. Aikaisemmat kaksi peliä olivat päättyneet kummankin 3-0 kotivoittoon.

Tällä kerta LiigaPloki pääsi jopa neljännessä erässä jo ottelupalloon, mutta Jymy tuli takaa tasoihin ja erävoittoon 26-24. Nurmon erävoittoa helpottivat mm. erän LiigaPlokin seitsemän aloitusvirhettä ilman ässäaloituksia ja vastaanoton jäädessä alle 40 %. Vastaavasti Jymy nosteli yli 60% tehoilla, tehden lisäksi neljä ässäaloitusta. Viidennessä erässä kotijoukkue sai hurmoksen päälle, eikä Ploki pysynyt enää mukana. Ottelun kokonaisvirhemäärä oli kauden hurjin, LiigaPlokil teki 46 omaa virhettä, Jymylläkin tuli niitä 36. Erityisesti LiigaPlokin 19 aloitusvirhettä ja 16 omaa hyökkäysvirhettä syöksivät sen ulos voiton kahvasta.

Plokin parhaat hetket tulivat kolmanteen erään ja toisen erän loppuun, joissa joukkueen hyvä vastaanotto ja tehokas jatkopallojen pelaaminen toivat selkeät erävoitot. Joukkueen parhaana palkittiin hakkuri Canace Finley, joka löi välillä Nurmon torjunnan yli. Kotijoukkueen ykkönen oli Karoliina Friberg, joka oli ratkaiseva torjuntaeste verkolla. Lisäksi yleispelaaja Alexandra Vajdovan tehokas hyökkäyspeli oli erityisesti vahvaa viidennessä erässä.

Jukka Koskinen, Ploki:

Aivan hirvittävä peli. Jos viime viikonloppuna pelattiin loistavat ottelut, nyt oltiin kaukana huipusta. Neljännessä erässä menetettiin seitsemän syöttöpistettä, ja se ratkesi siihen. Koko ottelu ratkesi omiin syöttövirheisiin. Tällä kertaa kukaan joukkueesta ei saa täysiä pisteitä otteistaan, ehkä Finley kuitenkin. Yksi piste on tietenkin parempi kuin ei mitään.

Karoliina Friberg, Jymy:

Peli sujui tänään jokaisella osa-alueella. Mikään ei mennyt ylitse muiden. Tämä oli meille taisteluvoitto, ja tänään voiton vei se joukkue, joka pelasi rohkeamman pelin. Vastaanoton onnistumisella oli iso rooli tänään. Ollaan saatu kokemusta viidennen erän pelaamisesta, ja haluttiin saada se meille.

Kari Tuomela, Jymy:

Tämä oli juuri sitä, mitä ottelulta halusinkin. En ymmärrä, miksi kotipeleissä hävinneet joukkueet syyttävät lähes aina omaa peliään huonoksi, eivät koskaan kiitä Jymyn peliä hyväksi. Onnistuimme saamaan Plokin pelin hajalle, ja tämä oli meille ansaittu voitto. Syöttö oli tärkeässä roolissa, ja vastaanottopeli oli se, joka tänään pelasi hyvin. Ottelu ratkesi neljännessä erässä Karoliinan torjuntaan. Sen jälkeen lähdimme viidenteen erään niskan päältä, ja veimme sen. Pelaajien pää kesti hienosti. Molemmat joukkueet pelasivat hyvän ottelun, ja yleisö teki tästä parhaan mahdollisen pelin. Nurmohallilla koettiin urheilun huumaa, josta pitää kiittää myös Plokin kannustusjoukkoja.

Parhaat pisteiden tekijät: LiigaPloki: Finley 21/+15, Nette Tuominen 16/-4, Meredith Hardy 12/+5

Nurmon Jymy: Alexandra Vajdova 22/+11, Friberg 15/+12, Julie Mikaelsen 13/+4

LähiTapiola: 3 pistettä Vajdova, Jymy,  2 pistettä Friberg, Jymy,  1 piste Suzanne Horner, LiigaPloki