LiigaPloki-Oriveden Ponnistus 2-3 (21-25,25-21,25-22, 21-25, 8-15)

Aloitusseitsikot

LiigaPloki: Napalkova, Yefremenko, Lux, Hollingsworth, Tyynismaa,  Joensalo (libero)

OrPo: Kaukoranta, Boricheva, Aronen, Vehmanen, Butkevych, Kuusela, Putkisaari ( libero)

LiigaPloki jatkoi viisieräisten otteluiden pelaamista. Kaikki kauden kolme peliä on menty “pitkän kaavan kautta”.

Avauserää  hallitsi Orivesi lähes koko ajan  tehokkaammalla ja virheettömällä hyökkäyspelillä. LiigaPlokin seitsemän hyökkäysvirhettä veivät mahdollisuuden erävoiton ottamiseen, vaikka Taija Tikan onnistuneet aloitukset pitivät kotijoukkueen pelissä mukana.  OrPon ukranilaishakkuri Daria Butkevychin tehokas hyökkäyspeli käänsi erän vieraille 25-21.

Toisen erän alkua vei OrPo, joka otti jo 5-2 johdon,  kunnes LiigaPlokin Dariana Hollingsworth ja Anna Yefremenko onnistuivat kääntämään vahvoilla hyökkäyksillään erän LiigaPlokille.

Kolmas erä lähti liikkeelle edellisten erien tapaan Oriveden johdossa. Anna Yefremenkon aloitusputkella LiigaPloki  käänsi tilanteen 12-9 johdoksi. OrPon joukkue sai samassa tilanteessa keltaisen kortin purnaamisesta. Linnea Kuuselan aloitusvuoro toi vieraat vielä tasoihin, mutta kotijoukkue puristi loppuerän itselleen 25-22.

Neljättä vei LiigaPloki, OrPon peli tökki ja erä oli vahvasti tulossa kotijoukkueelle. 17-14 johto kuihtui Butkevychin hyppysyöttövuoroon. LiigaPlokin kovatkin hyökkäykset puolusti libero Emilia Putkisaari mainiosti peliin.

OrPon aloitus toimi viidennessä  ja se repi LiigaPlokin vastaanoton rikki. Eniten  kotijoukkuetta rokotti hakkuri Daria Butkevych 29/+23 tehoilla. Viidennen erän selkeän voiton myötä ottelu OrPolle.

Valmentajien kommentit:

Andrea Carasi, OrPo: – Ensimmäistä kertaa pitkä peli meille. Tulimme hyvin peliin mukaan neljännessä erässä ja etenkin viidennessä erässä onnistuimme taistelemaan voiton itsellemme.

Kim Buchwald, LiigaPloki:- Hyvä matsi ja hieno yleisö. Mikäli pystymme pelaamaan tällä tasolla, on odotettavissa hyviä pelejä. Olen pettynyt häviöstä ja peli kaatui osaltamme neljännen erän liikoihin virheisiin vaikka alussa tuntui, että menemme kohti voittoa. Lentopallo on yksinkertainen peli, mikäli et pysty lyömään palloa kenttään, et voi voittaa.

Emilia Putkisaari, OrPo: – Me pelasimme kolme ja puoli erää  käsijarru päällä ja sitten peli aukesi neljännessä erässä. Peli tuntui sen jälkeen helpommalta. Pihtiputaalla on aina hyvä yleisö ja tunnelma. Kotijoukkue on vahva täällä.

Taija Tikka, LiigaPloki: – Henkilökohtaisesti olen tyytyväinen pistetilastooni, mutta se ei auttanut kokonaistulokseen. Ei saatu keksittyä tilanteita, miten pallo saadaan kenttään. Virheitä pitäisi saada vähennettyä.

Parhaat pelaajat (MVP): LiigaPloki: Lena Napalkova

OrPo: Daria Butkevych

Villi-pelaaja: LiigaPloki: Taija Tikka, OrPo: Anastasia Boricheva

PRO Libero: Emilia Joensalo, LiigaPloki

Katsojia 318

Otteluisäntänä Kosken LVI Palvelu Oy

OrPon hakkuri Daria Butkevych oli lauantai-illan ratkaisuhahmo tehoilla 29 (+23)

Tappiosta huolimatta pelissä oli hyviä hetkiä.

LiigaPloki taisteli, mutta neljännen erän tappio käänsi ottelun kulun.

Passari Lena Napalkovalle tehot 8 (+5)

Otteluisäntä Kosken LI-Palvelu Oy:n edustajat Jarmo Kyllönen ja Seppo Hynninen palkitsivat parhaat pelaajat, OrPosta hakkuri Daria Butkevych ja LiigaPlokista passari Lena Napalkova

Villi-pelaajakisan palkitut Taija Tikka ja Anastasia Boricheva saivat Finnspringin Villi Vichy-tuotepalkinnot